anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 30.11.2022

Deputatul Alexandru Muraru, președintele PNL Iași, la raport: “Proiectele Iașului sunt prioritatea mea!” (P)

GALERIE
Alexand_Muraru
 • Alexand_Muraru
- +

Președintele PNL Iași, deputatul Alexandru Muraru, mizează pe deschidere și transparență față de ieșeni, publicând lunar raportul de activitate guvernamentală, parlamentară și politică.

La nivel parlamentar, cea mai importantă reușită în luna octombrie a fost un amendament la OUG privind măsurile aplicabile clienților finali din piața de energie electrică și gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023, prin care salvăm aeroporturile din țară de la faliment. “Astfel, am înaintat un amendament prin care să includem aeroporturile din România în schema de plafonare a preţului energiei electrice la nivelul de maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, pentru 85% din consumul mediu lunar, realizat la locul de consum din anul 2021.”, a declarat deputatul Alexandru Muraru.

Un alt amendament depus vizează plafonarea preţului energiei electrice pentru antreprenorii din centrele comerciale. “Am discutat cu mulţi antreprenori care îşi desfăşoară activitatea în centre comerciale şi am constatat omisiuni în schema de plafonare. Este vital ca România să salveze cat mai multe IMM-uri prin plafonarea tarifului energiei, altfel va fi foarte greu pentru acestea sa supravieţuiască.”, a precizat președintele PNL Iași.

De asemenea, un al treilea amendament depus, alături de deputatul Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, are în vedere plafonarea prețului la energie electrică pentru instituțiile de învățământ superior, universitățile publice și private acreditate.

Pe plan politic, alături de autoritățile locale din Municipiul Iași, am continuat demersurile pentru identificarea soluțiilor de finanțare pentru marile proiecte ale Iașului, precum Sala polivalentă și bazinul de înot din Grădinari. În plus, am reușit să obținem de la Ministerul Transporturilor un calendar clar privind implementarea proiectului variantei ocolitoare a orașului Podu Iloaiei. Întregul proiect trebuie finalizat în aprilie 2025. De asemenea, cu sprijinul guvernului condus de premier liberal, am reușit să asigurăm finanțare prin PNRR, în luna octombrie, pentru un număr de 30 de proiecte în componenta 5 Valul Renovării și 22 de proiecte prin componenta 10 Fondul Local, la nivelul județului Iași.”, a spus deputatul Alexandru Muraru.

La nivel guvernamental, în calitate de Reprezentant Special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, Alexandru Muraru a continuat, alături de grupul de lucru specific, să asigure buna monitorizare și implementare a Strategiei naționale pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură aferentă perioadei 2021 – 2023. De asemenea, în prezența Reprezentantului Special al Guvernului, Alexandru Muraru, la Guvernul României, au fost semnate contractele de finanțare pentru două mari proiecte de țară: Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România și Memorialul “Închisoarea Tăcerii” Râmnicu Sărat.

Întregul Raport de activitate poate fi accesat aici: https://alexmuraru.ro/raport-activitate-luna-octombrie-2022/

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Upgrade pe flancul estic al NATO

Lucian DÎRDALA

Upgrade pe flancul estic al NATO

Agenda miniştrilor de externe nu se putea limita la situaţia din estul Europei, dată fiind anvergura geopolitică globală a Alianţei. Vom vedea, probabil, un efort de consolidare a unei poziţii unitare faţă de China, principalul competitor strategic al Occidentului.

opinii

Mândru că sunt

Florin CÎNTIC

Mândru că sunt

De Ziua Naţională, pe lângă pocnetele sticlelor de şampanie şi exploziile artificiilor, mai stăruie un zgomot de fond: concertul înfundat al pumnilor bătuţi în piept de compatrioţii care, asemenea popcornului în tigaia încinsă, se înfoaie bombastic, „mândri că sunt români”.

Să nu-i jignim pe ruşi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Să nu-i jignim pe ruşi

Aşa spunea preşedintele Macron cu ceva timp în urmă: Vai, vai, să nu-i jignim pe ruşi!

Muzicieni români în lume

Alex VASILIU

Muzicieni români în lume

Este titlul potrivit unei rubrici săptămânale de ziar, al unei emisiuni radiofonice cu acelaşi ritm de difuzare pentru că, fără intenţia părtinirii Eutherpei faţă de alte muze artistice, în limbajul sonor cult se exprimă pe înţelesul auditorilor de pretutindeni cei mai mulţi autori şi interpreţi români. Aleg numai câteva exemple:

pulspulspuls

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Multă lume îl sună pe amicul nostru Archibald Tănasă ca să pună o vorbă bună în dreptul părintelui Calistrat, căruia după moliftelnic i s-ar mai putea spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”, în engleză „Master of monk’x boxing”, sau „Ninja de la Vlădiceni”, după ce a pocnit şi a trântit la pământ una sau două enoriaşe la intrarea în mănăstirea unde slujea. 

Caricatura zilei

Iohannis, cu așteptările înșelate

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.