Deputatul Anton Doboş îi cere ministrului Transporturilor să vină la discuţii la Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Coltul parlamentarului

Deputatul Anton Doboş îi cere ministrului Transporturilor să vină la discuţii la Iaşi

GALERIE
a d
  • a d
- +

În contextul în care noul ministru al Transporturilor, Sorin Buşe, pare a ignora total proiectele de infrastructură din Moldova, în special autostrada Iaşi - Târgu Mureş, deputatul ieşean Anton Dobos îi cere să vină la Iaşi pentru a discuta cu parlamentarii şi autorităţile locale pro­blemele din zona Moldovei. Iată textul invitaţiei transmise către ministrul Transporturilor:

«Stimate domnule ministru, în cele câteva săptămâni de când aţi preluat mandatul aţi fost destul de activ, aţi vizitat mai multe şantiere de infrastructură  din ţară, aţi dat interviuri în care aţi explicat viziunea şi proiectele pe care le urmăriţi. Aţi vizitat mai multe şantiere de autostrăzi, dar niciunul în Moldova. E simplu, pentru că în Moldova nu există niciun şantier de autostradă. Aţi fost cu trenul pe ruta Bucureşti - Constanţa pentru a vedea starea infrastructurii şi stadiul lucrărilor la calea ferată din această zonă.

Nu aţi fost deloc la şantierele de cale ferată din Moldova, pentru că ele nu există. În interviuri aţi mai vorbit, în afară de autostrăzile din Vestul şi Sudul ţării şi de alte proiecte, cum ar fi centurile ocolitoare pentru Bucureşti, Buşteni sau Giurgiu, dar nu aţi pomenit nimic despre Moldova. De aceea, domnule ministru, vă invit la Iaşi la o discuţie cu parlamentarii şi autorităţile interesate din zona Moldovei să arătăm problemele şi nevoile de aici, pentru că nu vrem să credem că pur şi simplu aţi uitat de această zonă în care trăieşte o treime din populaţia ţării.

În luna aprilie, domnul prim-ministru Dacian Cioloş şi domnul ministru al transporturilor de la acea vreme, Dan Costescu, au avut o întâlnire cu parlamentarii din Moldova în care noi am expus problemele, iar domniile lor ne-au prezentat planurile pentru această zonă. Printre altele, ni s-a promis că în septembrie, adică în maxim o lună, se va începe studiul de fezabilitate pentru tronsonul de autostradă Iaşi - Tg. Neamţ, primul pas infim spre visul unei regiuni întregi de a se conecta economic şi social cu vestul ţării şi al Europei. Ne dorim să ne confirmaţi personal că acest lucru se va întâmpla în septembrie! 

Daca aş fi populist v-aş cere să veniţi la Iaşi cu maşina de la Târgu Mureş, pentru a vedea de ce strigăm peste tot că avem nevoie de această autostradă. Dar, sunt convins că o discuţie cu parlamentarii şi autorităţile din zona Moldovei este suficientă pentru a înţelege stringenţa acestei autostrăzi. Suntem conştienţi că nu vă putem cere să faceţi în cele câteva luni mandat tot ceea ce nu s-a făcut până acum, dar vrem ca aceste schimbări de miniştri să nu afecteze programarea paşilor minusculi care s-au făcut până acum pentru infrastructura din Moldova. Dacă nu aveţi timp sau disponibilitate să veniţi personal la Iaşi, vom face noi o vizită la cabinetul dumneavostră, pentru a vă arăta ceea ce doream să vă transmitem.» Deputat Anton Doboş, Preşedinte Organizaţia Municipală PNL Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.