Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: „Demagogia politică merge înainte, ieșenii suferă! Bătaia de joc de la Podu Iloaiei rămâne fără rezolvare” (P)

marți, 09 iulie 2024, 15:56
3 MIN
 Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: „Demagogia politică merge înainte, ieșenii suferă! Bătaia de joc de la Podu Iloaiei rămâne fără rezolvare” (P)

Proiectul centurii ocolitoare de la Podu Iloaiei, deja „disputat” de autoritățile locale și cele naționale continuă să bată pasul pe loc de ani buni. Investiția care ar trebui să ducă la decongestionarea traficului din zona Podu Iloaiei este blocată între promisiuni și birocrație.

Investiția a fost pasată de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere la Consiliul Județean, și asta doar pe hârtie, proiectul fiind în continuare la stadiul de studii. Iar faptul că până în prezent nu au fost luate măsurile necesare a dus la un val de nemulțumiri.

De altfel, deputatul AUR Marius Ostaficiuc a precizat că situația tinde să devină una extrem de dificilă pentru conducătorii auto, cei direct afectați de lentoarea cu care autoritățile reușesc să demareze obiectivul.

”Lucrurile sunt cât se poate de clare. Ieșenii au nevoie de o șosea ocolitoare la Podu Iloaiei, iar acest lucru nu mai poate să sufere nici un fel de amânare. Șoferii trebuie să circule în condiții normale, trebuie să aibă parte de un drum câît mai bun, cât mai viabil, fără cozi interminabile și zeci de minute de așteptare pentru a parcurge o lungime de câțiva kilometri. După ani de așteptare și promisiuni, ne îndreptăm către un nou eșec, către alți ani de așteptare și stagnare, cu un viitor sumbru, unul în care șoferii vor mai îndura momente de chin în cel mai aglomerat punct din județul Iași. Care au fost motivele acestor amânări? Oare faptul că administrația locală se pricepe să bată pasul pe loc și să promită vrute și nevrute?”, a transmis Marius Ostaficiuc, deputat AUR Iași.

Acesta a mai menționat și faptul că Alianța pentru Unirea Românilor a propus o serie de soluții pentru ca acest proiect, dar și alte obiective de infrastructură rutieră din județul Iași să fie duse la capăt.

Alianța pentru Unirea Românilor a venit cu soluții pentru acest proiect, dar și pentru alte șosele ocolitoare din județ. Nu mai putem sta cu mâna întinsă. Echipa AUR de la Consiliul Județean Iași va pune în practică aceste proiecte în noul mandat, proiecte absolut necesare pentru ieșeni. Vom lupta cu toate forțele pentru a le duce la îndeplinire, pentru a ne ține de cuvânt. Iașul are nevoie de infrastructură de calitate, nu doar de promisiuni neonorate”, a mai spus Marius Ostaficiuc, deputat AUR Iași.

Deputatul ieșean a precizat că, în primul rând, Consiliul Județean trebuie să-și asume responsabilitatea pentru acest proiect din moment ce șefii administrației județene s-au bătut cu pumnul în piept că vor duce la capăt investiția.

Consiliul Județean și-a asumat deja responsabilitatea pentru a implementa acest proiect și nu mai paote da înapoi, nu mai poate arunca vina pe nimeni. Șefii administrației județene trebuie să găsească soluții, să vină cu propuneri, cu resursele necesare pentru a scoate la capăt aceastp investiție. După cum am mai spus, AUR va face tot posibilul pentru ca ieșenii să poată circula în condiții normale la Podu Iloaiei. Dacă actuala administrație a CJ nu poate, atunci mai indicat ar fi să ia în calcul ceea ce îi transmit alții și să susțină propunerile noastre”, a mai precizat Marius Ostaficiuc, deputat AUR Iași.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii