Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Deputatul Blăjuţ lansează o provocare: “Cer parlamentarilor ieşeni să renunţe la pensiile speciale!”

GALERIE
blajut
  • blajut
- +

Parlamentarii celui mai numeros Legislativ din istorie şi-au votat, în proporţie zdrobitoare, pensii speciale. Dezamăgit de rezultatul votului, deputatul independent Viorel Blăjuţ a anunţat că renunţă la toate drepturile ce decurg din legea pensiilor speciale şi a cerut aleşilor ieşeni să-i urmeze exemplul. Veniturile ar urma să fie cedate unei asociaţii umanitare.

Ce s-a întâmplat în plenul Parlamentului este o nouă dovadă că Puterea de azi trăieşte doar pentru sine! Atât parlamentarii de la PSD, cât şi cei de la PC, PLR plus UDMR au votat până la ultimul pentru pensii speciale! Eu nu am nevoie de această pensie şi caut un jurist care să mă înveţe cum pot ceda toate drepturile ce decurg din acestă lege unei asociaţii umanitare. Mai mult, cer tuturor parlamentarilor ieşeni să procedeze la fel. Solicit acest lucru pentru că mi-i aduc foarte bine aminte pe aleşii USL cocoţaţi pe scena Teatrului Naţíonal şi promiţând ieşenilor autostradă, spital regional de urgenţe, hub regional de afaceri, statut de capitală regională, dar şi sute de milioane de euro din proiecte europene.

Cum nu au făcut nimic din toate acestea, eu nu cred că vreunul dintre ei merită vreo indemnizaţie specială. Dimpotrivă! Ar trebui traşi la răspundere! Dacă PNL Iaşi este altceva decât PSD Iaşi, dacă PNL se dezice cu adevărat de USL, atunci aleşii liberali vor răspunde acestui apel, renunţând la pensiile speciale, pentru a da un exemplu întregii ţări. Noi trebuie să luptăm pentru proiectele Iaşului, de asta am mers în Parlament. Văd însă că mult mai importante, pentru Putere, sunt superimunitatea şi bunăstarea aleşilor. E momentul ideal să schimbăm percepţia deosebit de proastă a românilor despre Parlament şi dacă această schimbare începe de la Iaşi, cu atât mai bine. Eu sunt convins că ieşenii nu vor ezita să sancţíoneze această nouă iniţiativă neavenită a parlamentarilor PSD şi vor fi mult mai atenţi data viitoare când îşi vor alege reprezentanţii în Parlamentul României”, ne-a declarat deputatul Blăjuţ.

Tăiate de Guvernul Boc, pensiile speciale au revenit în urma unei legi iniţiate, printre alţii, de deputatul PSD de Iaşi, Anghel Stanciu, condamnat, în primă instanţă, la închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.
 
Dana Coman

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri