Deputatul Ciuhodaru joacă alba-neagra cu veniturile doctorului Ciuhodaru
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 29.11.2020

„Ciudăţenii“ pentru care poţi ajunge în vizorul ANI

Deputatul Ciuhodaru joacă alba-neagra cu veniturile doctorului Ciuhodaru

GALERIE
ciuhodaru
  • ciuhodaru
- +

Într-o declaraţie de avere dată la începutul anului, parlamentarul anunţa venituri de 6.232 de lei care provin de la Spitalul „Sfântul Spiridon“. Numai că medicul Ciuhodaru nu a mai trecut pe la spital din iulie 2015.

Dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar în cadrul Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon“, nu mai vine la spital din iulie 2015. Cu toate astea, în ultima declaraţie de avere, deputatul îşi asumă că a încasat peste 6.000 de lei de la unitatea medicală.

„Conform legii, persoanele care ocupă anumite funcţii în Parlament pot să desfăşoare activitatea medicală atunci când vor. Domnul deputat nu a mai solicitat efectuarea de gărzi şi ture din iulie 2015. Dumnealui, în calitate de medic, nu a desfăşurat activitatea în UPU, şi acest lucru se reflectă în toate graficele şi pontajele întocmite şi aprobate de persoanele din con­ducerea spitalului“, arată profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU.

Nicio zi în UPU în ultimii doi ani

Doctorul Tudor Ciuhodaru nu a mai venit la serviciu în unitatea în care este încadrat din iulie 2015. Urgentistul nu a mai acordat îngrijiri bolnavilor de aproape doi ani, cu toate că a făcut solicitare la conducerea spitalului să efectueze activitate medicală. Deşi, la începutul anilor 2016 şi 2017, dr. Ciu­hodaru şi-a exprimat dorinţa să lucreze în UPU şi nu şi-a suspendat contractul, - aşa cum are posibilitatea din postura de deputat -, medicul nu a lucrat nicio zi în UPU.

În noiembrie, când reporterii „Ziarului de Iaşi“ au discutat despre această situaţie cu urgentistul, acesta a admis că nu a mai trecut pe la serviciu din 2015, dar a precizat că îşi va relua activitatea medicală în UPU după finalizarea alegerilor parlamentare, lucru care nu s-a mai întâmplat.

„A fost doar o perioadă mai agitată, un an electoral în care trebuie să clarific nişte lucruri, dar asta nu înseamnă că nu-mi voi relua acti­vitatea medicală. După cum s-a văzut, sunt cel mai harnic parlamentar ieşean şi pentru asta sigur că am muncit foarte mult“, a precizat dr. Ciuhodaru.

Neclarităţile din declaraţia de avere

Potrivit conducerii UPU, pontajul lunar aferent urgentistului - forma prin care şeful de clinică contabilizează turele şi gărzile efectuate de medici - este o linie continuă, întrucât dr. Ciuhodaru nu s-a prezentat nicio zi la serviciu, la Spitalul „Sfântul Spiridon“, în ultimele 22 de luni. Din acest motiv, medicul nu ar trebui să încaseze niciun venit de la spital. Totuşi, în ultima declaraţie de avere, completată pe 09 ianuarie 2017, deputatul PSD notează că a încasat 6.232 de lei de la Spitalul „Sfântul Spiridon“, bani care ar reprezenta salariul de bază al medicului şi gărzile asigurate.

Con­tactat de „Ziarul de Iaşi“ pentru a oferi un punct de vedere în legătură cu banii pe care i-ar fi câştigat de la Spitalul „Sfântul Spiridon“, medicul urgentist a refuzat să comenteze, şi a încheiat conversaţia. Pe de altă parte, nici managerul unităţii medicale nu a oferit mai multe răspunsuri.

„Declaraţiile de avere se fac în nume personal şi fiecare persoană care o completează este responsabilă pentru ceea ce declară. Eu nu am de unde să ştiu de unde provin acei bani declaraţi de dr. Ciuhodaru“, a arătat ec. Ioan Bârliba, managerul Spitalului „Sfântul Spiridon“.

Postul de la Spitalul „Sf. Spiridon“, „rezervat“

În baza Ordinului 698/9 septembrie 2001, pentru aprobarea unor metodologii privind angajarea, transferarea şi detaşarea medicilor din unităţile sanitare publice, dr. Tudor Ciu­hodaru menţine, legal, postul „rezervat“ în UPU.

„Pentru medicii şi farmaciştii din unităţile sanitare publice care ocupă funcţii eligibile sau alte funcţii în Parlament, se rezervă în condiţiile legii, un post, conform specialităţii şi gradului profesional, în unitatea în care au fost încadraţi anterior ocupării acestor funcţii“, se arată în documentul citat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Gânduri despre Maradona

Nicolae GRECU

Gânduri despre Maradona

De morţi nu se vorbeşte decât de bine, dar nu trebuie uitat nici răul din ei.

Filmuletul zilei

opinii

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Eugen MUNTEANU

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Prezentarea succintă a începuturilor tradiţiei biblice româneşti continuă cu o schiţă de portret a iniţiatorului acestei tradiţii, Nicolae Spătarul Milescu.

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Ciprian IFTIMOAEI

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Problematica de gen şi egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei a fost abordată încă din anii ‘60 în cadrul studiilor despre rolul femeilor în politică şi dezvoltarea socioeconomică (women studies), mai apoi în cadrul studiilor feministe (feminist studies), iar în prezent în cadrul studiilor de gen (gender studies). În altă ordine de idei, egalitatea de tratament între bărbaţi şi femei a constituit un principiu fundamental al Uniunii Europene încă de la înfiinţarea sa. 

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

pr. Constantin STURZU

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

Unul dintre ucenicii mei avea, la un moment dat, probleme la serviciu. Se confrunta cu tot soiul de neplăceri, cu şicane şi chiar cu ameninţări. M-a întrebat ce să facă, dacă nu cumva e momentul să renunţe şi să caute altceva de lucru. Eventual în alt domeniu. Îl ştiu ca fiind o persoană competentă, talentată şi dăruită în lucrarea sa. 

pulspulspuls

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Dacă tot am vorbim ieri aici de vasilici şi tiriplici, iaca ce ne-au indicat unii cetitori atenţi: una bucată poză faină scociorâtă prin cotloanele feisbuciste, de campanie, cu actualul şi viitorul deputat de Iaşi Vasile Cîtea, ex-boxer, aflat în piaţă la Bălţaţi, locul de baştină. 

Caricatura zilei

Planul Aproape Naţional de Redresare şi Rezilienţă (zic aproape fiindcă Iașul nu este inclus)

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.