Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Deputatul Filip Havârneanu a fost ajutorul lui Moș Crăciun pentru copiii din două comune ieșene (P)

GALERIE
IMG-20221228-WA0005
  • IMG-20221228-WA0005
- +

Parlamentarul USR, Filip Havârneanu, a continuat seria faptelor bune din acest an, împărțind cu Moș Crăciun cadouri pentru copiii din Miroslava și Schitu Duca. Deputatul de Iași spune că a fost copleșit de talentele micuților, precum și de afecțiunea lor și a declarat că transportarea lui Moș Crăciun în această perioadă, când este foarte aglomerat, poate fi "o problemă de siguranță națională".

Filip Havârneanu și-a dedicat zilele dinaintea Crăciunului unor acțiuni caritabile cu care i-a obișnuit deja pe cei din jur. Împreună cu echipa USR Tineret Iași și colegii consilieri locali din cele două localități sus menționate, ajutoarele lui Moș Crăciun au fost suficiente pentru a duce "misiunea" la bun sfârșit. "Să fii ajutorul lui Moș Crăciun este o activitate cât se poate de plăcută, pentru că răsplata vine în zâmbete și îmbrățișări! Pe la Parlament nu e chiar așa! L-am condus pe Moșul cel bun la Școala Gimnazială ,,Dimitrie Anghel” din satul Cornești-Miroslava, unde învață copiii de la grupa mixtă de gradiniță. Copiii ne-au primit cu multe colinde, cu poezii și cu nerăbdare, desigur, pentru că sacul mare cu daruri nu putea trece neobservat. Silviu Ghenghea, colegul nostru consilier la Miroslava a fost ocupat cu pregătirile pentru sosirea lui Moș Crăciun și a făcut, ca de obicei, o treabă grozavă pentru comunitatea pe care o servește din Consiliul Local.  "Spiridușii" de la USR Tineret Iași par neobosiți, fără hărnicia lor, sortarea, împachetarea și transportarea cadourilor ar fi fost imposibilă, întrucât sania Moșului are un fel de gabarit depășit" a declarat deputatul Filip Havârneanu.

Membrii USR au donat pentru pachetele copiilor

Cea de-a doua deplasare în județ pentru a-l conduce pe Moș Crăciun a fost în comuna Schitu Duca, unde Filip Havârneanu și colegii săi de la Organizația de Tineret sunt apreciați pentru acțiunile de ecologizare făcute în zonă, pentru o comună mai curată și un mediu mai puțin poluat.

"Cu ajutorul colegei noastre de nădejde, Vasilica Carlescu , consilier local USR în localitate, am desenat multe zâmbete pe fețele copiilor de la grădinița din Poieni și îi mulțumim că este mereu un om pe care ne putem baza pentru multe fapte bune, un ales dedicat comunității din care face parte. Moșul a adus în sac hăinuțe, fructe, jucării și dulciurele, recunoaștem, în pachete individuale și egale, iar noi am primit cele mai dulci îmbrățișări de la copilașii care s-au pregătit cum pot ei mai bine pentru vizită. Sunt de o inteligență sclipitoare și o veselie molipsitoare!",  a precizat Parlamentarul de Iași, care a încheiat al doilea an de mandat cu adoptarea unei legi importante pentru mame, care merge spre promulgare.

Parlamentarul USR a menționat că pe lângă contribuția sa, colegii din filială au susținut acest demers, donând fiecare, astfel încât banii strânși să se concretizeze în cadouri pentru prichindei. "Le mulțumesc din suflet tuturor celor care au contribuit, după propriile puteri, pentru bucuria copiilor și celor care continuă să facă fapte bune, fiind exemple de urmat. Unul dintre motivele pentru care Binele nu se face în liniște este acela ca Binele are nevoie de cât mai mulți oameni care să îl multiplice și să-l preia unii de la alții", a adăugat Filip Havârneanu.

Deputatul ieșean consideră că astfel de gesturi sunt o normalitate și salută toți voluntarii ieșeni care în acest an și-au dovedit cele mai frumoase calități umane. "Faptele bune și generozitatea trebuie să ne definească, la fel și empatia față de semeni. În orice zi, nu doar acum", a mai spus el.

NOTĂ: Am semnat un acord cu doamna educatoare și cu părinții pentru reproducerea şi prezentarea pe durată nelimitată în orice format media tradițional sau electronic, imaginile cu copiii de la Serbarea de Crăciun, de la Gradiniţa din satul Poieni, comuna Schitu Duca, organizată la data de 21.12.2022.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri