anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Comunicat de presă

Deputatul Filip Havârneanu solicită oficialilor de la Imigrări mai mulți angajați și dotări rapide în contextul valului de refugiați (P)

GALERIE
filip havarneanu
 • filip havarneanu
- +

Parlamentarul USR de Iași a transmis o solicitare scrisă inspectorului general de la Imigrări, în care a cerut ca instituția să fie dotată corespunzător și să funcționeze chiar și cu program prelungit în situațiile de criză, cum ar fi primirea sutelor de mii de ucraineni refugiați. Conform numeroaselor semnale primite din teritoriu, precum și urma neregulilor pe care le-a descoperit ca voluntar la frontiere, Filip Havârneanu spune că IGI are dificultăți de natură tehnică, dar și legate de numărul redus de salariați.

De la începutul războiului din Ucraina, sute de mii de refugiați au trecut prin punctele de frontieră cu România căutând adăpost și siguranță. Situația creată de valul de ucraineni a devenit însă o adevărată provocare pentru Inspectoratul General de Imigrări care a aflat astfel că în multe puncte de lucru, funcționează cu soluții de avarie.

Deputatul USR, Filip Havârneanu susține că această problemă trebuie rezolvată urgent, motiv pentru care s-a adresat chestorului de poliție Marius Florin Mihăilă, inspector general al IGI.

Instituția funcționează lent, sistemul informatic are o limită de procesare a maximum 20 de persoane pe zi la Iași, în condițiile în care e nevoie de infinit mai mult. Cetățenii ucraineni, dar și angajații IGI ajung să solicite mereu ajutorul inspectoratului și subliniază aceeași frustrare generată de impedimentele de natură tehnică cu care se confruntă. Trag speranță că lucrurile se vor schimba, am mai solicitat același lucru și la Rădăuți și intervenția nu a fost în zadar”, a explicat parlamentarul ieșean.

Filip Havârneanu  a solicitat luarea în considerare a prelungirii programului de lucru al structurilor Inspectoratului General pentru Imigrări, astfel încât să aibă acces cât mai multe persoane la serviciile oferite de IGI.

Suplimentarea posturilor, a resursei umane, în cadrul structurilor Inspectoratului General pentru Imigrări, astfel încât să se ajungă la o operativitate direct proporțională necesităților actuale este urgentă. În plus, consider necesar a se suplimenta sau a se îmbunătăți infrastructura IT&C de la nivelul structurilor și nu în ultimul rând, să fie luată în considerare o  comunicare clară cu publicul în privința procedurilor din cadrul instituției pentru a facilita procesul ce trebuie îndeplinit de către cetățenii străini sau apatrizii, în colaborare cu autoritățile”, a declarat Filip Havârneanu.

 Ministrul Bode, interpelat și el pe tema capacității de lucru a serviciilor de imigrări

În contextul conflictului armat din Ucraina și având în vedere evoluția curentă a situației de securitate și faptul că România a devenit fie zonă de tranzit pentru cetățenii care au fost nevoiți să părăsească Ucraina, deputatul ieșean care de mai bine de o lună este însuși voluntar la Vama Sculeni, l-a interpelat și pe ministrul de Interne, Lucian Bode, pentru a afla care este starea infrastructurii fizice la nivelul structurilor Inspectoratului General pentru Imigrări și care este capacitatea reală a Inspectoratului General pentru Imigrări din punct de vedere al resurselor umane.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.