Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Deputatul Focşa acuză AUR că l-a “executat” în stil Troţki – Stalin

GALERIE
dumitru-viorel-focsa-deputat-aur
  • dumitru-viorel-focsa-deputat-aur
- +

Deputatul Dumitru Viorel Focşa, care a fost exclus din AUR, după ce şi-a agresat soţia, a declarat pentru News.ro că nu va demisiona din Parlament, aşa cum i-a cerut conducerea partidului, precizând că ar fi făcut acest lucru dacă ancheta penală ar fi arătat că este vinovat de acuzaţiile care i se aduc, menţionând că Juriul de Onoare al Alianţei pentru Unirea Românilor a luat o decizie înaintea anchetei organelor de cercetare. 

El a mai declarat că nu vede bine direcţia în care se îndreaptă AUR, precizând că decizia de excludere a fost “o execuţie în stil Troţki – Stalin”.

Dumitru Viorel Focşa a declarat, duminică, pentru News.ro, că a avut parte de un linşaj mediatic.

“Logica mea era, când am spus că voi demisiona din Parlament să aşteptăm rezultatele anchetei. Juriul trebuia să ia o decizie, dar a luat-o înaintea demarării procedurii de cercetare penală. În acel juriu este o persoană care, din câte se aude, va candida pe listele de Constanţa, la alegerile parlamentare. Nu doresc să îi dau numele. A fost un linşaj mediatic. E regretabil. A fost vina mea că m-am dedicat, şapte din şapte, am muncit pentru partid, nu am avut viaţă de familie şi s-au adunat frustrări în casă”, a afirmat Dumitru Viorel Focşa.

El a fost întrebat dacă ia în calcul să atace în instanţa decizia de excludere din partid.

“Nu mă gândesc la asta pentru că dacă s-a dorit mai mult dobândirea unui procent sau două pentru imaginea partidului şi s-a călcat în picioare munca mea înseamnă că meritocraţia despre care se vorbeşte în interior este pură demagogie. Nu îmi doresc dragoste cu forţa. Eu nu văd bine încotro se îndreaptă AUR. Dacă politica în AUR este făcută doar după goana după imagine şi nu se respectă nişte valori, nişte principii din societatea noastră, cum este Justiţia,  şi facem justiţie la televizor…”, a precizat fostul deputat AUR.

El crede că excluderea sa din partid a fost o execuţie în stil Troţki – Stalin.

“Sunt conştient că am deranjat foarte multe persoane, nu mai zic în exteriorul partidului. Este o execuţie în stil Troţki - Stalin, din câtă istorie cunosc eu. Să nu credeţi că toţi din partid suntem prieteni între noi, este luptă pentru putere ca în orice adunătură de oameni. Sperăm să nu ne îndepărtăm de Dumnezeu prea mult. Îmi pare rău pentru incident”, a mai afirmat Dumitru Viorel Focşa.

”Biroul Naţional de Conducere al AUR a decis sâmbătă să îl excludă pe Dumitru Viorel Focşa din partid, după ce acesta şi-a agresat fizic soţia în timpul unui scandal  casnic.  Ancheta internă întreprinsă de Juriul de Onoare al Alianţei pentru Unirea Românilor a stabilit că acuzaţiile apărute în spaţiul public în urma scandalului declanşat la domiciliul familiei Focşa se confirmă”, a anunţat formaţiunea.

Conform AUR, gestul comis de deputatul Dumitru Viorel Focşa este incompatibil cu calitatea de membru de partid şi cu demnitatea de parlamentar.

Alianţa pentru Unirea Românilor îi cere public deputatului Focşa să îşi respecte angajamentul asumat şi să îşi depună mandatul de parlamentar, ca urmare a sancţiunii primite pe linie de partid.

Ulterior, Focşa a scris pe Facebook că tensiunile din căsnicie au venit pe fondul dedicării sale totale în cariera politică. El se declară dispus să iniţieze o dezbatere despre violenţa în familiile româneşti, ”conştientizând greşeala făcută”.Focşa critică planul european de acţiune împotriva violenţei domestice, despre care afirmă că e ”presărat cu idei radicale, din spectrul ideologiei de gen”, ”ceea ce nu arată decât că elitele europene nu doresc cu adevărat eradicarea acestui fenomen”. ”E timpul să lăsăm deoparte demagogia în favoarea unei dezbateri sincere şi generarea de soluţii relevante pentru stoparea violenţei din familiile noastre. Căsnicia mea a fost afectată de violenţă, de aceea lăsaţi-mă să mă dedic acestei cauze din poziţia de parlamentar”, conchide deputatul în mesajul postat pe Facebook.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri