Deputatul ieșean Silviu Macovei s-a arătat „rușinat și revoltat” la comemorarea a trei ani de la cumplitul accident din clubul Colectiv
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

Comunicat de presă

Deputatul ieșean Silviu Macovei s-a arătat „rușinat și revoltat” la comemorarea a trei ani de la cumplitul accident din clubul Colectiv

GALERIE
macovei
  • macovei
- +

Deputatul ieșean Silviu Macovei s-a arătat „rușinat și revoltat” la comemorarea a trei ani de la cumplitul accident de la clubul Colectiv unde au murit 64 de tineri și 186 au fost grăv răniți.

Într-o declarație politică susținută în fața tuturor parlamentarilor români, Silviu Macovei a apreciat ca fiind inacceptabilă închiderea singurei bănci de piele din România. „Vin din nou în fața dumneavoastră cu durere, frustrare și tristețe fiindcă principala știre a zilei, la trei ani de la tragedia din clubul Colectiv, este că singura bancă de piele pentru arși din România s-a închis! Această știre cade pe umerii noștri ca o povară a rușinii fiindcă chiar acum, când ar trebui să ieșim public cu o listă de măsuri care au fost deja luate pentru ca alți copii să nu mai moară arși de vii, constatăm că suntem chiar mai rău decât acum câțiva ani!” a suținut Silviu Macovei în discursul din Parlament.

Deputatul ieșean s-a arătat complet nemulțumit de schimbările care au avut loc în societatea românească după incendiul de la Colectiv: În 2018 avem în continuare cluburi care funcționează pe bază de declarație pe propria răspundere, deși nu sunt în conformitate cu normele de protecție contra incendiilor. Nu avem practic un spital de arși funcțional! La ora actuală avem doar 11 paturi pentru marii arși într-o țară de 20 de milioane de locuitori! Mai mult, în aceste zile singura bancă de piele din România care trebuia să asigure grefe și materiale pentru supravețuitorii unor incendii s-a închis! Motivul? „Nu avem personal și nici fonduri”. Din această cauză România europeană a anului 2018 nu poate trata nici un pacient care are arsuri pe mai mult de 50% din corp. Este absolut inacceptabil!”

La finalul discursului din Parlamentul României, deputatul Silviu Macovei și-a cerut scuze pentru eșecul autorităților și a cerut un moment de reculegere în memoria victimelor de la Colectiv. „Îmi este rușine în aceste momente fiindcă sunt nevoit să vă vorbesc despre acest eșec al nostru ca țară. Ar fi trebuit să ne cutremurăm de durere după incendiu și să nu avem liniște până când siguranța copiilor și tinerilor din această țară nu ar fi fost asigurată. În schimb, fără spitale, fără echipamente, fără respectarea legii nu putem decât să găsim justificări și promisiuni. Cred că memoria acelor copii arși de vii merită mai mult.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.