anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Deputatul Marius Ostaficiuc:”Reglementarea în domeniul energiei este o urgență” (P)

GALERIE
Marius_Ostaficiuc
 • Marius_Ostaficiuc
- +

Un nou pachet de măsuri propus de PSD a fost luat în calcul de către Guvernul României în sprijinul persoanelor fizice și juridice în ceea ce privește prețurile la energie. Propunerile au fost avansate la nivelul Coaliției, pentru a fi implementate începând cu această toamnă. După neînțelegerile din ultima perioadă, lucrurile par că s-au clarificat, iar propunerile PSD vor fi implementate de către Executiv. Social democrații au arătat că lucrurile trebuiau clarificate din moment ce Ministerul Energiei a fost prins pe picior greșit. Aceste detalii au fost evidențiate și de către deputatul PSD Marius Ostaficiuc.

”Pachetul de măsuri social-economice avut în vedere pentru această toamnă de PSD, include și reglementări în domeniul energiei astfel încât să se mențină protecția consumatorilor și a IMM-urilor, dar să se pună capăt speculei care a generat profituri uriașe. Obiectele esențiale sunt asigurarea stabilității, predictibilității și a suportabilității prețurilor. Mecanismul de până acum, gândit și aplicat de Ministerul Energiei, s-a dovedit limitat și trebuie obligatoriu schimbat”, a arătat deputatul social democrat. Demnitarul ieșean a precizat că PSD propune, printre altele, ca la       consumatorii casnici să fie prețuri suportabile, în limita unui plafon de consum. De asemenea, pentru școli, spitale, grădinițe, cămine de bătrâni și copii va fi stabilit un preț suportabil. De asemenea, pentru IMM-uri și firmele din industria alimentară se va aplica o compensare procentuală din consumul de energie. ”Proiectul include și faptul ca operatorii de pe tot lanțul energetic, de la producători, furnizori, intermediari, până la consumatori să suporte sau să plătească o taxă de solidaritate, ca diferență între încasările realizate, pe de o parte și costurile avute, plus o marjă de profit rezonabilă, pe de altă parte. În ceea ce îi privește pe producători, prețul de referință va fi egal cu costul de producție, cheltuielile de operare plus o marjă decentă de profit, iar ce depășește acest preț se suprataxează”, a mai arătat deputatul PSD Iași.

Propunerile PSD includ și intermediarii, iunde prețul de referință va cuprinde prețul de achiziție, plus o marjă decentă de profit. Ce va depăși acest preț va fi suprataxat. De asemenea, în document se arată și faptul că se instituie un plafon față ce care se va face calculul compensărilor, ceea ce va însemna reducerea poverii suportate de bugetul statului și va face întreg sistemul mai sustenabil.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.