anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 01.04.2023

Deputatul Petru Movilă: Nichita, singurul responsabil pentru tot ceea ce Guvernul a promis ieşenilor

GALERIE
deputatul Petru Movila
 • deputatul Petru Movila
- +

"PSD şi PNL au semnat împreună, au jurat împreunăşi au anunţat împreună că vor lupta pentru proiectele Iaşului, în frunte cu spitalul regional de urgenţe şi autostrada Iaşi - Tg. Mureş. Acum, la nici o lună de la ruperea USL, aceste proiecte au devenit mijloc de şantaj electoral, atât PSD, cât şi PNL aruncând responsabilitatea unul în curtea altuia.
Cel mai tare joacă cei de la PSD, care au anunţat că PNL se face singurul vinovat de toate nerealizările promise în campaniile electorale ale USL: de spitalul regional de urgenţă s-a ocupat Eugen Nicolăescu, iar de autostrada Iaşi - Tg. Mureş, Relu Fenechiu.
Însă, dacă ne aducem aminte, acum ceva timp, liderul incontestabil al politicii ieşene, Gheorghe Nichita, a ieşit în conferinţă şi a anunţat că el, personal, a discutat cu Ponta şi a găsit rezolvare la cele două proiecte de maxim interes pentru Iaşi. De asemenea, cele două proiecte au trecut şi prin mâinile celor de la PSD şi prin cele ale celor de la PNL, ambele partide purtând vina eşecului lamentabil pe care l-au avut atât în cazul spitalului regional, cât şi al autostrăzii. Unitatea regională medicală a plecat de la Nicolăescu la Şova şi mai apoi la Eugen Orlando Teodorovici, membru PSD la fel ca Dan Şova. În cazul autostrăzii cred că nici acum nu se ştie exact cine se ocupă de acest proiect. De la ministerul lui Şova a fost mutat la Ministerul Transporturilor, condus la vremea respectivă de Fenechiu, ca mai apoi să ajungă înapoi la Şova.
Începând de vineri, PSD Iaşi şi-a asumat în totalitate proiectele Iaşului, iar greaua moştenire s-a mutat din cârca PDL în cea a PNL. De acum, Nichita devine singurul responsabil pentru tot ceea ce Guvernul a promis ieşenilor.
Aştept cu nerăbdare, la fel ca şi ceilalţi ieşeni, să văd cum spitalul regional de urgenţăşi şoseaua de centură prind contur. La fel şi în cazul autostrăzii Iaşi - Tg. Mureş, în condiţiile în care nu există masterplanul pe transport, bugetul pentru 2014 - 2020 nu este aprobat de Comisia Europeană iar în bugetul naţional nu este prins nici un leuţ pentru studiul de fezabilitate sau pentru orice alt lucru care ţine de acest proiect.
Oferta politică din Iaşi este mai străvezie ca niciodată, iar faptul că apar ameninţări pe seama blocării proiectelor Iaşului este imatur şi iraţional, în defavoarea tuturor ieşenilor.
Domnilor lideri ai PSD şi PNL, indiferent de ceea ce se întâmplă în ringul politicii ieşene, proiectele trebuie să
avanseze şi să nu cadă în faţa voturilor date în CJ şi CL din răutate şi orgoliu faţă de membrii opoziţiei sau puterii. Asumaţi-vă proiectele, arătaţi că daţi dovadă de maturitate politicăşi demonstraţi că meritaţi votul masiv şi încrederea pe care aţi primit-o în vara anului 2012.

Deputat PMP Petru Movilă

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.