anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Deputatul PSD Marius Ostaficiuc: „Decizie majoră în sănătate. Românii care nu au asigurări sociale pot beneficia de sprijin medical” (P)

GALERIE
Ostaficiuc_marius
 • Ostaficiuc_marius
- +

Românii care nu beneficiază de asigurări sociale de sănătate se vor putea înscrie în listele medicilor de familie. O propunere avansată de PSD a fost luată în calcul la nivelul instituțiilor cu atribuții în sănătate, în acest sens urmând a fi adoptat un proiect de hotărâre de Guvern. Deputatul PSD Marius Ostaficiuc a arătat că un astfel de proiect reprezintă o necesitate pentru românii care nu au asigurări sociale. „Vorbim de o decizie absolut necesară pentru o categorie de persoane care nu sunt incluse în programul asigurărilor de sănătate și care sunt nevoite să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a-și acoperi cheltuielile medicale.

Decizia luată prin Casa Națională a Asigurărilor în Sănătate și implementată de Ministerul Sănătății este una de bun augur, absolut necesară pentru a facilita accesul la serviciile medicale tuturor”, a precizat deputatul social democrat. Marius Ostaficiuc a mai arătat că prin acest proiect se dorește acoperirea serviciilor de bază și pentru cei care nu beneficiază de asigurări medicale. „Este un proiect menit sa acopere nevoile tuturor și nu poate fi interpretat că o pomană socială. În condițiile în care sunt tot mai mulți tineri descoperiți cu diverse afecțiuni, este absolut necesar ca fiecare cetățean român să beneficieze de servicii medicale. Pachetul cuprinde servicii medicale în asistența medicală primară, servicii de îngrijire a sănătății, medicamente şi materiale sanitare, dar și servicii de planificare familială și servicii de prevenție. Sunt lucruri normale de care nu trebuie privați și cei mai puțin norocoși dintre noi”, a mai precizat parlamentarul social democrat de Iași

- Marius OSTAFICIUC, deputat PSD de Iași -

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moscova taie punţile

Lucian DÎRDALA

Moscova taie punţile

Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

opinii

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

Viitorul memoriei

Bogdan ILIESCU

Viitorul memoriei

„Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Grigore ILISEI

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

pulspulspuls

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

Caricatura zilei

Monstrii...

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.