anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 03.02.2023

Deputatul PSD Marius Ostaficiuc: “Ne îmbătăm cu apă rece! Dezastru pe linie în sistemul medical ieşean” (P)

GALERIE
Marius_Ostaficiuc
 • Marius_Ostaficiuc
- +

Un top al unităţilor medicale din municipiul Iaşi a evidenţiat o realitate cruntă, aceea că într-o bună parte a spitalelor de stat situaţia nu s-a schimbat cu aproape nimic, în ciuda reformelor din sănătate despre care s-a tot vorbit în ultima perioadă.

Topul respectiv a fost realizat în baza situaţiilor cu care s-au confruntat pacienţii din Iaşi, dar şi din alte judeţe din ţară ce au avut nevoie de serviciile medicale oferite de unităţile spitaliceşti din municipiu. Oamenii au reclamat în special lipsa implicării cadrelor medicale, igiena din unităţile medicale, dar şi ”cuvenita” atenţie acordată medicilor. Acest aspecte au fost sesizate şi de către deputatul PSD Marius Ostaficiuc.

Parlamentarul social democrat a arătat că problemele din spitalele ieşene ar fi trebuit rezolvate de multă vreme, însă cei care administrează unităţile medicale respective par că au trecut cu vederea peste aceste aspecte. ”Suprinzător sau nu, trebuie să spunem lucrurilor pe nume, mai avem mult până departe. Nu este cazul să ne îmbătăm cu apă rece şi să ascudem totul sub preş. Presa locală a evidenţiat un lucru dureros, şi anume că nu am scăpat încă de vechile metehne româneşti şi că modernizarea sistemului medical mai are mult de lucru”, a precizat deputatul social democrat de la Iaşi. Opiniile pacienţilor şi aparţinătorilor au fost de multe ori printre cele mai dure, acestea fiind îndreptate în special către spitalele gestionate de Consiliul Judeţean Iaşi. Oamenii au arătat că timpul de aşteptare pentru un consult continuă să fie unul extrem de mare şi că de multe ori calitatea acestuia lasă de dorit.

 ”Este important că s-a trecut la modernizarea din temelii a unităţilor medicale, însă asta nu pare a ajuta sistemul actual. Cei care conduc activitatea managerială şi cea medicală a spitalelor trebuie să ţină cont de toate aceste aspecte, de nemulţumirile pacienţilor, de multe ori îndreptăţite. Nu putem sta doar cu mâinile-n sân şi să ne lăudăm pe reţelele sociale cât de mult s-a investit într-o găleată cu var”, a mai spus deputatul PSD Iaşi. Parlamentarul a dat exemplul Spitalului de Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi, ajuns la coada clasamentului în ceea ce priveşte serviciile medicale, curăţenia şi nu numai.

 ”Fiecare unitate medicală este extrem de importantă având în vedere specificul lor, însă în primul şi în primul rând ar trebui ca cei responsabili să se ocupe de ceea ce se întâmplă la Spitalul de Copii din Iaşi. Au fost mai multe cazuri în care părinţii au regretat că au ales să-şi trateze copii acolo, nemulţumirile fiind cât se poate de evidente. Însă, din moment ce la acel spital scandalurile se ţin lanţ, iar asupra conducerii planează tot felul de suspiciuni, poate că cei de la Consiliul Judeţean Iaşi ar trebuie să ia măsuri”, a mai menţionat Marius Ostaficiuc.

Şi alte spitale ieşene au fost evidenţiate în mod negativ, printre acestea fiind şi cele administrate de municipiul Iaşi, dar şi de alte autorităţi locale din judeţ. Note mai bune din partea ieşenilor au primit spitalele gestionate direct de Ministerul Sănătăţii. ”Chiar dacă salariile din sistem au crescut, metehnele sunt în continuare aceleaşi. Până nu se rezolvă aceste lucruri, reforma din sistem mai are de aşteptat. Şi este păcat să ne batem joc de pacienţi”, a conchis demnitarul ieşean.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viaţa publică românească în derivă

Alexandru CĂLINESCU

Viaţa publică românească în derivă

Au trecut doar câţiva ani de la marile demonstraţii de protest împotriva unor legi care urmăreau exonerarea unor infractori sus-puşi; astăzi, miile, zecile de mii de protestatari de odinioară par complet apatici, deşi ar avea nu o dată motive să iasă în stradă. Blazare? Resemnare? Indiferenţă? Evident că această lipsă de reacţie le dă guvernanţilor sentimentul impunităţii, ceea ce nu anulează însă teama că s-ar putea confrunta cu mişcări de protest.

opinii

Amfiteatrul Emil Brumaru la Colegiul Naţional

George PLEȘU

Amfiteatrul Emil Brumaru la Colegiul Naţional

Ar fi păcat ca cel mai iubit poet specializat în îngeri, întâmplător absolvent al liceului, să nu fie omagiat în spaţiul care marchează atât de multe momente importante din viaţa fiecărui adolescent care are privilegiul de a-i trece pragul. Măcar pentru următorii 75 de ani.

Iată de ce a fost Mitropolitul pe scenă

pr. Constantin STURZU

Iată de ce a fost Mitropolitul pe scenă

La recenta aniversare, pe 24 ianuarie 2023, a Unirii Principatelor Române, s-au trezit (în deja „buna” tradiţie woke!) unii să pună sub semnul întrebării prezenţa Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei pe scena din Piaţa Unirii, la momentul discursurilor festive. Motivul? „Biserica Ortodoxă s-a opus Unirii Principatelor”. 

În contra direcției noii legi a învățământului

Lucia-Gabriela MUNTEANU

În contra direcției noii legi a învățământului

Actuala variantă a proiectului de lege a învățământului prevede desființarea specializării învățătoare/ învățător din statutul de funcționare a liceelor și colegiilor pedagogice, școli din domeniul vocațional. Am afirmat argumentat în repetate rânduri, în spațiul public, ca profesoară de patru decenii la Școala Normală „Vasile Lupuˮ din Iași, că ar fi o greșeală, o nedreptate, o discriminare în raport cu celelalte tipuri de licee vocaționale, o lipsă de viziune în politica educațională, o intervenție brutală și lipsită de beneficii în continuarea unei tradiții educaționale vii și nu moarte, tradiția normalistă, în stare să slujească cea mai stringentă modernitate.

pulspulspuls

Săriţi, oameni buni: nea Măricel i-a şterpelit lui dom’ Costel marfa electorală de sub nas!

Săriţi, oameni buni: nea Măricel i-a şterpelit lui dom’ Costel marfa electorală de sub nas!

Chiar aşa s-a întâmplat, dragi telespectatori: nea Măricel, şeful de la partidoiul ieşean, a profitat se pare de faptul că menistrul Sănătăţii e pe tarlaua lui la Bucureşti şi i-a şterpelit lui dom’ Costel, şeful liberalilor ieşeni, o marfa electorală toată numai macră, bună de chiftele în campanie, chiar de sub nas!

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.