anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 03.02.2023

Deputatul PSD Marius Ostaficiuc: "Primăria are obligația să refacă strada Trei Fântâni! Șoferii s-au săturat de așteptare!" (P)

GALERIE
Marius_Ostaficiuc
 • Marius_Ostaficiuc
- +

Sute de ieșeni care locuiesc în zona străzii Trei Fântâni din municipiul Iași continuă zi de zi să se confrunte cu o problemă care nu-și mai găsește rezolvare, aceea a modernizării infrastructurii stradale. Strada nu a beneficiat de ani buni de vreo reabilitare, ba chiar a fost prinsă în mijlocul unei dispute de administrare. Ani la rând, artera a fost disputată între Consiliul Local și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, fiind inclusă chiar în varianta ocolitoare de trafic greu a municipiului Iași, astfel ca primăria să nu investească în modernizarea acesteia. Între timp, proiectul a căzut, autoritățile venind cu o altă variantă de centură ocolitoare. Asta a făcut însă ca strada Trei Fântâni să fie din nou lăsată de izbeliște, șoseaua fiind doar cârpită din când în când. 

Deputatul PSD Marius Ostaficiuc a arătat că, în aceste condiții, municipalitatea trebuie să investească în modernizarea străzii respective cât mai curând. ”Am cerut lămuriri de la Ministerul Transporturilor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere referitor la această stradă din municipiu. Reprezentanții Ministerului au arătat că tronsonul Trei Fântâni se află în administrarea Consiliului Local și că doar această entitate poate decide asupra sa. Astfel, cred că este clar care e viitorul acestei străzi și cine ar trebui să se ocupe de soarta celor care locuiesc în zonă sau o tranzitează. Șoseaua face legătura dintre zona Bucium și drumul național 28 spre Tomești și este o cale de acces tot mai folosită, dar care a rămas extrem de periculoasă din cauza craterelor de pe șosea”, a menționat deputatul PSD Marius Ostaficiuc. 

În aceste condiții, deputatul social democrat a arătat că se impune ca primăria să treacă la reabilitarea șoselei folosite pentru traficul greu, dar care a devenit deja și un loc de tranzit pentru noile cartiere adiacente. ”În zona respectivă au apărut deja zeci de locuințe, iar altele noi ar urma să fie ridicate. Practic, primăria și-a dat singură cu stângul în dreptul. A permis construirea unor imobile noi într-o zonă greu accesibilă, aglomerată și care tinde să se sufoce. În aceste condiții, este clar că șoseaua trebuie reabilitată cât mai urgent. Avem buget adoptat la primărie, avem toate șansele ca lucrurile să funcționeze, mai trebuie doar voință”, a mai spus deputatul PSD Marius Ostaficiuc. 

Parlamentarul ieșean a mai menționat că Primăria are obligația de a face cât mai repede un proiect de modernizare a zonei tranzitate de mașini grele, dar și de alte sute de autoturisme. ”Nu doar strada Trei Fântâni se află în această situație în municipiu. An de an, conducerea primăriei ne flutură un set de străzi pe care le prezintă ca priorități la discutarea fiecărui buget. Ieșenii nu vor doar cârpeli, panseluțe și gazon, lucruri absolut normale edilitare. Ieșenii merită și străzi asfaltate, străzi pe care se poate circula liniștit și civilizat. Asta trebuie să înțeleagă atât primarul Mihai Chirica cât și echipa sa din Palatul Roznovanu, că oamenii au nevoie și de acțiune, nu doar de machete”, a mai spus deputatul PSD Marius Ostaficiuc. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viaţa publică românească în derivă

Alexandru CĂLINESCU

Viaţa publică românească în derivă

Au trecut doar câţiva ani de la marile demonstraţii de protest împotriva unor legi care urmăreau exonerarea unor infractori sus-puşi; astăzi, miile, zecile de mii de protestatari de odinioară par complet apatici, deşi ar avea nu o dată motive să iasă în stradă. Blazare? Resemnare? Indiferenţă? Evident că această lipsă de reacţie le dă guvernanţilor sentimentul impunităţii, ceea ce nu anulează însă teama că s-ar putea confrunta cu mişcări de protest.

opinii

Amfiteatrul Emil Brumaru la Colegiul Naţional

George PLEȘU

Amfiteatrul Emil Brumaru la Colegiul Naţional

Ar fi păcat ca cel mai iubit poet specializat în îngeri, întâmplător absolvent al liceului, să nu fie omagiat în spaţiul care marchează atât de multe momente importante din viaţa fiecărui adolescent care are privilegiul de a-i trece pragul. Măcar pentru următorii 75 de ani.

Iată de ce a fost Mitropolitul pe scenă

pr. Constantin STURZU

Iată de ce a fost Mitropolitul pe scenă

La recenta aniversare, pe 24 ianuarie 2023, a Unirii Principatelor Române, s-au trezit (în deja „buna” tradiţie woke!) unii să pună sub semnul întrebării prezenţa Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei pe scena din Piaţa Unirii, la momentul discursurilor festive. Motivul? „Biserica Ortodoxă s-a opus Unirii Principatelor”. 

În contra direcției noii legi a învățământului

Lucia-Gabriela MUNTEANU

În contra direcției noii legi a învățământului

Actuala variantă a proiectului de lege a învățământului prevede desființarea specializării învățătoare/ învățător din statutul de funcționare a liceelor și colegiilor pedagogice, școli din domeniul vocațional. Am afirmat argumentat în repetate rânduri, în spațiul public, ca profesoară de patru decenii la Școala Normală „Vasile Lupuˮ din Iași, că ar fi o greșeală, o nedreptate, o discriminare în raport cu celelalte tipuri de licee vocaționale, o lipsă de viziune în politica educațională, o intervenție brutală și lipsită de beneficii în continuarea unei tradiții educaționale vii și nu moarte, tradiția normalistă, în stare să slujească cea mai stringentă modernitate.

pulspulspuls

Săriţi, oameni buni: nea Măricel i-a şterpelit lui dom’ Costel marfa electorală de sub nas!

Săriţi, oameni buni: nea Măricel i-a şterpelit lui dom’ Costel marfa electorală de sub nas!

Chiar aşa s-a întâmplat, dragi telespectatori: nea Măricel, şeful de la partidoiul ieşean, a profitat se pare de faptul că menistrul Sănătăţii e pe tarlaua lui la Bucureşti şi i-a şterpelit lui dom’ Costel, şeful liberalilor ieşeni, o marfa electorală toată numai macră, bună de chiftele în campanie, chiar de sub nas!

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.