Deputatul PSD Marius Ostaficiuc: ”Studiu de caz pe spinarea românilor. Cum să risipești inutil milioane de euro din bugetul țării” (P)

marți, 04 octombrie 2022, 08:50
2 MIN
 Deputatul PSD Marius Ostaficiuc: ”Studiu de caz pe spinarea românilor. Cum să risipești inutil milioane de euro din bugetul țării” (P)

Câteva milioane de doze de vaccin împotriva Covid-19  cumpărate în plin val pandemic sunt pe cale să expire în depozitele din țară. Vaccinurile împotriva SARS- COV2 au fost achiziționate în perioada Guvernului condus de liberalul Florin Cîțu, însă strategia Executivului de la acea vreme pare că nu a dat deloc roade. Astfel, România nu numai că a fost nevoită să distrugă 3 milioane de doze, ci să se vadă în fața faptului împlinit că alte câteva milioane de doze stau să expire. În plus, aceste seruri nu pot fi donate altor țări pentru că există un mecanism internațional care nu permite aceste proceduri. În aceste condiții, unii aleși ai statului au cerut explicații pentru situația apărută.

Deputatul PSD Iași Marius Ostaficiuc a atras atenția că proasta decizie luată de guvernarea anterioară a dus la o risipă uriașă din bugetul local. ”S-a văzut din start că lucrurile au scăpat de sub control, iar deciziile proaste luate de cei care au fost la guvernare au privat bugetul statului. Deși cu toții ne-am dorit să trecem mai ușor peste pandemie, cu toții am sperat că lucrurile intrau pe făgașul normal cât mai repede, calculul de la acea vreme pentru achiziția dozelor anti-Covid a fost făcut prost. S-a mers pe un principiu pur electoral, fără să se țină cont de adevărații parametri. Iar calcul făcut acum de Ministerul Sănătății ne arată că s-au cheltuit peste 100 milioane de euro cu acele doze care nu au mai fost folosite”, a arătat Marius Ostaficiuc, deputat PSD.

Parlamentarul social democrat a mai menționat și faptul că fosta conducere a Executivului a jucat o carte proastă pentru a profita de situația pandemică apărută în scopul unor câștiguri electorale. ”Cine va răspunde acum pentru situația apărută? Vechea guvernare este istorie, iar cei care s-au perindat la conducerea Executivului nu au fost trași la răspundere. Astfel, România se vede nevoită să rămână cu acele stocuri de vaccin anti- Covid-19 pe care nu le mai folosește, dar care au funcționat ca un veritabil instrument electoral. Știm cu toții campaniile de acum doi ani, de anul trecut, care nu numai că nu au avut efectul scontat în a-i face pe români să se vaccineze, ci dimpotrivă. Rezultatul îl vedem cu toții acum.”, a mai transmis parlamentarul social democrat.

– Marius OSTAFICIUC, deputat PSD de Iași –

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii