Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

duminica, 10.12.2023

Comunicat de Presă (P)

Deputatul Silviu Macovei cere demisia „ministrului calamitate financiară”! (P)

GALERIE
Macovei
  • Macovei
- +

Viceliderul parlamentarilor PSD din Camera Deputaților cere demisia imediată a ministrului de finanțe Florin Cîțu pe care îl consideră „o adevărată calamitate pentru economia României”.

Parlamentarul ieșean Silviu Macovei acuză PNL că face jocuri necurate pe spatele firmelor din România care așteaptă de mai bine de o săptămână deschiderea platformei IMM Invest considerată ca o măsură de salvare a companiilor românești lovite de efectele epidemiei COVID 19. „Mă întristează foarte tare faptul că PNL nu înțelege să renunțe la dl. Florin Cîțu, o adevărată calamitate de ministru! Au trecut săptămâni întregi de când mediul de afaceri cere cu disperare măsuri concrete de salvare a companiilor! Dar Orban și Cîțu dorm sau fac promisiuni deșarte” spune Silviu Macovei.

A trecut mai bine de o săptămână de când s-a lansat aplicația IMM invest menită să sprijine peste 40.000 de companii românești în criza COVID 19. Nici până la această oră platforma nu este funcțională, iar autoritățile au renunțat practic să mai afirme ceva pe acest subiect lăsând în ceață mii de firme. Deputatul ieșean aduce acuze directe Ministerului de Finanțe pentru această situație declarând că „după ce timp de 3 zile Cîțu acuza atacuri cibernetice imaginare pentru a-și acoperi incompetența, acum nimeni din guvern nu mai scoate nici măcar o vorbă pe acest subiect. Practic, habar nu au dacă platforma va funcționa vreodată. Peste 80% din firmele contribuabile la bugetul României (acela din care sunt plătite salariile bugetarilor și toate cheltuielile, inclusiv măsurile de „salvare”) sunt întreprinderi mici și mijlocii (IMM). Iar aceste firme au nevoie acum de o vestă de salvare!”.

Mai grav, declarațiile contradictorii ale reprezentanților guvernului liberal creează confuzie: se spune că fondul nu este „primul venit, primul servit” fiindcă va funcționa (sic!) până în 2026. „Dar nu se spune antreprenorilor faptul că dobânda pentru credit va fi subvenționată DOAR PÂNĂ ÎN 2021!!! Apoi, toată lumea plătește dobânzi! De aceea ministrul „dobânzilor”, Florin Cîțu, această calamitate economică și financiară a României trebuie să își dea demisia cât mai curând. Oricum, nu va sta liniștit fiindcă PSD va depune moțiune împotriva acestui personaj care face „alba-neagra” cu finanțele românilor” a încheiat deputatul PSD Silviu Macovei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Se schimbă fotbalul, monşer!

Nicolae GRECU

Se schimbă fotbalul, monşer!

Timp de trei sferturi de secol regula ofsaidului a fost singura modificare de regulament. Apoi revoluţia permanentă şi-a început rostogolirea.

opinii

Monica Lovinescu comemorată la Iași (II)

Eugen MUNTEANU

Monica Lovinescu comemorată la Iași (II)

În partea a doua a articolului sunt oferite câteva informații referitoare la un recent colocviu aniversar organizat de Institutul de Filologie Română „Alexandru Philippide”, Facultatea de Litere a Universității ieșene și Biblioteca Filialei din Iași a Academiei Române.

Administraţia fricii

arh. Ionel OANCEA

Administraţia fricii

Ȋncet, dar sigur, o dată cu atenuarea până la dispariţie a valului aproape revoluţionar al căderii dictaturii şi al entuziasmului generat de el, o stare de inerţie ȋnvârtoşată, crâncenă, se ȋnstăpâneşte ȋn treburile publice. Iniţiala, romantica speranţă a mai binelui – venim aproape toţi, nu-i aşa, din lumea ȋntunericului celui mai din afară –, capabilă să anime disputele, ideile, viziunile, s-a constipat inexplicabil. 

Două destine de aristocraţi ai spiritului

Alexandru CĂLINESCU

Două destine de aristocraţi ai spiritului

Bibliotecară la Biblioteca Centrală Universitară din Iaşi, Laura Guţanu se specializase în alcătuirea de bibliografii, dar era atrasă şi de personaje ieşite din comun, făcând parte – de regulă – din aristocraţia românească.

pulspulspuls

Se anunţă o posibilă mare bombiţă la partidoiul ieşean? Aşa spun cei cu antenele îndreptate spre Capitală

Se anunţă o posibilă mare bombiţă la partidoiul ieşean? Aşa spun cei cu antenele îndreptate spre Capitală

Aşa cum anunţat încă de ieri, am zic că pe astăzi, zi cu dezlegare la peşte, vin şi undelemn fiind, plus că e Zămislirea Sfintei Fecioare Maria în cărindariul ortodox, să vorbim olecuţă despre ce se mai întâmplă la partidoiul ieşean. 

Caricatura zilei

Chirica și banii aruncați pe Campionatul Esports

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri