Deputatul Silviu Macovei clamează o victorie pentru A8!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

După ce a ieșit în stradă pentru autostradă,

Deputatul Silviu Macovei clamează o victorie pentru A8!

GALERIE
foto macovei
  • foto macovei
- +

Premierul României a anunțat că s-a luat decizia alocării de fonduri substanțiale pentru demararea proiectului autostrăzii A8.

Vineri, 29 martie, în ședința de guvern, premierul României a anunțat că s-a luat decizia alocării de fonduri substanțiale pentru demararea proiectului autostrăzii A8. Totodată, primul ministru a avansat și termenele dorite pentru etapele de realizare a autostrăzii atât de dorite de toți moldovenii.

Unul dintre cei mai vizibili susținători ai Autostrăzii Unirii, deputatul ieșean Silviu Macovei, ne-a oferit detalii despre discuțiile din cadrul ședinței de guvern: „ Ieri (vineri – n.r.) premierul Viorica Dăncilă a anunțat că s-a luat decizia ca pentru Autostrada A8 să fie alocați 1.2 miliarde de euro pentru tronsonul Iași - Târgu Neamț. Acest studiu de fundamentare al proiectului strategic de investiţii  în parteneriat public-privat prevede proiectarea și execuția a 68 de kilometri în regim de autostradă. Termenul de finalizare este estimat la 48 de luni.”. În această privință, premierul României a mai adăugat că „la începutul lunii aprilie proiectul va fi oferit investitorilor care doresc să îşi asume proiectarea şi construcţia acestei autostrăzi”.

Deputatul Silviu Macovei consideră că ședința de guvern de ieri a fost una care „aduce un plus de credibilitate eforturilor noastre, ale parlamentarilor ieșeni. S-a tot spus din zona opoziției că noi nu contăm la București. Iată, după anunțul că Iașul va avea un post eligibil pe lista alegerilor europarlamentare, acum primim informații concrete, cu sume și termene, despre cel mai important proiect al nostru, Autostrada Unirii. De la începutul mandatului am afirmat public faptul că mă voi bate cu orice forțe pentru autostradă. Iată, lucrurile încep să se miște cu pași mari!”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.