Comunicat de presă (P)

Deputatul Silviu Macovei: „Cu ce obraz vine mâine la Iași premierul Orban?”

joi, 23 ianuarie 2020, 14:10
2 MIN
 Deputatul Silviu Macovei: „Cu ce obraz vine mâine la Iași premierul Orban?”

Deputatul Silviu Macovei atacă foarte dur guvernul Orban pentru îngroparea oricărui progres la Autostrada Unirii (A8).

Într-un comunicat de presă, parlamentarul ieșean comentează revoltat deciziile și declarațiile miniștrilor din guvernul Ludovic Orban cu privire la imposibilitatea finanțării A8 din fonduri europene.

Deputatul Silviu Macovei a reamintit că a fost „primul dintre puținii parlamentari din Iași care au luat atitudine în privința autostrăzii „Unirii”. Pe vremea liderului PSD Liviu Dragnea am ieșit public și am spus că nu votez bugetul de Stat dacă nu sunt prinși bani pentru A8; și s-au alocat fonduri. Acum este o rușine națională! Avem o lege prin care Statul este obligat să facă autostrada aceasta strategică; am ieșit personal în stradă și am protestat, am semnat petiții pentru A8; am amenințat propriul guvern PSD. Un patron s-a apucat și a făcut singur, de capul lui un metru de autostradă. Domnii liberali pare că nu înțeleg că peste 5 milioane de români din nordul țării au ajuns la capătul răbdării fiindcă oamenii vor autostradă. Punct!

Cu doar o zi înainte de venirea la Iași a Președintelui Klaus Iohannis, a premierului Ludovic Orban și a altor membri ai guvernului, parlamentarul ieșean lansează un avertisment dur pentru cei aflați acum la putere. „Cu ce obraz vine la Iași Ludovic Orban și miniștrii din cabinetul dumnealui, tocmai de Ziua Unirii, din moment ce au anulat orice progres făcut de PSD pentru Autostrada Unirii? Cu cât simț al ridicolului vine ministrul fondurilor europene Marcel Boloș de la Oradea ( unde au autostrada Transilvania, plus legăturile spre Ungaria ) să ne spună că Guvernul a anulat parteneriatul public privat pentru a face ei cu fonduri europene, dar că nu se poate? Au ajuns și useriștii să voteze moțiunea de cenzură a PSD pentru că lipsa de onoare, bun simț și competență a guvernului Orban a depășit orice limită a ridicolului! Abia îi așteptăm mâine la Iași să ne răspundă la toate aceste întrebări!” a acuzat Silviu Macovei.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii