Comunicat de presă (P)

Deputatul Silviu Macovei: „Nimeni din această țară nu poate ignora vocea Iașului și a regiunii pe care o reprezintă!”

joi, 24 ianuarie 2019, 08:44
2 MIN
 Deputatul Silviu Macovei: „Nimeni din această țară nu poate ignora vocea Iașului și a regiunii pe care o reprezintă!”

În plină furtună politică locală și națională, deputatul ieșean Silviu Macovei transmite, în zi aniversară, un apel la mai multă înțelepciune politică.

Parlamentarul a amintit în declarațiile sale publice de mai multe ori faptul că Iașul merită mult mai multă atenție de la București fiindcă istoria modernă a României a început, practic cu Unirea Moldovei cu Țara Românească.

Astăzi se împlinesc 160 de ani de când România începe aibă o voce unită în lume. Este știut de toată lumea faptul că Unirea Moldovei cu Țara Românească din 1859 a declanșat mai târziu realipirea tuturor provinciilor românești, chiar dacă la mulți ani după acest prim pas din istoria modernă. Iașul a fost capitala României și a rămas centrul cultural, istoric și intelectual al principatelor proaspăt unite. Tot la Iași a revenit capitala în Primul Război Mondial. De aceea, nimeni din această țară nu poate ignora vocea importantă a Iașului și a locuitorilor întregii regiuni pe care o reprezintă!”,  a afirmat Silviu Macovei.

Mesajul parlamentarului ieșean are, însă și o urmă de tristețe: „Din păcate, avem și astăzi români și teritorii românești în afara granițelor istorice, iar acest lucru trebuie să ne facă tot mai conștienți că puterea unei țări stă în unitatea teritorială și forța cu care locuitorii ei muncesc împreună. Românii trebuie să se întoarcă acasă, iar noi trebuie să îi încurajăm!”.

În contextul politic actual, Silviu Macovei atrage atenția asupra faptului că istoria nu ține seama de conflicte vremelnice. „Ceea ce mă întristează cel mai mult este că în loc să ne bucurăm împreună pentru șansa pe care ne-a dat-o istoria, Unirea Moldovei cu Țara Românească, vedem încercări de politizare a unor evenimente care sunt mult deasupra noastră ca politicieni. Evenimentele mărețe ale istoriei noastre nu sunt ale niciunui partid sau ale vreunui politician de azi, fie el și președinte, ci sunt ale copiilor și nepoților noștri căci în ei avem a ne pune speranța! Sunt trist pentru orgoliile mărunte, dar mă bucur că trăiesc și muncesc pentru o Românie Mare care a început acum 160 de ani la Iași!” a încheiat deputatul ieșean Silviu Macovei.  

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii