Deputatul USR Filip Havârneanu: “Ajutăm comunele ieșene, indiferent în ce culoare politică este îmbrăcată primăria” (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Advertorial

Deputatul USR Filip Havârneanu: “Ajutăm comunele ieșene, indiferent în ce culoare politică este îmbrăcată primăria” (P)

GALERIE
usr iasivizita comune usr iasi (1)vizita comune usr iasi (2)vizita comune usr iasi (3)vizita comune usr iasi (4)
 • usr iasi
 • vizita comune usr iasi (1)
 • vizita comune usr iasi (2)
 • vizita comune usr iasi (3)
 • vizita comune usr iasi (4)
- +

Parlamentarul ieșean Filip Havârneanu face în această perioadă un tur al primăriilor din comunele ieșene, pentru a afla cu ce probleme se confruntă comunitățile. Acesta, împreună cu ceilalți colegi deputați și senatori de Iași fac front comun cu edilii, pentru ca proiectele urgente să primească susținere și fonduri la alocarea bugetară din anul 2022. Filip Havârneanu este hotărât să întindă o mână de ajutor oricărui primar cu inițiative de dezvoltare, indiferent de tabăra politică din care provine.

Prima vizită de lucru a parlamentarului Filip Havârneanu s-a consumat în comuna Rediu, alături de colegii Marius Bodea, Cristi Berea și Monica Berescu, unde dialogul cu primarul USR, Ciprian Grosu a fost unul constructiv și de perspectivă.

 “Suntem o echipă care vrea să ajute pe cât posibil fiecare localitate, mai ales că avem primari USR, care, printre altele, după un an de mandat au dovedit că sunt gospodari, implicați și merită tot sprijinul la centru. Vrem să facem treabă bună și să consolidăm inițiativele gândite pentru Rediu, avem în plan să oferim sprijin primarului, privind construirea unui trotuar pentru Valea Rediului, înființarea rețelei de canalizare, reabilitarea drumului comunal Breazu-Tăutești prin asfaltare și extinderea rețelei de gaz spre Horlești. Rediu este o localitate lipită Iașului și o tratăm cu importanță pentru că merită să se dezvolte cât mai rapid”, a declarat deputatul ieșean.

Movileni, pe listă cu proiecte importante

Liderul USR Iași, Filip Havârneanu a mers și în comuna Movileni, unde a purtat discuții cu edilul Dan Hodoroabă, pentru a pune cap la cap obiectivele importante pentru comună.

La Movileni, vom sprijini proiectele care prevăd construirea a 3.5 km de trotuare în satele Iepureni, Potângeni, Movileni și Larga Jijia, reabilitarea sediilor CAP din Iepureni, Larga Jijia, Movileni, Potângeni sau proiectul pentru racordarea la rețeaua de gaze din gazoductul de transport către Republica Moldova. Localitățile ieșene trebuie să evolueze, iar cetățenii să nu mai fie nevoiți să caute un trai mai bun foarte departe de casă. Vom iniția demersurile care țin de noi, ca parlamentari, și vom depune amendamente la bugetul de stat pe anul 2022 pentru a veni în sprijinul edilului din Movileni, un coleg corect, asumat și cu o mare dorință de a face bine”, a precizat Filip Havârneanu.

În comuna Mircești, proiectele sunt blocate de PNL și PSD

În opinia parlamentarului Filip Havârneanu, locuitorii din comuna Mircești merită o echipă care chiar vrea să facă treabă bună.

Am discutat cu primarul Leon Bălteanu despre proiectele care merită să fie prinse în bugetul din 2022, printre acestea numărându-se reabilitarea bibliotecii și a primăriei, reabilitarea Casa Paulinei - prima școală din comună (Muzeu Local), suplimentarea bazinului cu apă potabilă și modernizarea drumurilor de interes local, 5000 mp de trotuar în satele Mircești și Iugani, precum și parcuri de recreere un satele comunei. Deși primarul USR este un om harnic și dedicat oamenilor, foarte multe proiecte sunt respinse în consiliu din cauza PSD și PNL care se opun constant dezvoltării localității. Dușmănia politică trebuie să înceteze, la fel și comportamentele duse înspre zona ilegalului, pentru că acești consilieri nu sunt plătiți să țină Mirceștiul pe loc, când regiunea ar avea șanse mari să evolueze. Locuitorii acestei comune au același drept ca oricare alți cetățeni, să ducă o viață mai bună, iar noi vom fi acolo pentru ei”, a explicat deputatul de Iași.
 
Prezent și în comuna Valea Lupului, deputatul Filip Havârneanu a dialogat despre posibilitățile de dezvoltare a localității cu viceprimarul USR, Cristian Antici. “Ne vom axa pe susținerea bugetară pentru asfaltarea străzilor, aceasta fiind o nevoie primordială pentru cetățenii comunei”, a explicat parlamentarul de Iași.

Apel la dialog fără rivalitate politică

Deputatul Filip Havârneanu a subliniat că întâlnirile din teritoriu nu fac decât să asigure o și mai bună reprezentare la centru a localităților ieșene.

Vom continua să mergem în fiecare localitate unde avem primari USR sau consilieri locali, însă ne vom deplasa pentru a sprijini orice edil, indiferent de culoarea sa politică, pentru că nevoile oamenilor nu trebuie umbrite de eventuale neînțelegeri dintre partide. Fac un apel pe această cale către primarii ieșeni să mi se adreseze cu încredere dacă au probleme sau idei pentru a colabora cât mai eficient. Continuăm seria deplasărilor noastre în cât mai multe comune ieșene pentru a dezvolta idei și a culege informații și suntem pregătiți să întindem o mână de ajutor”, a mai spus liderul ieșean al USR.

Filip Havârneanu anunță că solicitările din partea primarilor din județ pot fi primite și la adresa de e-mail filip.havarneanu@cdep.ro.

Răspund tuturor mesajelor și m-aș bucura ca domnii primari să își schimbe puțin mentalitatea, să devină mai flexibili și să nu discute de problemele din comune doar în sfera lor de partid”, a specificat liderul USR.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Alexandru LĂZESCU

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Deşi în plan emoţional sunt de înţeles dezamăgirile privind formarea noii alianţe de guvernare PNL-PSD şi comportamentul lui Iohannis, acestea sunt expresia unei viziuni idilice asupra politicii, fără nici o legătură cu realitatea.

Filmuletul zilei

opinii

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Nichita DANILOV

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Citit cap-coadă, poemul lui Robert Şerban e cât se poate de coerent. Imaginile se leagă între ele, ideile sunt duse până la capăt. Aproape nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Şi faptul acesta e de-a dreptul fascinat. Oare de ce dadaiştii nu alegeau o temă? De ce scrisul lor e disparat, alcătuit din unghiuri, cercuri şi linii frânte ce par a nu avea prea multe puncte comune cu realitatea?? Hazardul poate fi provocat şi apelând la logică şi raţiune. La inspiraţie poetică.

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Ciprian IFTIMOAEI

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Articolul din această săptămână încheie seria dedicată evenimentelor demografice (natalitatea, mortalitatea, nupţialitatea şi divorţialitatea) analizate pe baza statisticilor oficiale, relevante la nivel naţional şi pentru judeţul Iaşi. În luna martie 2021 s-a înregistrat cel mai mare număr de divorţuri din perioada ianuarie 2020 - septembrie 2021: 2702 divorţuri, iar trendul a rămas constant, cu peste 2000 de separări de cupluri, până în iunie 2021.

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

Michael ASTNER

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

În loc de motto: Să luptăm pentru pace până nu mai rămâne piatră peste piatră!

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Moș Nicoale & Co

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.