anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

sambata, 21.05.2022

Advertorial

Deputatul USR Filip Havârneanu: “Ajutăm comunele ieșene, indiferent în ce culoare politică este îmbrăcată primăria” (P)

GALERIE
usr iasivizita comune usr iasi (1)vizita comune usr iasi (2)vizita comune usr iasi (3)vizita comune usr iasi (4)
 • usr iasi
 • vizita comune usr iasi (1)
 • vizita comune usr iasi (2)
 • vizita comune usr iasi (3)
 • vizita comune usr iasi (4)
- +

Parlamentarul ieșean Filip Havârneanu face în această perioadă un tur al primăriilor din comunele ieșene, pentru a afla cu ce probleme se confruntă comunitățile. Acesta, împreună cu ceilalți colegi deputați și senatori de Iași fac front comun cu edilii, pentru ca proiectele urgente să primească susținere și fonduri la alocarea bugetară din anul 2022. Filip Havârneanu este hotărât să întindă o mână de ajutor oricărui primar cu inițiative de dezvoltare, indiferent de tabăra politică din care provine.

Prima vizită de lucru a parlamentarului Filip Havârneanu s-a consumat în comuna Rediu, alături de colegii Marius Bodea, Cristi Berea și Monica Berescu, unde dialogul cu primarul USR, Ciprian Grosu a fost unul constructiv și de perspectivă.

 “Suntem o echipă care vrea să ajute pe cât posibil fiecare localitate, mai ales că avem primari USR, care, printre altele, după un an de mandat au dovedit că sunt gospodari, implicați și merită tot sprijinul la centru. Vrem să facem treabă bună și să consolidăm inițiativele gândite pentru Rediu, avem în plan să oferim sprijin primarului, privind construirea unui trotuar pentru Valea Rediului, înființarea rețelei de canalizare, reabilitarea drumului comunal Breazu-Tăutești prin asfaltare și extinderea rețelei de gaz spre Horlești. Rediu este o localitate lipită Iașului și o tratăm cu importanță pentru că merită să se dezvolte cât mai rapid”, a declarat deputatul ieșean.

Movileni, pe listă cu proiecte importante

Liderul USR Iași, Filip Havârneanu a mers și în comuna Movileni, unde a purtat discuții cu edilul Dan Hodoroabă, pentru a pune cap la cap obiectivele importante pentru comună.

La Movileni, vom sprijini proiectele care prevăd construirea a 3.5 km de trotuare în satele Iepureni, Potângeni, Movileni și Larga Jijia, reabilitarea sediilor CAP din Iepureni, Larga Jijia, Movileni, Potângeni sau proiectul pentru racordarea la rețeaua de gaze din gazoductul de transport către Republica Moldova. Localitățile ieșene trebuie să evolueze, iar cetățenii să nu mai fie nevoiți să caute un trai mai bun foarte departe de casă. Vom iniția demersurile care țin de noi, ca parlamentari, și vom depune amendamente la bugetul de stat pe anul 2022 pentru a veni în sprijinul edilului din Movileni, un coleg corect, asumat și cu o mare dorință de a face bine”, a precizat Filip Havârneanu.

În comuna Mircești, proiectele sunt blocate de PNL și PSD

În opinia parlamentarului Filip Havârneanu, locuitorii din comuna Mircești merită o echipă care chiar vrea să facă treabă bună.

Am discutat cu primarul Leon Bălteanu despre proiectele care merită să fie prinse în bugetul din 2022, printre acestea numărându-se reabilitarea bibliotecii și a primăriei, reabilitarea Casa Paulinei - prima școală din comună (Muzeu Local), suplimentarea bazinului cu apă potabilă și modernizarea drumurilor de interes local, 5000 mp de trotuar în satele Mircești și Iugani, precum și parcuri de recreere un satele comunei. Deși primarul USR este un om harnic și dedicat oamenilor, foarte multe proiecte sunt respinse în consiliu din cauza PSD și PNL care se opun constant dezvoltării localității. Dușmănia politică trebuie să înceteze, la fel și comportamentele duse înspre zona ilegalului, pentru că acești consilieri nu sunt plătiți să țină Mirceștiul pe loc, când regiunea ar avea șanse mari să evolueze. Locuitorii acestei comune au același drept ca oricare alți cetățeni, să ducă o viață mai bună, iar noi vom fi acolo pentru ei”, a explicat deputatul de Iași.
 
Prezent și în comuna Valea Lupului, deputatul Filip Havârneanu a dialogat despre posibilitățile de dezvoltare a localității cu viceprimarul USR, Cristian Antici. “Ne vom axa pe susținerea bugetară pentru asfaltarea străzilor, aceasta fiind o nevoie primordială pentru cetățenii comunei”, a explicat parlamentarul de Iași.

Apel la dialog fără rivalitate politică

Deputatul Filip Havârneanu a subliniat că întâlnirile din teritoriu nu fac decât să asigure o și mai bună reprezentare la centru a localităților ieșene.

Vom continua să mergem în fiecare localitate unde avem primari USR sau consilieri locali, însă ne vom deplasa pentru a sprijini orice edil, indiferent de culoarea sa politică, pentru că nevoile oamenilor nu trebuie umbrite de eventuale neînțelegeri dintre partide. Fac un apel pe această cale către primarii ieșeni să mi se adreseze cu încredere dacă au probleme sau idei pentru a colabora cât mai eficient. Continuăm seria deplasărilor noastre în cât mai multe comune ieșene pentru a dezvolta idei și a culege informații și suntem pregătiți să întindem o mână de ajutor”, a mai spus liderul ieșean al USR.

Filip Havârneanu anunță că solicitările din partea primarilor din județ pot fi primite și la adresa de e-mail filip.havarneanu@cdep.ro.

Răspund tuturor mesajelor și m-aș bucura ca domnii primari să își schimbe puțin mentalitatea, să devină mai flexibili și să nu discute de problemele din comune doar în sfera lor de partid”, a specificat liderul USR.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de AUR şi sporturile

Nicolae GRECU

Generaţia de AUR şi sporturile

Stimaţi iubitori de fotbal şi sporturi din spaţiul carpato-danubian-pontic, realizăm acum că noi, condeierii, pixarii şi tastatorii în domeniu am greşit în masă în aprecierile noastre.

opinii

Creşterea oraşului

arh. Ionel OANCEA

Creşterea oraşului

După reculul din anii postcomunişti, când falimentul industriei ieşene a distrus zeci de mii de locuri de muncă, dezvoltarea Iaşului a fost previzibilă. În fapt este marele pol de atracţie al regiunii Nord-Est şi unul dintre cele mai mari din ţară.

Lumina de la capătul Luminiţei

pr. Constantin STURZU

Lumina de la capătul Luminiţei

Aşa cum ni se relatează în pericopa evanghelică ce se citeşte mâine în bisericile ortodoxe (de la Ioan 4, 5-42), Iisus are un dialog deloc comod cu o femeie ce venise să scoată apă de la o fântână din Samaria, de lângă cetatea Sihar, acolo unde Domnul, ostenit de călătorie, se aşezase în aşteptarea ucenicilor plecaţi să cumpere de mâncare.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Articolul se referă pe scurt la apariţia componentei romanice a conştiinţei inaţionale a românilor.

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.