anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Advertorial

Deputatul USR Filip Havârneanu: "Guvernul protejează mafia jocurilor de noroc și face pariu cu viața copiilor" (P)

GALERIE
filip_havarneanu
  • filip_havarneanu
- +

 Actualul Guvern a motivat că nu susține proiectul de lege USR privind limitatea jocurilor de noroc, arătându-și îngrijorarea față de patronii de săli, în loc să sprijine educația copiilor și persoanele dependente. Deputatul USR Filip Havârneanu, în calitate de co-inițiator al proiectului, consideră că avem un Executiv supus industriei de jocuri care se folosește de vulnerabilitatea românilor pentru a face profit, de asemenea.

Zilele trecute, Guvernul a dat raport negativ pentru proiectul de lege în care parlamentarii USR au cerut interzicerea păcănelelor și în proximitatea locurilor de joacă, după ce aceștia au demonstrat, cu cifre, că în România, acest fenomen al jocurilor este alimentat pe zi ce trece și distruge tot mai mulți români, printre care și adolescenți.

Reacția Guvernului este surprinzătoare, dat fiind faptul că însăși persoanele cu acest viciu sunt în căutare de ajutor.

"Avem un Guvern coruptibil și o industrie plină de bani! Executivul protejează mafia păcănelelor și este vândut operatorilor de jocuri de noroc! Guvernul ocrotește proprietarii de săli, nu copiii acestei țări, iar lucrurile nu pot rămâne așa, pentru că este o anormalitate. Executivul maximei iresponsabilități nu este de acord cu proiectul de lege privind jocurile de noroc pe care l-am inițiat împreună cu Diana Stoica și mai mulți colegi parlamentari USR. În motivarea sa, acest Guvern al nimănui își arată îngrijorarea față de afacerile proprietarilor de săli, care vor fi deranjate. Nu față de victime, nu față de persoanele vulnerabile, nu față de reclamele agresive, nu față de această mare înșelătorie care se folosește de sărăcia românilor și de slăbiciunea lor! Iar dacă românii sunt săraci și caută soluții disperate, este doar vina Guvernului preocupat să o ducă bine cu hoții lui și plagiatorii", a declarat deputatul ieșean Filip Havârneanu.

Publicitatea online la jocuri nu cunoaște limite

Parlamentarul USR mai spune că a depus și un proiect de lege, împreună cu mai mulți colegi, prin care se dorește și limitarea reclamelor la această activitate distructivă.

În prezent, deși statul încasează bani din publicitatea stradală și la TV, promovarea în online a jocurilor este "la liber" și accesibilă oricui, oriunde, crescând astfel tentația în rândul românilor.

"Guvernul obișnuit să facă pariu zi de zi cu viețile noastre, denumește deja aceste vicii "jocuri tradiționale", ceea ce mi se pare revoltător! Statul folosește prin lege termenul de tradițional pentru o activitate atât de nocivă și ne întrebăm ce urmează: o popularitate și mai mare a jocurilor de noroc? Le brevetăm ca pe un port național? Le folosim ca logo de turism?"Jocurile tradiționale" sunt expresia unui Guvern care susține o industrie a nenorocirilor, iar acest lucru nu poate fi tolerat. Ceea ce nu spune Guvernul este cum a început să mai producă niște bani din publicitatea stradală și la TV din jocurile de noroc și cum prosperă aceste activități în care se băgă milioane de euro. Publicitatea online nu este impozitată, nici limitată, statul lasă totul nestingherit, pretutindeni, la îndemâna copiilor și adolescenților. Avem un Guvern care pare că este plătit să acționeze împotriva propriului popor. Ne vom lupta cu acest comportament imatur și distructiv al Guvernului și vom face tot posibilul pentru ca proiectul nostru de lege în care am cerut ca sălile de jocuri de noroc să nu mai existe în proximitatea locurilor de joacă și amplasamentelor cultural-educaționale să devină lege. Vom lupta pentru a interzice de asemenea publicitatea la jocurile de noroc pentru a proteja copiii și românii care se luptă în tăcere cu această dependență", a mai adăugat Filip Havârneanu.

Conform statisticilor, 40% din dependenții de jocuri au o tentativă de a-și pune capăt zilelor. Organizația Mondială a Sănătății a introdus dependența de jocuri de noroc pe lista afecțiunilor mintale.

Moldova a interzis orice fel de publicitate din 2019. 30% din băieții de până în 15 ani au încercat să joace la păcănele.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dacă nu-i închideţi pe infractori şi nu le luaţi banii, lăsaţi-ne măcar să râdem de ei

Cosmin PAȘCA

Dacă nu-i închideţi pe infractori şi nu le luaţi banii, lăsaţi-ne măcar să râdem de ei

Aşa cum ANAF face publice listele marilor datornici persoane juridice, statul ar trebui să pună la dispoziţia cetăţenilor o listă, ideal sub forma unei aplicaţii, în care să existe un update la zi cu situaţia datornicilor infractori. Fireşte, nu înşiraţi acolo toţi găinarii, ci doar persoanele publice condamnate definitiv, respectiv cazurile penale cu prejudicii mari, să zicem de peste 50.000 de euro. Sunt informaţii de interes public, teoretic nu există vreun motiv să cadă sub incidenţa GDPR.

opinii

Inevitabilul scandal

Briscan ZARA

Inevitabilul scandal

Cele mai mari, mai sângeroase şi mai distrugătoare conflicte sunt acelea care au la bază atât diferenţe ideologice, cât şi interese de diverse feluri. Marile războaie au fost o asemenea combinaţie letală.

Soacra cu o singură noră

Cristina DANILOV

Soacra cu o singură noră

Două scaune sunt goale în Paradis - unul pentru o soacră bună și al doilea pentru o noră bună, am auzit pe cineva spunând odată. Iar tradițiile popoarelor lumii conving: natura tensionată a relației dintre soacră și noră este recunoscută de toată omenirea și în orice timp. 

Pe urmele incaşilor (II)

Mihai DORIN

Pe urmele incaşilor (II)

Lima este un loc de plecare, pentru a descoperi fabuloasa civilizaţie a incaşilor, nu o ţintă. Conchistadorii s-au ferit de vechile cuiburi de vulturi ale incaşilor, situate pe crestele Anzilor ori pe îngustele văi ale râurilor repezi. Lumea străveche e şi astăzi în inima munţilor; cea nouă, pe litoralul deşertic de la Pacific. Fractura e vizibilă până astăzi. 

pulspulspuls

Pregătiri de campanie la Iaşi: zvonuri negre în halate albe

Pregătiri de campanie la Iaşi: zvonuri negre în halate albe

Zvonurile care tropăie prin târg de ceva vreme încoace legate de faptul că nea Măricel de la partidoiul local ar fi trimis la încălzire, printre alţii, şi un şef de spital ca să-l arunce la anul în competiţia pentru primărie, ei bine, cică aceste zvonuri ar arăta, de fapt, o strategie mai amplă la nivel naţional, şi nu ar fi neapărat o iniţiativă locală decât, eventual, în materie de alegere a omului. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.