Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 01.12.2023

Advertorial

Deputatul USRPLUS, Filip Havârneanu, singurul parlamentar care a reprezentat România la întâlnirea țărilor din Europa Centrală (P)

GALERIE
filip havarneanu (2)filip havarneanu (1)filip havarneanu (3)
  • filip havarneanu (2)
  • filip havarneanu (1)
  • filip havarneanu (3)
- +

Deputatul ieșean, Filip Havârneanu a reprezentat pentru trei zile Parlamentul României la o importantă dezbatere internațională, la Varșovia, susținând interesele țării și posibilitățile de dezvoltare economică în acest format de cooperare între 12 state membre ale Uniunii Europene aflate între Marea Adriatică, Baltică și Neagră.

Dezbaterile din Polonia s-au defășurat pe durata a trei zile, timp în care, fiecare reprezentant desemnat de țările membre ale forumului, a încercat, prin dialog, să pună bazele unui parteneriat de dezvoltare în diverse domenii, pentru statul din care provine. Deputatul Filip Havârneanu a fost nominalizat de Legislativ pentru a participa la "Inițiativa Celor Trei Mări".

M-am simțit responsabil și m-am pregătit atent pentru a-mi reprezenta țara la un nivel înalt, acest format de cooperare fiind unul serios, solid care își dorește un rol tot mai puternic în Europa Centrală”, a afirmat politicianul ieșean, care este și secretarul Comisiei de învățământ a Camerei Deputaților.

Havârneanu, alături de Mareșalul Seimului Republicii Polonia

"Inițiativa Celor Trei Mări" este un format de cooperare care reunește 12 state membre ale UE aflate între Mările Adriatică, Baltică și Neagră, având ca obiectiv creșterea convergenței și a coeziunii, în paralel cu reducerea decalajului de dezvoltare economică între diferite state ale UE. De asemenea, este urmărită și consolidarea relațiilor transatlantice. Filip Havârneanu nu doar că a luat cuvântul de mai multe ori, dar a putut discuta și cu Elżbieta Witek, Mareșalul Seimului Republicii Polonia, fost ministru al Afacerilor Interne din Polonia, până în 2019.

Seimul Poloniei este cea mai înaltă instituție a puterii legislative din Polonia. Actualmente formează camera inferioară a parlamentului polonez. În cea de-a doua zi a dezbaterilor, am discutat despre rolul parlamentelor naționale în construirea și promovarea formatului nostru, am discutat despre Energie, Transporturi, Instituții Culturale și despre cooperare sectorială pentru dezvoltarea țărilor care fac parte din acest grup. Mi-am susținut punctul de vedere pentru fiecare panel de discuție, încercând să găsim soluții pentru România, în domeniile în care încă avem de suferit, din cauza dezvoltării lor insuficiente. Întâlnirea noastră se va reflecta și în proiecte de viitor de înaltă calitate, prin sprijinul statelor membre care au deja o economie puternică sau o educație de top mondial”, a explicat deputatul USRPLUS.

Oportunități de progres și prosperitate

“Inițiativa celor Trei Mări” este în opinia lui Filip Havârneanu și o bună ocazie pentru întreținerea relațiilor diplomatice dintre state.

Pot spune că deplasarea în Polonia a însemnat o ocazie de a aduce pentru țară oportunități de progres și parteneriate de care avem nevoie, ținând cont de circumstanțele geopolitice și prezentul nostru economic. România se află în situația în care trebuie să adopte reforme guvernamentale cât mai curând posibil în toate sectoarele și pentru asta avem nevoie de tineri ale căror calități trebuie să fie instruite în direcții de succes. Avem nevoie de aleși determinați, intregri, care să importe exemple de bune practici și să demonstreze, ca în cazul României, că putem vorbi despre dezvoltare, punctualitate și implicare, chiar dacă țara noastră este încă victimă a corupției, frivolității și indiferenței multora dintre partidele conducătoare”, a mai adăugat deputatul de Iași.

Săptămâna trecută, liderul USRPLUS Iași a fost invitat să participe și la conferința internațională a OSCE, unde dezbaterea a pus accentul pe felul în care noua generație de politicieni ia deciziile și aplică politicile publice.

Filip Havârneanu este perceput ca unii dintre politicienii români cu credibilitate, acesta fiind invitat tot mai des să reprezinte interesele României la conferințe și dezbateri internaționale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Un caz şcoală despre cât preţ pune primarul Mihai Chirica pe interesul Iaşului şi al ieşenilor şi cât contează pentru el sintagma Iaşul – Capitala Culturală a României, de care, de altfel, abuzează în discursuri publice până la saţietate. E vorba de cazul Baia Turcească.

opinii

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Alexandru CĂLINESCU

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Fapt este că tânărul Pleșu se mișca dezinvolt nu numai în zona artelor plastice. dar și în teritoriul literaturii sau în acela al filosofiei. Teoretiza reușind să evite ariditatea conceptuală, era erudit fără pedanterie, scria de pe atunci admirabil, în egală măsură nuanțat și precis. Sunt pagini pe care, dacă îmi este permis să fac o supoziție, cred că le-ar semna și astăzi.

Jurnalul lui Asachi (7)

Neculai SEGHEDIN

Jurnalul lui Asachi (7)

Puțină lume poate reproduce un vers din Asachi, sau un titlu din opera acestuia. Puțini dintre noi știm ce a făcut, de fapt, Asachi în cultura română. Cu toate acestea, Asachi are o mare valoare simbolică, este un bun național, un blazon al culturii noastre, fiind, pur și simplu, …Asachi!

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

pr. Constantin STURZU

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

Următoarea „mişcare”, cea de a treia, este cea mai delicată şi necesită multă îndrăzneală. Vedem că Hristos nu-l cruţă deloc pe acel tânăr evlavios şi râvnitor, ci îi pune în faţă o alegere mai mult decât incomodă: aceea de a-şi vinde averea, de a împărţi totul săracilor şi de a urma cu totul Fiului lui Dumnezeu. 

pulspulspuls

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Una tare pe azi, stimaţi telespectatori: voi ştiţi care este ultimul zvon ce tropăie băţos prin politichia mâloasă de Bahlui de sar stropi murdari în toate derecţiile, inclusiv pe pereţii cei galbeni ai sediului proaspăt văruit din Podu Roş? 

Caricatura zilei

Drona cu bunătăți

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri