anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Advertorial

Deputatul USRPLUS, Filip Havârneanu, singurul parlamentar care a reprezentat România la întâlnirea țărilor din Europa Centrală (P)

GALERIE
filip havarneanu (2)filip havarneanu (1)filip havarneanu (3)
 • filip havarneanu (2)
 • filip havarneanu (1)
 • filip havarneanu (3)
- +

Deputatul ieșean, Filip Havârneanu a reprezentat pentru trei zile Parlamentul României la o importantă dezbatere internațională, la Varșovia, susținând interesele țării și posibilitățile de dezvoltare economică în acest format de cooperare între 12 state membre ale Uniunii Europene aflate între Marea Adriatică, Baltică și Neagră.

Dezbaterile din Polonia s-au defășurat pe durata a trei zile, timp în care, fiecare reprezentant desemnat de țările membre ale forumului, a încercat, prin dialog, să pună bazele unui parteneriat de dezvoltare în diverse domenii, pentru statul din care provine. Deputatul Filip Havârneanu a fost nominalizat de Legislativ pentru a participa la "Inițiativa Celor Trei Mări".

M-am simțit responsabil și m-am pregătit atent pentru a-mi reprezenta țara la un nivel înalt, acest format de cooperare fiind unul serios, solid care își dorește un rol tot mai puternic în Europa Centrală”, a afirmat politicianul ieșean, care este și secretarul Comisiei de învățământ a Camerei Deputaților.

Havârneanu, alături de Mareșalul Seimului Republicii Polonia

"Inițiativa Celor Trei Mări" este un format de cooperare care reunește 12 state membre ale UE aflate între Mările Adriatică, Baltică și Neagră, având ca obiectiv creșterea convergenței și a coeziunii, în paralel cu reducerea decalajului de dezvoltare economică între diferite state ale UE. De asemenea, este urmărită și consolidarea relațiilor transatlantice. Filip Havârneanu nu doar că a luat cuvântul de mai multe ori, dar a putut discuta și cu Elżbieta Witek, Mareșalul Seimului Republicii Polonia, fost ministru al Afacerilor Interne din Polonia, până în 2019.

Seimul Poloniei este cea mai înaltă instituție a puterii legislative din Polonia. Actualmente formează camera inferioară a parlamentului polonez. În cea de-a doua zi a dezbaterilor, am discutat despre rolul parlamentelor naționale în construirea și promovarea formatului nostru, am discutat despre Energie, Transporturi, Instituții Culturale și despre cooperare sectorială pentru dezvoltarea țărilor care fac parte din acest grup. Mi-am susținut punctul de vedere pentru fiecare panel de discuție, încercând să găsim soluții pentru România, în domeniile în care încă avem de suferit, din cauza dezvoltării lor insuficiente. Întâlnirea noastră se va reflecta și în proiecte de viitor de înaltă calitate, prin sprijinul statelor membre care au deja o economie puternică sau o educație de top mondial”, a explicat deputatul USRPLUS.

Oportunități de progres și prosperitate

“Inițiativa celor Trei Mări” este în opinia lui Filip Havârneanu și o bună ocazie pentru întreținerea relațiilor diplomatice dintre state.

Pot spune că deplasarea în Polonia a însemnat o ocazie de a aduce pentru țară oportunități de progres și parteneriate de care avem nevoie, ținând cont de circumstanțele geopolitice și prezentul nostru economic. România se află în situația în care trebuie să adopte reforme guvernamentale cât mai curând posibil în toate sectoarele și pentru asta avem nevoie de tineri ale căror calități trebuie să fie instruite în direcții de succes. Avem nevoie de aleși determinați, intregri, care să importe exemple de bune practici și să demonstreze, ca în cazul României, că putem vorbi despre dezvoltare, punctualitate și implicare, chiar dacă țara noastră este încă victimă a corupției, frivolității și indiferenței multora dintre partidele conducătoare”, a mai adăugat deputatul de Iași.

Săptămâna trecută, liderul USRPLUS Iași a fost invitat să participe și la conferința internațională a OSCE, unde dezbaterea a pus accentul pe felul în care noua generație de politicieni ia deciziile și aplică politicile publice.

Filip Havârneanu este perceput ca unii dintre politicienii români cu credibilitate, acesta fiind invitat tot mai des să reprezinte interesele României la conferințe și dezbateri internaționale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Toni HRIŢAC

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Anunţul companiei Iulius apropie de sfârşit o dezbatere publică care în urmă cu trei ani a mobilizat societatea civilă ieşeană. Au fost douăsprezece ore de discuţii aprinse, marcate de suspiciune şi neîncredere. Este însă atributul unui oraş de valoare să scoată o asemenea soluţie după discuţii încinse.

opinii

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

Alexandru CĂLINESCU

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

După ce reluaseră sloganul clasic, „să punem stavilă extremei drepte”, au descoperit că extrema stângă, sub conducerea lui Jean-Luc Mélenchon, a devenit mai periculoasă decât partidul lui Marine Le Pen. În consecinţă, executivul actual (căruia comentatorii îi prevăd o viaţă scurtă) a fost alcătuit în aşa fel încât să „ciupească” (scuzaţi termenul) din electoratul mélenchonist.

Cine ocupă scaunul gol?

George PLEȘU

Cine ocupă scaunul gol?

Iaşul are nevoie de un organism care să direcţioneze, să ghideze şi să potenţeze eforturile culturale ale comunităţii, de la administraţia locală şi instituţiile culturale de stat, la societatea civilă, sectorul cultural independent şi până la publicul existent şi dezvoltarea de noi audienţe. Fie că se va chema Institutul Cultural Ieşean sau în orice alt fel, înfiinţarea sa este esenţială pentru a reprezenta interesele industriilor culturale şi creative şi a realiza cât mai rapid o strategie culturală care să facă parte dintr-o viitoare strategie de oraş.

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

dr. Eugen TÂRCOVEANU

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

Alături de alte mari personalităţi chirurgicale, profesorul Victor Strat se înscrie în galeria celor care au contribuit la progresul şi modernizarea chirurgiei din ţara noastră. Şcoala pe care a format-o îi este pe deplin recunoscătoare şi îi va păstra o vie amintire.

pulspulspuls

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.