Deputatul Vasile Cîtea susţine guvernul actual și este împotriva atacurilor lansate împotriva premierului României
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Comunicat de presă

Deputatul Vasile Cîtea susţine guvernul actual și este împotriva atacurilor lansate împotriva premierului României

GALERIE
citea
  • citea
- +

În istoria politică a ţării noastre, “loviturile de palat” au confirmat, de fiecare dată faptul că noi, românii, avem un obicei la care renunţăm cu greu: “Să ne vulnerabilizăm din interior !!!”

Dacă în majoritatea ţărilor de pe “Bătrânul Continent”, din cele mai vechi timpuri, autorităţile au avut preocuparea de a respinge ameninţările venite din exterior, în cazul ţării noastre,cele mai importante ameninţări au venit, întotdeauna, din interior. Şi, deşi avem pretenţia că suntem totuşi o democraţie consolidată de început de secol XXI, vechile metehne se dovedesc a face din nou parte din peisajul politic românesc.

Recentele atacuri furibunde la adresa Premierului României nu demonstrează altceva decât faptul că, în prezent,suntem în desfăşurarea unui plan foarte bine pus la punct de destabilizare a unui pilon al puterii executive, tocmai prin intermediul celuilalt pilon constituţional al puterii executive, anume Preşedinţia României.

Nu cunoaştem să se fi rescris principiile lui Montesquieu cu privire la separarea puterilor statului însă observăm, zileleacestea, manifestarea unui plan premeditat, gândit în amănunt, probabil, în laboratoarele de la Cotroceni, în care, o parte a puterii executive şi cu o parte a opoziţiei reprezentând Legislativul doresc să dea o “lovitură de palat” şi să dărâme un Guvern care conform Eurostat a plasat România la conducerea plutonului ţărilor cu creştere economică.

Nu putemsă nu aducem în discuţie şi faptul că demersul Preşedintelui României prin vocea unei părţi din Legislativ, presedintele PNL, Ludovic Orban aduce şi o gravă atingere Legii Fundamentale a României, în contextul în care atribuţiile fiecarei puteri a statului sunt corect partajate de constituţionalistul român, fără să existe vreun dubiu de interpretare.

Din păcate, ceeace se întâmplă zilele acestea în România confirmă, încă o dată faptul că, o parte a puterii politice din ţară este animată doar de interese personale sau de grup şi în nici un caz de interesul singurului titular al suveranităţii naţionale, anume poporul român.

 

Vasile CÎTEA

Deputat PSD Iași

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfipte-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfipte-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.