Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Comunicat de presă

Deputatul Vasile Cîtea susţine guvernul actual și este împotriva atacurilor lansate împotriva premierului României

GALERIE
citea
  • citea
- +

În istoria politică a ţării noastre, “loviturile de palat” au confirmat, de fiecare dată faptul că noi, românii, avem un obicei la care renunţăm cu greu: “Să ne vulnerabilizăm din interior !!!”

Dacă în majoritatea ţărilor de pe “Bătrânul Continent”, din cele mai vechi timpuri, autorităţile au avut preocuparea de a respinge ameninţările venite din exterior, în cazul ţării noastre,cele mai importante ameninţări au venit, întotdeauna, din interior. Şi, deşi avem pretenţia că suntem totuşi o democraţie consolidată de început de secol XXI, vechile metehne se dovedesc a face din nou parte din peisajul politic românesc.

Recentele atacuri furibunde la adresa Premierului României nu demonstrează altceva decât faptul că, în prezent,suntem în desfăşurarea unui plan foarte bine pus la punct de destabilizare a unui pilon al puterii executive, tocmai prin intermediul celuilalt pilon constituţional al puterii executive, anume Preşedinţia României.

Nu cunoaştem să se fi rescris principiile lui Montesquieu cu privire la separarea puterilor statului însă observăm, zileleacestea, manifestarea unui plan premeditat, gândit în amănunt, probabil, în laboratoarele de la Cotroceni, în care, o parte a puterii executive şi cu o parte a opoziţiei reprezentând Legislativul doresc să dea o “lovitură de palat” şi să dărâme un Guvern care conform Eurostat a plasat România la conducerea plutonului ţărilor cu creştere economică.

Nu putemsă nu aducem în discuţie şi faptul că demersul Preşedintelui României prin vocea unei părţi din Legislativ, presedintele PNL, Ludovic Orban aduce şi o gravă atingere Legii Fundamentale a României, în contextul în care atribuţiile fiecarei puteri a statului sunt corect partajate de constituţionalistul român, fără să existe vreun dubiu de interpretare.

Din păcate, ceeace se întâmplă zilele acestea în România confirmă, încă o dată faptul că, o parte a puterii politice din ţară este animată doar de interese personale sau de grup şi în nici un caz de interesul singurului titular al suveranităţii naţionale, anume poporul român.

 

Vasile CÎTEA

Deputat PSD Iași

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum a ajuns libertatea academică să devină problematică în Occident?

Alexandru LĂZESCU

Cum a ajuns libertatea academică să devină problematică în Occident?

Politicile de diversitate, echitate și incluziune adoptate în multe universități din Occident riscă să afecteze sever competitivitatea acestuia în actuala competiție geopolitică.

opinii

Despre statistică şi bilanţuri literare

Nichita DANILOV

Despre statistică şi bilanţuri literare

Oare când vom înţelege că un critic nu e nici mămuca, nici tătucul care să-ţi oblojească rănile la nevoie. Spiritul critic se întrupează greu într-un climat literar care nu are nimic sfânt în el. De aceea, când apare trebuie să-l protejăm. Căci el trăieşte, vorbesc de persoana criticului literar, într-o singurătate mult mai mare decât poetul sau scriitorul despre care îşi exprimă opiniile.

Probleme structurale: PISA şi perspectivele elevilor din România pe piaţa muncii

Ciprian IFTIMOAEI

Probleme structurale: PISA şi perspectivele elevilor din România pe piaţa muncii

Oare între sărăcie, analfabestism funcţional şi părăsirea timpurie a şcolii este vreo legătură? Dar între cheltuielile pentru educaţie ca pondere în PIB şi performanţele şcolare ale elevilor?

Noi, sălbaticii de azi

Michael ASTNER

Noi, sălbaticii de azi

Însemnări mai mult sau mai puţin (ne)însemnate

pulspulspuls

Se anunţă o posibilă mare bombiţă la partidoiul ieşean? Aşa spun cei cu antenele îndreptate spre Capitală

Se anunţă o posibilă mare bombiţă la partidoiul ieşean? Aşa spun cei cu antenele îndreptate spre Capitală

Aşa cum anunţat încă de ieri, am zic că pe astăzi, zi cu dezlegare la peşte, vin şi undelemn fiind, plus că e Zămislirea Sfintei Fecioare Maria în cărindariul ortodox, să vorbim olecuţă despre ce se mai întâmplă la partidoiul ieşean. 

Caricatura zilei

Chirica și banii aruncați pe Campionatul Esports

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri