anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Comunicat de presă

Deputatul Vasile Cîtea susţine guvernul actual și este împotriva atacurilor lansate împotriva premierului României

GALERIE
citea
 • citea
- +

În istoria politică a ţării noastre, “loviturile de palat” au confirmat, de fiecare dată faptul că noi, românii, avem un obicei la care renunţăm cu greu: “Să ne vulnerabilizăm din interior !!!”

Dacă în majoritatea ţărilor de pe “Bătrânul Continent”, din cele mai vechi timpuri, autorităţile au avut preocuparea de a respinge ameninţările venite din exterior, în cazul ţării noastre,cele mai importante ameninţări au venit, întotdeauna, din interior. Şi, deşi avem pretenţia că suntem totuşi o democraţie consolidată de început de secol XXI, vechile metehne se dovedesc a face din nou parte din peisajul politic românesc.

Recentele atacuri furibunde la adresa Premierului României nu demonstrează altceva decât faptul că, în prezent,suntem în desfăşurarea unui plan foarte bine pus la punct de destabilizare a unui pilon al puterii executive, tocmai prin intermediul celuilalt pilon constituţional al puterii executive, anume Preşedinţia României.

Nu cunoaştem să se fi rescris principiile lui Montesquieu cu privire la separarea puterilor statului însă observăm, zileleacestea, manifestarea unui plan premeditat, gândit în amănunt, probabil, în laboratoarele de la Cotroceni, în care, o parte a puterii executive şi cu o parte a opoziţiei reprezentând Legislativul doresc să dea o “lovitură de palat” şi să dărâme un Guvern care conform Eurostat a plasat România la conducerea plutonului ţărilor cu creştere economică.

Nu putemsă nu aducem în discuţie şi faptul că demersul Preşedintelui României prin vocea unei părţi din Legislativ, presedintele PNL, Ludovic Orban aduce şi o gravă atingere Legii Fundamentale a României, în contextul în care atribuţiile fiecarei puteri a statului sunt corect partajate de constituţionalistul român, fără să existe vreun dubiu de interpretare.

Din păcate, ceeace se întâmplă zilele acestea în România confirmă, încă o dată faptul că, o parte a puterii politice din ţară este animată doar de interese personale sau de grup şi în nici un caz de interesul singurului titular al suveranităţii naţionale, anume poporul român.

 

Vasile CÎTEA

Deputat PSD Iași

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.