anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Comunicat de presă

Deputatul Vasile Toma: ”Reușită pentru Iași! Mi-au fost acceptate solicitările privind investițiile pentru dezvoltarea transporturilor de călători și de marfă.” (P)

GALERIE
toma
 • toma
- +

Deputatul de Iași, Vasile Toma, anunță că solicitarea sa privind prelungirea liniei pentru trenurile din Republica Moldova pentru tronsonul de 7 kilometri de la Gara Socola până în Gara Nicolina și Gara Mare, prin construirea unor linii noi cu dublu ecartament între cele două stații și instalarea de echipamente pentru transpunerea vagoanelor de marfă și călători a fost acceptată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Cu ocazia elaborării Programului de acțiune pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare și transferul modal către calea ferată al fluxurilor de transport de călători și marfă, deputatul Toma a făcut mai multe  propuneri, printre care și includerea acestei măsuri de investiții pentru Iași, pe cât de necesară, pe atât de mult așteptată și ale cărei beneficii sunt indiscutabile, pentru că plasează Iașul pe harta comercială a fluxului de mărfuri pe axa Ucraina- Republica Moldova- România- UE.

”Modernizarea liniilor de cale ferată din județul nostru este una din investițiile care oferă Iașului posibilitatea de dezvoltare pe măsura importanței sale. (...) Iașul trebuie să devină o placă turnantă între Estul și Vestul Europei prin dezvoltarea infrastructurii de transport mărfuri, pe modurile de transport feroviar, rutier și aerian”, a declarat deputatul Toma, care, cu această ocazie salută inițiativa Ministrului Transporturilor și a specialiștilor din cadrul MTI de a-i include solicitarea și asigură ieșenii de continuarea demersurilor sale pentru realizarea tuturor investițiilor necesare modernizării și dezvoltării infrastructurii de transporturi a județului nostru.

Biroul de presă,

Deputat de Iași, Vasile Toma

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.