Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Derbiul cel mare şi nu numai

GALERIE
salomao-diogo
  • salomao-diogo
- +

 

FCSB – Dinamo, Dunărea Călăraşi – CFR Cluj şi Poli Iaşi – Astra Giurgiu, meciurile cele mai importante ale etapei a doua din Liga I

“Eternul derby” când apare, toate meciurile dintr-o etapă de campionat intră într-un con de umbră, poate pe nedrept. I se spune “eternul derby” pentru că este cea mai veche confruntare din fotbalul românesc în ciuda problemelor indentitare ale grupării FCSB. Totuşi, a fi numit  “derby de România”, sintagmă lansată de ziariştiii bucureşteni, este o ţâră cam mult, din moment ce a trecut mai bine de un  deceniu de când titlurile nu se mai joacă între Steaua şi Dinamo. În ciuda acestor consideraţii, suspecte pe bună dreptate de provincialism, meciul care se dispută pe Arena Naţională stârneşte multe orgolii şi de aceea se aşteaptă spectacol pe teren şi în tribune. Dinamo a avut un start mai reuşit decât FCSB şi – mai mult decât atât, elevii lui Dică vin şi după o deplasare în Slovenia.

Şi pentru că etapa a doua nu înseamnă doar derbiul Bucureştiului, mai există un meci demn de urmărit, între două echipe ciudate. CFR Cluj şi-a demis antrenorul după trei meciuri: o victorie (sinonimă cu un trofeu, Supercupa), un egal (acasă, cu Botoşani, după care toată lumea a lăudat jocul gazdelor) şi o înfrângere, neplăcută, cu Malmö. E drept, şansa continuării drumului european pe pârtia Ligii Campionilor este redusă însă există şi schimbarea antrenorului între cele două manşe se potriveşte ca nuca în perete. Te pui însă cu “luptele intestine”, groase sau subţiri? A doua ciudăţenie se numeşte Dunărea Călăraşi, oricând de curios ar părea, liderul clasamentului adevărului, după victoria, senzaţională şi norocoasă, de la Ovidiu. Favorită este CFR, care va juca probabil în stilul lui Dan Petrescu, fiindcă jucătorii n-au apucat încă să treacă la stilul lui Iordănescu, darămite la cel al lui Conceiçao. Poli Iaşi, cu câţiva jucători transferaţi în ultimele zile, înfruntă în Copou, Astra Giurgiu, o plăcută surpriză în prima etapă.

Este de văzut cum se vor reabilita echipele datoare suporterilor, Universitatea Craiova, care se deplasează în Secuime, şi Viitorul, la Chiajna. Este, însă, început de sezon şi toate meciurile au doza lor de inedit, indiferent de blazoane, palmares sau alte cele.

 

Programul etapei a II-a

Vineri: FC Botoşani – FC Hermannstadt (ora 21:00).

Sâmbătă: Dunărea Călăraşi – CFR Cluj (18:00), Politehnica Iaşi – Astra Giurgiu (21:00);

Duminică: Sepsi Sfântu Gheorghe – Universitatea Craiova (18:00), FCSB – Dinamo (21:00).

Luni: FC Voluntari – Gaz Metan Mediaş (18:00), Concordia Chiajna – FC Viitorul (21:00).

Partidele vor fi transmise de canalele LOOK, DigiSport şi TelekomSport.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri