Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Derbiul de la coadă

GALERIE
suporteri-ucluj
  • suporteri-ucluj
- +

Cel mai încins meci al etapei a VII-a al Ligii I se arată a fi "U" - CFR Cluj, care are loc mâine seară, de la ora 21:30

 

Începută aseară cu o partidă cu iz de derby, Pandurii - Dinamo, runda a VII-a, următoarea de după duşurile scoţiene oferite de Piţurcă, programează astăzi un singur meci. Un meci ce pare cu sens unic, dacă ne gândim la diferenţa de valoare dintre cele două echipe, al căror numitor comun este... familia Reghecampf. Laurenţiu este antrenorul Stelei, iar Ana-Maria s-a implicat o vreme în conducerea echipei dobrogene, foarte mulţi dintre jucătorii celor două echipe fiind impresariaţi de ea. În orice caz, un joc foarte bun de antrenament pentru Steaua, înainte de debutul de miercuri de la Gelsenkirchen în grupele Ligii Campionilor. Deja, "Reghe" a anunţat că va menaja unii dintre titularii cu probleme, Pintilii şi Tănase fiind printre aceştia şi va debuta "cap-verdianul" Varela, proaspăt transferat de la Vaslui.
Şi pentru că Liga I are un lider insolit, merită atenţie evoluţia echipei FC Botoşani la Chiajna, unde s-a aciuat Viitorul Constanţa. Dacă botoşănenii îşi fac cruce când se uită la clasament, constănţenii suspină la vederea tabelului cu puncte, întrucât au strâns numai două până acum. Este un meci de urmărit, ca şi partida de la Braşov, dintre Corona şi Gaz Metan. A doua echipă a Braşovului a strâns rândurile în perioada de pauză, a transferat câţiva jucători cu experienţă şi l-a adus pe Jerry Gane ca antrenor. Evadarea de pe ultima poziţie din etapa trecută, mai mult pe meritele lui... Dinamo decât ale lor, poate fi un stimulent pentru Corona, însă trebuie de precizat că formaţia din Mediaş este în suferinţă şi are mai multă experienţă în Liga I. Oţelul - Astra este un alt joc de mare importanţă, în care gălăţenii pot spera la un succes, după ce Astra a pierdut mult din vigoarea începutului de campionat. Iar în urma ejectării lui Tembo şi a vânzării lui Fatai, formaţia de la Podul Prieteniei este vulnerabilă şi în compartimentul în care excela, cel ofensiv. Să zicem că Petrolul - Concordia şi Ceahlăul - FC Braşov sunt partide de "1 solist", să spunem că Vasluiul trebuie să se întrebuinţeze serios pentru a învinge noua Timişoară şi ajungem la cel mai încins meci al etapei.
Evident, "U" - CFR, marele derby al Clujului, care consumă multă cerneală tipografică şi toceşte multe tastaturi. A fost o vreme când acest derby era un fel de "David vs Goliath", apoi "U" Cluj a crescut, dar acum ambele echipe tremură pentru puncte. Studenţii au înşfăcat lanterna, iar CFR e în partea inferioară a clasamentului, suporterii aşteptând schimbarea la faţă de la Petre Grigoraş. "U" nu a mai învins CFR din 1972 şi nu se ştie dacă poate spera acum. Deşi un meci între locurile 12 şi 18 nu prea merită o asemenea titulatură, partida de pe Cluj Arena este derbiul etapei.
 
Programul etapei a VII-a
Ziua    Ora     Meci   TV
Vineri 20:30 Pandurii - Dinamo    DigiSport 1
Sâmbătă         21:30 Steaua - Săgeata     DigiSport 1
Duminică       17:00 Corona - Mediaş       DigiSport 1
Duminică       19:00 Oţelul - Astra DolceSport 1
Duminică       19:00 Petrolul - Concordia DigiSport 1
Duminică       21:30 "U" Cluj - CFR Cluj DigiSport 1
Luni    19:00 Viitorul - Botoşani     DigiSport 1
Luni    19:00 Ceahlăul - Braşov     DolceSport1
Luni    21:30 Vaslui  -Timişoara    DigiSport 1
Câini răi, doar o repriză
Pandurii Târgu Jiu – Dinamo Bucureşti 2-1 (0-1). Momicilovic (’76), Eric (’86) / Matei (’37). Prima parte a meciului a fost dominată de oaspeţi, care, cu un trio de mijlocaşi defensivi a zădărnicit eforturile gorjenilor şi au blocat pasele lui Eric. De altfel, Dinamo a fost şi responsabila cu ocaziile: nou-sositul Ţucudean a tras peste poartă, iar Mingote a fost întrebuinţat serios la lovitura liberă excelent executată de Curtean. Nu a mirat pe nimeni deschiderea scorului de către “câini”, la un torpilă de la peste 20 de metri, trimisă de Cosmin Matei. După pauză, “pandurii” au intrat schimbaţi la faţă, dar Dinamo părea că gestionează bine situaţia. Din min. 62, Dinamo au jucat în zece, Grecu primind al doilea cartonaş galben şi a făcut mult mai greu faţă ofensivei gazdelor, care, după şuturile ratate ale lui Anton (’70) şi Erico (’75) au reuşit egalarea la un corner. Apoi, trasorul lui Eric de la marginea careului a adus victoria gorjenilor, nesperată după prima parte, dar logică după cea de-a doua.
 
Clasament
1.Botoşani     6          4          2          0          7-3     14 (^5)
2. Pandurii     7          4          1          2          14-9   13 (^1)
3. Astra           5          4          0          1          16-6   12 (^6)
4. Petrolul      6          3          3          0          7-4     12 (^3)
5. Ceahlăul    6          3          2          1          9-4     11 (^2)
6. Steaua       4          3          1          0          9-4     10 (^4)
7. Timişoara 6          3          1          2          9-7     10 (^1)
8. Oţelul         6          3          0          3          6-7     9 (0)
9. Dinamo      7          2          2          3          11-7   8 (-1)
10. Săgeata   6          2          2          2          7-6     8 (-1)
11.CFR          6          2          2          2          5-10   8 (-1)
12. Vaslui      5          2          1          2          6-4     7 (^1)
13.Chiajna     3          2          0          1          5-5      6 (0)
14. Braşov     6          1          2          3          5-8     5 (-4)
15. Mediaş     6          0          3          3          5-8     3 (-6)
16. Viitorul     5          0          2          3          2-9     2 (-7)
17. Corona    6          0          1          5          3-12   1 (-8)
18. "U" Cluj   6          0          1          5          3-16   1 (-8)
 
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri