Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Derbiul moldovenesc sub semnul dezechilibrului

GALERIE
&&&&platini--iasi-dinamo
  • &&&&platini--iasi-dinamo
- +

FC Botoşani – Politehnica Iaşi, duminică, de la ora 15:30, în etapa a II-a a Ligii I la fotbal

Derbiul moldovenesc, care începe să devină tradiţional, se dispută duminică şi pare a fi unul dintre cele mai dezechilibrate din istorie. Situaţia de la Politehnica Iaşi fiind binecunoscută, antrenorul principal al Politehnicii, Daniel Pancu, recunoaşte acest lucru:”Întâlnim o echipă bună, aflată într-o formă stabilă, cu individualităţi în special în atac, jucători tehnici şi puternici. În plus îl cunosc bine pe Marius Croitoru, un antrenor tânăr, cu spirit ofensiv, dar mi-aș fi dorit să-l întâlnesc după vreo zece etape. Ţin să-i felicit pe viitorii nostri adversari, pentru victoria din Kazahstan, în Liga Europa, cu o echipă destul de puternică”, a spus Pancu, care nu crede că oboseala drumului poate afecta forma echipei lui Croitoru: „Ei au un lot numeros şi echilibrat valoric, sunt convins că vor găsi soluţia de a înlocui pe cei care poate să resimt”, a mai menţionat tehnicianul, care doreşte ca anul viitor să se înscrie la cursurile pentru licenţa Pro, pe care nu o deţine, de altfel, nici Croitoru. Dacă Pancu nu pune preţ pe oboseala adversarilor, jucătorul Cosmin Frăsinescu speră ca acest lucru să fie în avantajul ieşenilor:”Teoretic, ar putea fi un avantaj, însă depinde de noi dacă putem specula acest lucru.FC Botoşani este o echipă bună, a jucat în play-off şi sunt convins că va mai realiza rezultate frumoase în Liga Europa”,care s-a arătat încântat de entuziasmul dovedit de Pancu la antrenamente.

Din nefericire, necazurile de lot sunt numeroase la Politehnica şi principala problemă este chiar Frăsinescu. Stoperul ieşean reclamă de la începutul săptămânii dureri la coapsa dreaptă,a făcut tratament şi recuperare, iar Pancu spune că şansele ca el să fie refăcut sunt destul de mici, chiar dacă jucătorul speră într-o „minune” la ultimele antrenamente. Deoarece grecul Baxevanos nu poate juca din motive contractuale (există o clauză la înţelegerea Lazio-Poli prin care Nikos să nu joace în meciurile cu Botoşani), Poli ar rămâne într-un singur stoper, Mihalache şi Pancu va trebui să improvizeze. În rest, lui Vanzo nu i-a venit cartea verde şi nici nu sunt şanse să vină până luni, Breeveld a revenit la antrenamente, dar nu este încă apt de joc, bosniacul Zajmovic a sosit joi seara foarte târziu şi de-abia astăzi va fi testat medical, iar Platini s-a întors la antrenamente, convingându-l pe Pancu că a întârziat din cauza dificultăţilor de transport aerian.

Anul trecut, FC Botoşani a câştigat ambele meciuri cu Poli, disputate pe terenul său, cu 3-0 şi 2-1.Partida care trebuia să se joace în Copou s-a ”mutat” tot la Botoșani din cauza schimbării gazonului la stadion.

FC Botoşani: Pap – Hăruţ, Chindriş, Şeroni, Ţigănaşu – Rodriguez, Câmpanu, Florescu – Keyta, Dugandzic, Askovski.

Poli Iaşi: Axinte – Cabral, Frăsinescu (De Iriondo), Mihalache, Onea – Acka, Passaglia, Fr.Critea – Popadiuc, A.Cristea, Platini.

Primul meci al etapei a II-a: Gaz Metan Mediaș - FC Argeș 2-0 (1-0). Baco ('41), Dumitru ('52).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri