Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Advertorial

Derby: Rapid vs. FCSB în Liga 1 după o pauză de 6 ani

GALERIE
Rapid vs FCSB (1)Rapid vs FCSB (2)Rapid vs FCSB (3)
  • Rapid vs FCSB (1)
  • Rapid vs FCSB (2)
  • Rapid vs FCSB (3)
- +

Este primul test important al Rapidului după revenirea în Liga I, abordat de „alb-vișinii” cu un moral solid. Echipa antrenată de Mihai Iosif este pe locul 2 în ierarhia primului eșalon, cu 10 puncte și golaveraj 4-0. De partea cealaltă, FCSB este pe locul 4, cu 8 puncte și golaveraj 7-3.

Rapid are o defensivă „de fier”

Strategia clubului de lângă Podul Grant a fost foarte clară în perioada de mercato. Mihai Iosif a construit echipa de Liga I pornind de la o apărare solidă. Astfel, au fost aduși cei mai experimentați jucători disponibili pentru toate posturile: Cristian Săpunaru (37 de ani), Dragoș Grigore (34 de ani) - fundași centrali, Junior Morais (34 de ani) - fundaș stânga, Claudiu Belu-Iordache (27 de ani) - fundaș dreapta. Iosif a reușit să sudeze această defensivă în timp record, astfel că echipa sa nu a primit niciun gol în primele patru runde.


 
Pe de altă parte, Rapid nu este la fel de consistentă în atac. În afara lui Adrian Bălan, sunt tineri de perspectivă, precum Sefer sau Pănoiu. Este de văzut cum va reacționa echipa în primul meci în care va fi condusă. Starea de spirit este foarte bună.

Lotul Rapidului este evaluat la 6,2 milioane de euro pe transfermarkt.com.

FCSB răspunde cu un atac puternic

Și FCSB și-a întărit defensiva, prin aducerea lui Vinicius (37 de ani). Acesta a debutat contra lui Gaz Metan Mediaș (1-2), în etapa precedentă. Apărarea pusă în teren de Dinu Todoran nu prea s-a sincronizat în meciurile din acest sezon. „Roș-albaștrii” au primit gol în ultimele 3 etape din Liga I, ca și în returul cu Șahtior Karagandy, din turul 2 preliminar al Europa League.


 
În schimb, FCSB are unii dintre cei mai talentați tineri atacanți din Liga I, pe Octavian Popescu (18 ani) și pe Andrei Cordea (22 de ani). Ei sunt completați în ofensivă de Florin Tănase (golgheterul sezonului trecut), Florinel Coman, Ivan Mamut, dar și de Ianis Stoica (18 ani).
Lotul lui FCSB este cel mai valoros din Liga I, fiind evaluat la 31,03 milioane de euro.

Ce spun antrenorii

Mihai Iosif se așteaptă la un meci dificil, dar are încredere în jucătorii săi.

„Sunt optimist, e un derby de tradiție, ne respectăm adversarii, ca de altfel pe absolut toți ceilalți, nu avem ironii la adresa lor. Sperăm să iasă un spectacol frumos, atât în teren cât și în tribune”, a spus antrenorul Rapidului, care consideră că FCSB „este una dintre favoritele la titlu, cu siguranță mi-ar conveni un 1-0. Când o să vedeți în tribune o afluență de 35.000 sau 40.000 de spectatori, nu cred că are cum să se numească altcumva decât derby. O să vedeți și în peluza lor suporteri. Este un derby, categoric”.

Omologul Dinu Todoran a vorbit despre principala problemă a echipei sale: defensivă dezorganizată. „Trebuie să lucrăm mai mult la fazele fixe, să nu mai luăm goluri. Va trebui să câștigăm meciul cu Rapid, va fi foarte greu, nu mă așteptam să aibă rezultate atât de bune. Per total, noi suntem favoriți. Pe noi ne motivează meciurile cu Rapid, cu Dinamo, ne dorim să câștigăm aceste meciuri pentru noi și pentru suporteri", a declarat tehnicianul.

Vicecampioana este favorită la casele de pariuri

În ciuda faptului că Rapid trece printr-o perioadă mai bună, vicecampioana este favorită la casele de pariuri. De exemplu, Superbet oferă cota 1.92 pentru victoria oaspeților și cota 4.15 pentru un pariu pe succesul gazdelor. Cine joacă în agențiile terestre are posibilitatea să vadă pe site dacă a câștigat, prin funcția verificare bilet Stanleybet.

De altfel, majoritatea oamenilor de fotbal consideră că FCSB are prima șansă în derby, ținând cont de experiența superioară în Liga I, la nivelul întregului lot. În tribune sunt așteptați aproximativ 35.000 de fani.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri