Deschidere de stagiune mutată online pentru Ansamblul „Constantin Arvinte” al CJ Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Deschidere de stagiune mutată online pentru Ansamblul „Constantin Arvinte” al CJ Iași

GALERIE
spectacol
  • spectacol
- +

Interzicerea organizării spectacolelor în această săptămână, din cauza evoluției pandemiei de coronavirus, a schimbat planurile Ansamblului Artistic Profesionist ”Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași.

Ansamblul avea programat organizarea evenimentului ”Flori de cântec românesc”, care deschide stagiunea 2020-2021, duminică, la Casa de Cultură a Studenților Iași. Cum întâlnirea cu iubitorii folclorului de calitate nu mai poate avea loc în sala de spectacole, prima reprezentație a Ansamblului CJ Iași în noua stagiune va fi una inedită. Artiștii coordonați de coregraful Petre Șușu, care este și managerul instituției și dirijorul Dumitru Lucaci vor susține spectacolul fără spectatori, iar evenimentul va putea fi urmărit pe pagina de facebook Ansamblul Artistic Profesionist ”Constantin Arvinte” al CJ Iași.

Transmisia de duminică, care va începe la ora 15:00, este o nouă inițiativă în mediul online a Ansamblului „Constantin Arvinte”, care a avut în acest an o activitate intensă pe pagina de facebook a instituției. În perioada stării de urgență, videoclipurile cu piese în primă audiție, momente interpretate de dansatori și artiștii instrumentiști ai ansamblului au atras peste 135.000 de spectatori. Ansamblul a avut acțiuni foarte apreciate de public și în perioada verii, când a organizat spectacole în aer liber, în Grădina Botanică ”Anastasie Fătu” Iași.

Prima reprezentație a Ansamblului Artistic Profesionist ”Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași din stagiunea 2020-2021 este dedicată promovării unor tinere talente locale. Astfel, pe lângă artiști consacrați, interpreții Constantin Bahrin, Claudia Martinică, Simona Mazăre, Ana-Maria Ababei și Sorin Balan, membrii orchestrei și dansatorii Ansamblului ”Constantin Arvinte”, pe scenă vor urca și cinci tineri soliști vocali: Aura Ciobanu, Cătălin Diaconu, Ana Maria Ignat, Adelina Perju și Maria Tucan. Prezentatoarea spectacolului de duminică este actrița Bianca Martinică.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Acord controversat, moment controversat

Lucian DÎRDALA

Acord controversat, moment controversat

Am avut parte de o dovadă elocventă a modului în care guvernul de la Berlin exercită leadership-ul politic în Uniunea Europeană: atent să inspire acţiunea Comisiei, priceput să creeze coaliţii de sprijin largi, capabil să ofere justificări pragmatice şi, mai ales, mereu atent să nu perturbe liniştea unui cadru instituţional comunitar atât de favorabil pentru companiile germane capabile de expansiune.

Filmuletul zilei

opinii

Un măscărici toxic

Florin CÎNTIC

Un măscărici toxic

Una dintre marile probleme ale Evului Media în care trăim o reprezintă idolii de carton. De regulă caraghioşi, dar, câteodată, toxici. Donald Trump va rămâne neîndoielnic în istorie, însă nu cum ar fi dorit.

Politrucii vechi și politicienii noi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Politrucii vechi și politicienii noi

(reflecţii în urma unei audienţe)

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Alex VASILIU

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Anii frumoşi, mulţi, încărcaţi pentru Viorica Cortez de succese pe cele mai prestigioase scene ale lumii, ar putea fi ilustraţi numai prin reproducerea, chiar fragmentară, a listelor cu teatrele, partenerii, dirijorii cu care a realizat spectacole şi concerte, ale revistelor şi ziarelor ce au adăpostit cronici laudative. Lectura documentelor impresionează. Fotografiile înfăţişând-o în roluri diferite, alături de stele ale scenei lirice, stârnesc admiraţia.

pulspulspuls

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Tergiversările în desemnarea celui de-al doilea vice, dar şi întârzierile în găsirea unei majorităţi care să-i sprijine viziunile edilitare şi nu numai, auzim că ar fi creat mare nervozitate în ultima perioadă în rândul şmenarilor imobiliari care, fiecare după posibilităţi ori interes, au pus umărul sau teşchereaua la dispoziţie pentru realegerea premarelui lor. 

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.