Deschiderea oficială a anului şcolar va avea loc în municipiu, la Valea Lupului şi la Strunga
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Deschiderea oficială a anului şcolar va avea loc în municipiu, la Valea Lupului şi la Strunga

GALERIE
deschidere an scolar
  • deschidere an scolar
- +

Elevii încep astăzi noul an şcolar, deschiderea festivă la care vor participa reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale urmând să se desfăşoare în trei şcoli din judeţ. Astfel, începând cu ora 9.00, conducerea ISJ Iaşi se va afla la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“ din Iaşi, urmând ca de la 10.30 să participe la o deschidere festivă la Şcoala Gimnazială Valea Lupului, iar de la 12.30 la Şcoala Gimnazială Strunga.

Inspectorul şcolar general prof. dr. Genoveva Farcaş a transmis un mesaj elevilor, părinţilor şi profesorilor în care le urează acestora un an şcolar „rodnic“. „Tuturor, dragi elevi, vă doresc un an şcolar rodnic, în care să învăţaţi lucruri noi, să vă descoperiţi pasiunile, să aveţi alături oameni dăruiţi - părinţi şi profesori deopotrivă - care să vă susţină, astfel încât să vă bucuraţi de reuşitele voastre! Să le arătaţi mereu respect şi recunoştinţă pentru că vă călăuzesc în drumul spre cunoaştere şi devenire personală! Dragi colegi profesori, căutaţi să aduceţi şcoala mai aproape de viaţa elevilor pe care îi educaţi! Căutaţi să găsiţi ce este mai bun în fiecare elev pe care îl veţi avea anul acesta! Să ne propunem, în calitate de părinţi, să petrecem mai mult timp împreună cu ai noştri copii, să fim mai aproape de ei, să le ascultăm cu mai mare atenţie întrebările şi să le oferim la timp răspunsurile necesare! Pentru noi toţi să fie un an plin de împliniri, un an cu rezultate pe măsura aşteptărilor pentru şcoala ieşeană!“, a transmis Genoveva Farcaş.

Ministerul Educaţiei Naţionale a stabilit în acest an ca primul semestru să se încheie pe data de 1 februarie, urmând ca semestrul al II-lea să înceapă pe data de 11 februarie şi să se încheie pe data de 14 iunie. Pentru elevii de liceu, anul şcolar se va termina pe 31 mai, iar pentru cei de clasa a VIII-a, pe 7 iunie. Vacanţele elevilor în anul şcolar 2018-2019 sunt aceleaşi ca în fiecare an, respectiv vacanţa de iarnă, cea intersemestrială, vacanţa de primăvară şi vacanţa de vară. Pe lângă acestea, elevii din clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de o vacanţă suplimentară în săptămâna 27 octombrie - 4 noiembrie 2018.

În ceea ce priveşte perioada în care sunt programate vacanţele, Ministerul Educaţiei Naţionale a stabilit ca vacanţa de iarnă să înceapă pe data de 22 decembrie şi să se încheie pe data de 13 ianuarie. Doar câteva săptămâni mai târziu, pe data de 2 februarie, va începe vacanţa dintre semestre, elevii urmând să se întoarcă la ore pe 10 februarie. Vacanţa de primăvară va începe pe 20 aprilie, cu opt zile înainte de Paştele ortodox, care va cădea pe 28 aprilie, cel catolic fiind cu o săptămână mai devreme. Elevii se vor întoarce din vacanţa de primăvară pe data de 5 mai. Vacanţa de vară pentru elevii care nu sunt în an terminal va începe pe data de 15 iunie. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.