anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Deschiderea oficială a noului an universitar la Politehnica ieşeană, pe o scenă într-un parc special dintre cămine

GALERIE
tuiasituiasi1tuiasi2
 • tuiasi
 • tuiasi1
 • tuiasi2
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” (TUIASI) din Iaşi a deschis ieri anul universitar 2022-2023 printr-o ceremonie festivă organizată în parcul dintre căminele T9 – T11, unde a fost amplasată o scenă specială, dar şi printr-o serie de activităţi pe parcursul zilei de ieri.

În prezenţa a câteva sute de participanţi, la ceremonia de deschidere au urcat pe scenă profesori, studenţi şi invitaţi în debutul acestui nou an universitar. Totodată, pe scenă a vorbit şi prof.dr. Gerard Jităreanu, rectorul Universităţii de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad”, dar şi primarul Mihai Chirica.

Invitaţi au fost mai multe oficialităţi locale, printre care reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, ai companiilor şi instituţiilor partenere. În parcul amenajat într-un proiect de regenerare urbană au fost dispuse scaune pe care invitaţii s-au putut aşeza pe parcursul ceremoniei. Scaunele au fost ocupate rapid îndată ce evenimentul a început, iar mulţi dintre studenţi au fost nevoiţi să stea în picioare.

Dacă la început toate locurile dispuse au fost ocupate, odată cu venirea ploii oamenii au început să părăsească incinta campusului. Până la sfârşitul evenimentului numărul participanţilor s-a înjumătăţit, iar restul care au rămas au venit pregătiţi cu umbrele, stând până la sfârşitul evenimentului.

„Îmi plac evenimentele care s-au organizat la deschidere, şi abia aştept să văd ce-mi oferă Iaşul şi mai ales facultatea”, spune un student către grupul său de prieteni care încep un nou drum în viaţa lor.

Toţi cei care au urcat pe scena de deschidere au urat bun venit noilor studenţi, şi mult succes tuturor: „Le urăm bun venit studenţilor din anul I şi un an cât mai prosper tuturor de la Universitatea Asachi”, a spus Ioan Ursache, Reprezentatul Studenţilor în Consiliul de Administraţie TUIASI.

Ceremonia de deschidere a fost închisă cu discursul rectorului TUIASI, prof.dr.ing. Dan Caşcaval, care a vorbit despre oportunităţile pe care universitatea le oferă, activităţile care se vor desfăşura pe parcursul zilei, şi care le-a urat succes studenţilor în noul an universitar. În cadrul ceremoniei a avut loc şi premierea celor mai buni studenţi din cadrul facultăţilor, care au primit câte un cadou şi o diplomă.

Întreaga ceremonie a fost prezentată de doi dintre studenţii TUIASI, care au adus în scenă fiecare invitat.

„Cu toate că ploaia ne-a speriat, voi aţi rămas, şi pentru asta le mulţumesc celor doi moderatori ai noştri, studenţi a Universităţii Asachi, care au ştiut să întreţină atmosfera”, sunt primele cuvinte din discursul pe care l-a ţinut rectorul Dan Caşcaval. La plecarea rectorului Dan Caşcaval, pe scenă a fost pusă GAUDEAMUS IGITUR, melodia care se foloseşte de obicei la ceremoniile universitare.

Ziua deschiderii festive a fost una încărcată de diferite activităţi, în afara ceremoniei oficiale: sesiune de cursuri de autoapărare pe terenul de sport acoperit, organizată de luptătorii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Iaşi (SAS); actorii Ateneului Naţional din Iaşi au pus în scenă piesa de teatru „Comedie cu olteni”; concert de bun venit pentru studenţii TUIASI, susţinut de artişti locali.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Alexandru LĂZESCU

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Chiar şi în această perioadă de criză economică severă valorile culturale vor ocupa un rol tot mai proeminent în disputele politice şi electorale din spaţiul occidental.

opinii

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Nichita DANILOV

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Da, istoria o scriu învingătorii, dar o scriu şi istoricii. Uneori chiar şi poeţii. Şi când spun aceasta, gândul îmi zboară la Homer. Poate că nici aheii, nici troienii nu a fost atât de viteji pe câmpul de luptă cum apar în scrierile sale. Homer a prezentat faptele prin prisma sa poetică. De aici şi toată grandoarea şi măreţia ce sfidează veacurile.

Despre competitivitatea digitală a României

Ciprian IFTIMOAEI

Despre competitivitatea digitală a României

Ţara noastră rămâne în urmă pentru mai mulţi indicatori din categoria „capitalul uman”, având un nivel foarte scăzut de competenţe digitale de bază în comparaţie cu media UE. În ceea ce priveşte aspectele pozitive menţionate în Raportul DESI faţă de România se remarcă poziţiile înalte privind proporţia de femei specialişti în TIC la angajare (locul 2) şi absolvenţi TIC (locul 4) în UE-27.

Porumbeii şi planeta

Michael ASTNER

Porumbeii şi planeta

Mă duc la cumpărături. Ajuns la intersecţia Lidl - Policlinica Galata, văd o femeie mai în vârstă care tocmai se pregătea să hrănească... porumbeii. Care porumbei, zeci, poate chiar sute (s-a format un stol uriaş în zonă, stol ce acum câţiva ani nu exista), evident că au început să coboare şi să se adune pe terenul viran dintre trotuar şi gardul Policlinicii. 

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.