Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Descoperă noile Corsa și Astra în showroom-ul Opel de la Casa Auto

GALERIE
opele
  • opele
- +

Opțiuni unice în segment pentru Opel Corsa: faruri adaptive IntelliLux LED® matrix, scaune cu funcție de masaj, transmisie automată cu opt trepte de viteză și sisteme de asistență avansate. Noul Opel Astra are o generatie nouă de motoare pentru consum minim de carburant și emisii de CO2 reduse cu până la 21% și oferă transmisie automată în 9 trepte.

Autovehiculul de dimensiuni mici, cu cinci uși, cu o lungime de 4,06 metri este oferit de producătorul auto german cu motorizări extrem de economice, diesel și pe benzină, care dezvoltă o putere între 55 kW (75 cp) și 96 kW (130 cp). Consumul moderat de carburant și conducerea plăcută sunt caracteristice pentru toate opțiunile de sisteme de propulsie (consum de carburant NEDC: urban 5,5-3,7 l/100 km; extra-urban 4,2-2,9 l/100 km; mixt 4,7-3,2 l/100 km, 106-85 g de CO2/km; WLTP: mixt 6,2-4,0 l/100 km, 140-105 g de CO2/km, toate valorile sunt preliminare).

Din primăvară, va ajunge în showroomuri și versiunea complet electrică a noului Opel Corsa.

Gama de transmisii include și o cutie automată cu opt trepte de viteză. Impresia generală de model sportiv este accentuată de design și de poziția de ședere joasă a șoferului.

Siguranța pasivă este o prioritate pentru marca germană, iar inginerii de la Opel au asigurat reglajul optim al șasiului și sistemului de direcție. Toate aceste calități sunt deja oferite de către versiunea de bază. La fel de convingătoare sunt sistemele avansate de asistență, sistemul infotainment inovator și un raport excelent preț-performanță. De asemenea, datorită modelului Corsa este disponibilă pentru prima dată în acest segment o transmisie automată rafinată, cu opt trepte de viteză. Nu a existat niciodată, la acest preț, un Opel Corsa mai dinamic și cu mai multe caracteristici tehnologice de top.

Varianta de bază oferă deja numeroase sisteme de asistență standard, cum ar fi avertizarea privind o coliziune frontală cu frânare automată de urgență și recunoașterea pietonilor. Pe lângă versiunea complet electrică Corsa-e, versiunile cu motor diesel și pe benzină sunt disponibile în trei linii de echipare noi: Edition, Elegance și sportivul GS Line.

Pe lângă motorizările noului Corsa, designul extrem de ușor contribuie la dinamica de top. Versiunea cea mai ușoară a modelului coboară sub pragul de 1.000 kg. Modelul cu 5 uși cântărește doar 980 kg. În comparație cu modelul anterior, această variantă este cu 108 kg mai ușoară - o reducere a greutății cu aproximativ 10%, deși noul model are o lungime similară, de 4,06 m.

Odată cu noul Corsa, Opel oferă tehnologii și sisteme de asistență pe care clienții le cunosc doar de la modelele din clase superioare. Marca germană pune la dispoziție farurile adaptive IntelliLux LED® matrix, cu funcție anti-orbire, în premieră pentru segmentul de autovehicule de mici dimensiuni. Cele opt segmente de LED-uri sunt controlate de camera frontală de ultimă generație și adaptează în mod continuu și automat fasciculul luminos la fiecare situație din trafic și din mediul înconjurător.

Sistemele de asistență moderne, cum ar fi recunoașterea indicatoarelor rutiere sau tempomatul automat, precum și sistemul de protecție la impact lateral controlat de senzori asigură o creștere semnificativă a siguranței.

Șoferii și pasagerii Corsa sunt conectați corespunzător și se bucură de un sistem de infotainment de calitate superioară datorită noii game de sisteme de infotainment alcătuite din Multimedia Radio, Multimedia Navi cu ecran color tactil de 7" și sistemul de top Multimedia Navi Pro cu ecran color tactil de 10".

Noul Opel Corsa poate fi achiziționat în România de la 11.304 euro (12.560 euro, preț de listă recomandat, TVA inclusă, cu discount de 10% în campania actuală.

 

Noul Opel Astra

Noul Opel Astra poate fi deja comandat și este disponibil cu nivelurile de echipare Edition, GS Line, Elegance, Ultimate și ediția specială „120 de ani”. Noul Astra este mai eficient ca niciodată. Emisiile de CO2 sunt reduse cu până la 21% față de modelul anterior. Cinci din cele șapte sisteme de propulsie oferite au emisii de CO2 sub valoarea de 100 g/km. Cu o generație complet nouă de motoare și transmisii, Opel Astra stabilește noi standarde privind nivelul redus de emisii, cel mai mic din clasa de autovehicule compacte.

Motoarele diesel și pe benzină ultramoderne cu trei cilindri ale noului Astra – benzină și diesel, cu puteri între 77 kW/105 cp - 107 kW/145 cp (consum de carburant conform NEDCş3ţ: urban 6,4-4,3 l/100 km, extra-urban 4,2-3,2 l/100 km, mixt 5,0-3,6 l/100 km, 125-94 g de CO2/km; consum de carburant conform WLTPş4ţ: mixt 6,2-4,4 l/100 km, 147-117 g de CO2/km) – asigură nu doar o performanță dinamică, ci și un nivel optim de confort. Un arbore de echilibrare cu rotaţie în sens opus, montat în blocul motoarelor cu 3 cilindri amortizează vibrațiile nedorite. Motoarele de bază sunt combinate deja standard cu o transmisie manuală cu 6 trepte de viteză. O nouă transmisie automată continuu variabilă și o transmisie automată cu 9 trepte contribuie, de asemenea, la reducerea consumului și sporirea nivelului de confort.

Cu o valoare de 0,26, Sports Tourer este autovehicul station wagon cu cel mai mic coeficient aerodinamic din lume, în timp ce varianta cu 5 uși este lider în clasa autovehiculelor hatchback. Prin urmare, noul Astra este unul dintre cele mai aerodinamice autovehicule compacte de pe piață.

Șasiul sportiv al modelului Astra a fost îmbunătățit. Noile amortizoare sporesc confortul. Șasiul dinamic, opțional este prevăzut cu amortizoare mai rigide, direcție mai precisă și un braț Watts pe puntea spate.

Datorită tehnologiilor ultramoderne de reducere a emisiilor, cum ar fi filtrul de particule de benzină (GPF) și reducerea catalitică selectivă (SCR) pentru motoarele diesel, toate motoarele noi ale modelului Astra respectă deja viitorul standard de emisii Euro 6d. Toate motoarele noi fabricate complet din aluminiu sunt echipate standard cu tehnologia Start/Stop ce reduce consumul de carburant.

Opel Astra oferă deja un portofoliu de tehnologii și sisteme de asistență avansate, care sunt unice în această clasă de autovehicule: în primul rând, farurile adaptive IntelliLux LED® matrix cu funcție anti-orbire. Noul Astra este disponibil opțional și cu faruri LED cu consum energetic redus de 13 W. Modelul Astra include, de asemenea, un grad ridicat de digitalizare, cu noua cameră video frontală, opțională, precum și camera video pentru marșarier.

Clienții modelului Astra beneficiază de o conectivitate de vârf datorită sistemelor Multimedia Radio, Multimedia Navi și Multimedia Navi Pro compatibile cu aplicațiile Apple CarPlay și Android Auto. Unitatea de top, Multimedia Navi Pro, cu care este echipat vârful de gamă Opel Insignia, are un ecran color tactil de 8". Sistemul poate fi personalizat și controlat prin comandă vocală. Serviciile de navigație conectată asigură o călătorie mai relaxată. Afișajul sistemului de navigație are un aspect mai modern. Același lucru este valabil și pentru panoul de instrumente: șoferii noului Opel Astra sunt primii care beneficiază de un vitezometru digital. Sistemul de urgență eCall oferă siguranță suplimentară.

Noul Astra este oferit cu o altă funcție de confort, făcând mai plăcută și mai sigură conducerea în timpul sezonului rece: parbrizul încălzit.

Noul Opel Astra poate fi comandat acum la prețuri pornind de la 15.965 euro. Modelul este oferit cu discounturi începând de la 6%, iar pentru edițiile speciale, clienții pot beneficia de reduceri de până la 4400 Euro.

Pentru detalii, contactați dealerul Opel - Casa Auto la 0232 933, www.opelcasaauto.ro, fb/opeliasi.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri