anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Deşi nu sunt încă banii, viitorul "Institut al Inimii" de la Miroslava intră în licitaţia de execuţie. 8 niveluri, 870 milioane lei

GALERIE
nmânarea autorizației de construire pentru IRMC
 • nmânarea autorizației de construire pentru IRMC
- +

Odată emisă autorizaţia de construire a viitorului spital, procedura de atribuire a contractului de lucrări va fi lansată, deşi încă nu există finanţarea. „Vrem să câştigăm timp”, afirmă liderul CJ

După „poza cu cei 18”, cum glumeau cei prezenţi în Sala Mare a Primăriei Miroslava, un nou motiv pentru o foto de grup – care însă nu mai fost făcută – l-a constituit semnarea de către primarul celei mai mari comune ieşene a autorizaţiei de construire a Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară. Documentul vine la două zile după eliberarea unuia similar, obţinut de Aeroportul Iaşi şi prezentat în Sala Mare a Primăriei ieşene.

La Miroslava, a fost subliniată din nou importanţa viitorului spital. Spre deosebire de primarul Dan Niţă şi de directorul Institutului de Boli Cardiovasculare, Grigore Tinică, preşedintele CJ a avut un discurs mai virulent decât până acum pe subiectul acestei investiţii. „Domnul profesor şi-a cerut scuze pentru 10 minute de întârziere. Mă întreb cât a întârziat statul român cu prioritizarea în sănătate astfel încât poate milioane de români să fi avut o şansă în plus la viaţă. Statul român oricum a întârziat nepermis de mult, indiferent de culoarea politică a guvernelor care s-au succedat, în a construi ce ni se cuvine de altfel, IRMC”, a spus Costel Alexe.

Liderul CJ nu a dat detalii despre procedura de achiziţie care urmează să fie lansată cu clauză suspensivă „ca să câştigăm timp” până la venirea banilor prin PNRR. Procedura se va referi însă la construirea clădirii institutului cu 8 niveluri, pornind de la o valoare estimată de 870 de milioane de lei.

Suma face parte din costul total de 2,77 miliarde de lei (560 milioane de euro), inclusiv TVA. Diferenţa o constituie dotarea cu echipament şi aparatură medicală, precum şi alte facilităţi, toate în suprafaţa de 12 hectare de teren atribuită de comuna Miroslava acestui proiect: un centru de cercetare, hotel pentru vizitatori şi rudele pacienţilor, grădiniţă, magazin. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Alexandru LĂZESCU

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Chiar şi în această perioadă de criză economică severă valorile culturale vor ocupa un rol tot mai proeminent în disputele politice şi electorale din spaţiul occidental.

opinii

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Nichita DANILOV

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Da, istoria o scriu învingătorii, dar o scriu şi istoricii. Uneori chiar şi poeţii. Şi când spun aceasta, gândul îmi zboară la Homer. Poate că nici aheii, nici troienii nu a fost atât de viteji pe câmpul de luptă cum apar în scrierile sale. Homer a prezentat faptele prin prisma sa poetică. De aici şi toată grandoarea şi măreţia ce sfidează veacurile.

Despre competitivitatea digitală a României

Ciprian IFTIMOAEI

Despre competitivitatea digitală a României

Ţara noastră rămâne în urmă pentru mai mulţi indicatori din categoria „capitalul uman”, având un nivel foarte scăzut de competenţe digitale de bază în comparaţie cu media UE. În ceea ce priveşte aspectele pozitive menţionate în Raportul DESI faţă de România se remarcă poziţiile înalte privind proporţia de femei specialişti în TIC la angajare (locul 2) şi absolvenţi TIC (locul 4) în UE-27.

Porumbeii şi planeta

Michael ASTNER

Porumbeii şi planeta

Mă duc la cumpărături. Ajuns la intersecţia Lidl - Policlinica Galata, văd o femeie mai în vârstă care tocmai se pregătea să hrănească... porumbeii. Care porumbei, zeci, poate chiar sute (s-a format un stol uriaş în zonă, stol ce acum câţiva ani nu exista), evident că au început să coboare şi să se adune pe terenul viran dintre trotuar şi gardul Policlinicii. 

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.