anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Deşi piscinele sunt închise, românii o cam scaldă

GALERIE
psicina
 • psicina
- +

Dacă ne gândim la câţi oameni au fost concediaţi pe motiv de pandemie, pare clar că am intrat deja în plină perioadă de concedii. 

Deocamdată putem profita doar de plajă şi de soare, dar mâine vom intra într-o nouă etapă, mai lejeră, în care poate că se vor deschide şi unele bazine de înot; avem ştiri despre cum se descurcă românii:

 

Berile puse la răcit schimbă chipul patriei

Sute de compatrioţi au fost surprinşi pe când se bălăceau şi se scufundau într-o apă, încălcând interdicţiile; cei care i-au prins în flagrant de scaldă zic că, de fapt, nici nu aveau habar de existenţa acelui lac, "mai mult ca sigur un lac ilegal, realizat anume pentru a se practica în el chestii ilegale"; românii surprinşi în apă povestesc că nu se scăldau: "Am ieşit la iarbă verde cu familiile şi am pus berile la răcit în pârâu; au fost multe, ce-i drept, şi toate baxurile cu peturi de câte doi şi jumătate, puse unul peste altul, au făcut un fel de baraj, aşa s-a format lacul de acumulare. Noi doar încercam să scoatem câteva peturi de la fund, că tocmai am terminat de făcut micii!".

 

Incidente în staţiunea "Stropul scuză mijloacele"

Mulţi români au petrecut în diverse baze acvatice, s-au prăjit la soare şi au consumat produse agroalimentare la terasă; pentru ca nimeni să nu încalce restricţiile şi să se vâre în piscine, proprietarii au luat diverse măsuri, aruncând în apă diverse chestii. Managerul complexului "Bălăcel" a aruncat gunoaie din tomberoane, patronii bazei "Fleoaşca" au turnat clor (spre deosebire de cei ai bazei "Stropul scuză mijloacele", care au vărsat acid sulfuric), proprietarul bălţii "Udătura" a lăsat să plutească un câine mort, managerul bazinului "Umezel" a băgat puieţi de piranha, iar patronul piscinei "Bâldâbâc" a pus femeile de serviciu să spele în ea covoarele din restaurant. Deja au apărut la televizor reclame la aceste baze de agrement, care "îşi aşteaptă clienţii, cât de repede, pentru a petrece clipe de neuitat într-un cadru acvatic pitoresc! Apă curată, igienă desăvârşită!".

 

Ozana cea limpede şi frumos curgătoare

"Cea mai curată şi mai limpede apă, împrospătată zilnic!" scria cu litere mari şi pe un afiş imens, lipit la intrarea în baza de agrement acvatic "Brotăcel"; afişul i-a făcut pe oamenii legii să creadă că este vorba despre un bazin de înot care funcţionează în ciuda restricţiilor, încălcând normele de prevenire a infectării cu coronaviruşi. După ce au intrat în complex au aflat că apa limpede şi curată, împrospătată zilnic, era apa de la bufet, la sticle de jumătate de litru, cu care clienţii făceau şpriţ de vară până-n seară. Ei au dat, totuşi, o amendă, pentru faptul că respectiva apă era caldă şi ieşea şpriţul cam pleoştit, cam fără vână.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.