anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Despre "apucăturile fine" ale lui Peni Hill de Bahlui: poveste adevărată

GALERIE
puls
 • puls
- +

Probabil ştiţi deja că zilele acestea a fost o mică festivitate la Iaşi, legată de deschiderea unei linii de producţie în târg în urma unei investiţii de câteva zeci de milioane de euro, undeva cum mergi spre Tomeşti pe mâna dreaptă. Iar acolo, cum e şi normal, au fost invitaţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale. 

Ei bine, aflăm că la acel eveniment, unul fără îndoială important pentru urbe şi mediul de afaceri, festivitatea a trebuit să fie amânată şi întârziată aproape o oră pentru că unul din invitaţii de bază, Peni Hill de Bahlui, tot întârzia să apară, deşi restul oficialităţilor erau deja acolo, aliniate.

Unu la mână: băi oameni buni, mutaţi băi nene evenimentele astea solemne mai spre seara cumva, chiar şi spre miezul nopţii dacă s-o putea! Doar nu vreţi să se trezească omul cu noaptea-n cap, de la ora 9, buimac după o noapte la club stropită cu tărie şi manele, ca să ajungă la chestii din astea puse la ore matinale, 11 de exemplu, cum a fost asta de mai sus?

Doi la mână: cum naiba se face că ridicolul ăsta de Peni Hill e nelipsit şi puctual la tot felul de panarame de activităţi precum aia cu doliul din cimitir al advocatei madam Pampon, sau cetiri de poezii prin părculeţe de cartier, dar la o astfel de chestiune serioasă, chiar utilă şi reprezentativă pentru noi toţi şi pentru urbe, se comportă ca un ţopârlan? Daţi-ne voi o explicaţiune, că noi avem vreo două-trei, dar nu le mai spunem aicea ca să nu se spună iar că vrem să cobim la adresa viitorului lui Peni Hill.

PS: Ca să terminăm cu chestiunile penibile, haideţi să vă mai spunem una, fără nicio legătură. Iată hal de declaraţie făcută de primarul Chirica, în conferinţă: „Ce e aşa mare supărare dacă l-a înlocuit pe Stelian Ion? Da’ ce, nu mai există persoane competente la USR-PLUS?”

Nu mai spunem că a fost luat iar de toţi în balon, inclusiv în presa centrală. Dar, spuneţi şi voi acuma: oare personagiul înţelege ceva din ceea ce înseamnă înţelegeri şi negocieri politice, sau din politichie în general, dacă tot trăieşte în zonă de atâţia ani?

Pandemie la ţară

Şi pentru că tot veni vorba de cărămizi, iar la Ciurea, cum ştiţi, a existat o mare fabrică, haideţi să vă mai spunem una scurtă de aicea, observată de amicul Archibald Tănasă. Cică dacă te duci acolo la premărie, nu ai voie să intri, ci baţi şi aştepţi afară, pe motiv de pandemie.

Numai că, dacă premarele tot a pus geamuri mari la clădirea nouă pe care cică a cheltuit cât pentru trei, poţi vedea din drum cum înăuntru, cât o fi el de pandemie, absolut nimeni nu poartă mască. Care vrea dovada să ne scrie, ca să îi trimitem şi poze faine, color.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

BAC

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.