anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 04.12.2022

Despre un mare patron pe spinarea ieşenilor şi despre un parteneriat de pomină la Consiliul Judeţean

GALERIE
puls
 • puls
- +

Iată în poza de mai jos figura unui individ pe care istoria locală îl va reţine în postura de mare strateg şi patron de echipă de handbal feminin, stimaţi telespecatori. 

Da, aşa este, v-aţi prins, este vorba de consilierul local Mihai Gravril, de la partidoi, o prezenţă care aminteşte de un alt consilier local, anume de numitul Mitică Ungureanu, figură exotică a politichiei locale de prin anii nouăzeci ai secolului trecut.

De ce spunem oare asta despre un personaj aşa de degrabă săritor şi ajutător într-ale sportului? Pentru că nimeni nu-i cere să facă ceea ce face în fotografie, de exemplu, adică să pună la cale planuri de joc şi şi strategii de atac.

Mai mult, nu are nici o calitate oficială ca să se împăuneze cu o asemenea poziţie de strateg. Deunăzi, aşa cum am mai consemnat la gazetă, întreaga echipă de fete îi cânta “La mulţi ani!” de ziua sa, strigând “patronul să trăiască”, în condiţiile în care el este tot atât de patron ca fiecare locuitor al Iaşului, echipa fiind sub tutela consiliului local. În fine, râsul de mânz al împricinatului şi înfoiala în pene au un ridicol care se cere spus, dar, iată, colegii săi tac mâlc.

Multe anomalii s-au mai văzut pe la consiliul local şi la primărie, unde studiile şi priceperea într-ale administraţiei sunt înlocuite de talentul politic şi cumătreala locului, dar să se ajungă şi în domeniul sportului cu aşa ceva părea de neconceput. Exact ca pe vremea lui Mitică, mai sus pomenitul, care înfiinţase un partid al sportivilor şi susţinătorilor, se autodeclarase “Miss Sport”, îşi pusese o esarfa în diagonală şi merge ca un cocoş cloncănind după puicuţe. Bravos, meştere, bravos partidoi!

Tabla lui Alexe şi castelele familiei Sturdza

Cascadorii râsului la şedinţa de deunăzi a Consiliului Judeţean. Mai întâi, cică preşedintele Alexe a confundat castelul de la Miclăuşeni al familiei Sturdza cu cel de la Miroslava. În timp ce primul se află în administrarea Mitropoliei, al doilea trebuie să intre în grija CJ, pentru reparaţii.

Ce-i drept, asta de la Miroslava este mai mic şi mai puţin cunoscut, dar greşala este impardonabilă, mai ales că intrarea în grija CJ presupune reabilitarea acestuia, inclusiv a acoperişului de tablă.

La aceeaşi şedinţă, vicepreşedintele Dangă s-a dat în stambă anunţând un parteneriat istoric între Primăria Iaşi şi Consiliul Judeţean pentru organizarea evenimentului “Iaşul deschis diasporei”. Iată cât de uşor se foloseşte cuvântul istoric în ziua de azi, încât o banală manifestare capătă un asemenea apelativ.

Trebuie de aceea salutată replica rapidă a consilierului Etienne Ignat, care le-a spus că parteneriatul istoric între cele instituţii este cel de natură penală, cu referire la dosarele primarului Chirica şi a preşedintelui Alexe. Touche, Etienne, touche!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Râde ciob de oală spartă

Nicolae GRECU

Râde ciob de oală spartă

Înfrângerea Germaniei în faţa Japoniei a fost un accident, cea a Spaniei în faţa aceluiaşi adversar este dubioasă.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Din ce în ce mai neliniștit, tânărul învățat în devenire Gh. Ivănescu formulează către fata de care se îndrăgostise, o serie de misive pe care se pare că nu a avut curajul să le expedieze.

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.