Despre viaţa noastră de ieri şi de astăzi, în Gala aniversară “Ineditul filmului documentar”

miercuri, 31 octombrie 2018, 08:37
2 MIN
 Despre viaţa noastră de ieri şi de astăzi, în Gala aniversară “Ineditul filmului documentar”

Cu prilejul împlinirii a 27 de ani de existenţă, Studioul TVR Iaşi învită publicul de toate vârstele miercuri, 31 octombrie, de la ora 17,00, la Muzeul Unirii şi joi, 1 noiembrie, ora 10,00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare, la vizionarea a patru filme documentare semnificative despre viaţa de ieri şi de astăzi a românilor, sub genericul “Ineditul filmului documentar”.

De la Cazul Ţuculescu, celebru pictor deopotrivă ignorat si metamorfozat în adevărat mit cultural, la oamenii pentru care singurătea asupra izolării în munţi înseamnă de fapt viaţa de zi cu zi. De la drumul anevoios al bobului de grâu de la poalele Călimanilor la visul de aur şi coroana de oţel, visul de unitate al romanilor.

Sunt tot atâtea repere ale unei călătorii intr-o mereu, altfel de Romanie. Câteodată surprinzătoare, de multe ori fardată de prejudecăţi, adeseori cu adevarat uimitoare, niciodată aceeaşi, dar intotdeauna fascinantă.

Din cele patru puncte cardinale ale ţării realizatorii TVR de la Timişoara, Craiova Tg. Mureş şi Iaşi îşi dau întâlnire, de loc întâmplător în anul rostuirii unui veac de la Unire, în clădiri cu o istorie semnificativă.

De aici, de la Muzeul Unirii va începe exerciţiul unui itinerariu virtual de  redescoperire  a României, prin  decupajul unei foi de parcurs, ale cărui borne vor fi patru documentare reprezentative din cele studiourile teritoriale ale televiziuniii romane.

Miercuri, 31 octombrie 2018, ora 17,00, Muzeul Unirii

CAZUL ŢUCULESCU

regia Mirela Giodea –  TVR Craiova

durata 59 min

IZOLAŢI ÎN ROMÂNIA

regizor Dite Dinesz – TVR Timişoara

durata 30 min

Joi, 1 noiembrie 2018, ora 10,00, Aula B.C.U.

VIS DE AUR, COROANĂ DE OŢEL

regia Gabriela Baiardi- TVR Iaşi

durata 90 min

DRUMUL BOBULUI DE GRÂU

regia Vasile Braic – TVR Tîrgu-Mureș

durata 30 min.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii