anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

UN RENEGAT SOLITAR ÎNGENUNCHEAZĂ UN IMPERIU INDUSTRIAL DIN SECOLUL XXV.

Destinatia mea: stelele, de Alfred Bester

GALERIE
alfred_bester_destinatia_mea_stelele
  • alfred_bester_destinatia_mea_stelele
- +

''Destinaţia mea: stelele'' este un roman clasic al profeţiei tehnologice şi al naraţiunii atemporale, scris de un maestru al literaturii SF.


UN ROMAN DE PIONIERAT AL ÎNTRIGILOR ŞI AVENTURILOR INTERPLANETARE… UN RENEGAT SOLITAR ÎNGENUNCHEAZĂ UN IMPERIU INDUSTRIAL DIN SECOLUL XXV.

Educaţie: NU / Abilităţi: NU / Merite: NU / Recomandări: NU – aşa îl prezintă dosarul său din marina comercială pe matelotul-astronaut Gulliver Foyle.  Dar Gully a reuşit să supravieţuiască timp de 170 de zile într-o epavă distrusă, care pluteşte în derivă prin spaţiu, şi să ajungă înapoi pe Terra din acel purgatoriu fără aer, cu o dorinţă de răzbunare criminală şi un secret care ar putea schimba cursul istoriei.

În acest roman palpitant, Alfred Bester imaginează un viitor în care oamenii sunt capabili să „jaunteze”, adică să se teleporteze la distanţe de o mie de kilometri doar prin puterea gândului, în care bogaţii se baricadează în labirinturi şi se apără cu ajutorul unor bodyguarzi radioactivi. Dar, tot în această lume, un proscris cu prea puţine merite se dovedeşte a fi cel mai valoros şi mai primejdios om în viaţă. Destinaţia mea: stelele este un roman clasic al profeţiei tehnologice şi al naraţiunii atemporale, scris de un maestru al literaturii SF.

ALFRED BESTER (1913-1987) este un bine-cunoscut autor american de literatură science-fiction, scenarist pentru radio şi televiziune, editor şi autor de benzi desenate având ca eroi personaje celebre (Superman, Batman, Charlie Chan, Shadow etc.). A publicat numeroase povestiri şi două romane esenţiale în proza ştiinţifico-fantastică: The Demolished Man (1953 – primul câştigător al Premiului Hugo pentru cel mai bun roman) şi The Stars My Destination (Destinaţia mea: stelele, 1956). După două decenii, el a revenit la proza de această factură cu romanele: The Computer Connection (1975), Golem100 (1980) şi The Deceivers (1981). Asociaţia Scriitorilor Americani de Proză Ştiinţifico-Fantastică i-a decernat Premiul de Excelenţă în 1988.
 

De sambata, 7 septembrie, la toate chioscurile de presa, numai cu Ziarul de Iasi!

Pret: 20 lei

Partener: CONEST

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.