Deutsche Welle replica dur la atacurile furibunde ale lui Catalin Ivan
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Deutsche Welle replica dur la atacurile furibunde ale lui Catalin Ivan

Text preluat integral de pe site-ul oficial Deutsche Welle

GALERIE
catalin ivan
  • catalin ivan
- +

Asigurăm PSD că „România şi ochiul liber al realităţii”, care l-a inflamat pe Cătălin Ivan într-atât încât să atace Deutsche Welle, e un autentic text DW. Comentariul e scris chiar de semnatarul său, Petre M. Iancu...

... şi nu de vreun „alt autor din maşinăria propagandistică a lui Traian Băsescu şi a PDL”.

Zilele trecute făptaşi necunoscuţi au încercat să pătrundă fraudulos în conturile Twitter şi Facebook ale postului Deutsche Welle. Concomitent, o serie de mesaje menite să discrediteze jurnalişti ai redacţiei române ai postului independent, german au sosit pe adresa preşedintelui director general al Deutsche Welle, au apărut în presa din România ori au fost postate pe site-ul Vocea Rusiei.

Cu sau fără legătură cu „hăcuirea conturilor DW”, s-a dezlănţuit şi din Bucureşti o agresiune generalizată asupra postului german Deutsche Welle şi a departamentului său în limba română. Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, i-a atacat direct, pe blogul său personal, pe jurnaliştii DW, lansând o gigantică operaţiune de intoxicare împotriva lor.

Departe de a fi doar o manipulare ordinară, textul lui Ivan încearcă să decredibilizeze DW şi să aiurească total opinia publică şi presa românească, sugerând, în mod fals, că „autori români, partizani ai lui Băsescu” le-ar „manipula”.

Ivan, cere, vai, în elucubraţiile sale, „verificarea unei escrocherii PDL” prin care s-ar fi publicat pe un „pretins” site al DW „materiale false”, care n-ar „reprezenta punctul de vedere oficial al publicaţiei germane”.

Purtătorul de cuvânt al PSD mai pretinde că jurnaliştii critici ai postului german din Bonn (vizaţi fiind, evident, îndeosebi cei care au deplâns în mod riguros derapajele antidemocratice ale puterii USL-iste) ar fi nişte „calomniatori”. Unii care, chipurile, „s-ar folosi de imaginea prestigioasei publicaţii Deutsche Welle” spre a „genera informaţii false” şi a „induce în eroare publicul neavizat”.

Astfel, potrivit blogului personal al lui Ivan, Realitatea TV ar fi preluat un articol al DW care nu ar aparţine DW, - e vorba de articolul „România şi ochiul liber al realităţii”. Iar presa din România ar cita alte materiale „false”, „manipulatoare” şi „calomnioase” (evident, de sorginte băsistă şi PDL-istă, în opinia lui Ivan) care ar fi atribuite, pasămite, în mod eronat, DW. Şi câte şi mai câte.

Declaraţiile lui Cătălin Ivan sunt mincinoase de la un cap la altul. E inutil să ne întrebăm, fireşte, dacă blogul europarlamentarului PSD-ist e autentic sau nu. Dacă n-ar fi, Ivan s-ar fi grăbit să-şi autodenunţe presupusul blog „falsificat”. N-a făcut-o. Prin urmare, plecăm de la premiza că declaraţiile sale anti-DW sunt autentice.

De mirare n-ar fi. Ivan a ieşit în evidenţă în repetate rânduri cu declaraţii false, cu născociri şi manipulări obraznice între altele la adresa unor personalităţi bucurându-se de mare credibilitate în Europa, precum Monica Macovei.

Însuşi Parlamentul European s-a văzut nevoit la un moment dat să denunţe, revoltat, minciunile proferate de europarlamentarul PSD-ist la adresa ei. Ivan afirmase între altele, în răspăr faţă de realitate, că Macovei ar fi fost investigată, chipurile, de o ”Comisie de etică” , gogoşile lui fiind apoi contrazise de Gerald Hafner, membru al Comitetului Consultativ al PE.

Toate informaţiile şi acuzaţiile (lui Ivan) "sunt false,” reliefase Hafner textual, atenţionându-l pe europarlamentarul PSD-ist că e „inacceptabilă folosirea membrilor Comitetului consultativ pentru dispute personale sau politice”. În numele Comitetului i s-au cerut scuze Monicăi Macovei.

Dar ce scop au noile sale plăsmuiri contra DW şi ziariştilor departamentului său românesc? Textul, imund, al lui Cătălin Ivan e o provocare în cel mai clasic stil leninisto-securisto-stalinist.

Intervenţia lui încearcă să disocieze postul Deutsche Welle de proprii săi ziarişti. Ca ieşire propagandistică, demnitarul PSD-ist loveşte, o dată în plus, nu doar în şeful statului român şi în PDL. Vizată este şi ceea ce, după alegerile din decembrie 2012 şi pulverizarea adversarilor politici ai partidului său, precum şi după acapararea controlului USL asupra CSM se percepe ca fiind ultima redută a opoziţiei, în speţă presa independentă.

Din unghiul unei mentalităţi de politruc, care nu suportă nici un semn, oricât de slab, de raportare critică, această presă ar trebui să fie total obedientă, ca să nu fie cotată drept duşmănoasă.

Din două una: noile scorneli ale lui Ivan ţin ori de sfera medicală, ori de domeniul penal şi ilustrează de ce e perfect întemeiată îngrijorarea raportorilor pe MCV ai Comisiei Europene în legătură cu manipularea opiniei publice româneşti. Totodată se confirmă şi caracterul judicios al comentariilor publicate de ziariştii independenţi angajaţi ai postului Deutsche Welle, care s-au arătat alarmaţi de derapajele antidemocratice ale USL, iscând astfel furia manipulatoare a lui Ivan.

Chestiunea nu-l priveşte însă doar pe europarlamentarul român, ci, nu în ultimul rând, şi partidul al cărui purtător de cuvânt este. Fiindcă Ivan nu e chiar fitecine. E mâna dreapta a lui Victor Ponta, şeful partidului, cel care la un moment dat îşi dădea "doctoratul" susţinând la televizor, fără vreo probă, că presa germană ar fi "infiltrată de securişti".

E vorba totuşi, să nu uităm, de fostul partid-stat, de o formaţiune social-democrată a cărei provenienţă PCR-istă e notorie, şi care în cei 23 de ani scurşi din 1989 încă nu s-a reformat. A redevenit formaţiunea lui Ion Iliescu, Adrian Năstase şi Victor Ponta partidul-stat? Poate PSD să-şi permită să se discrediteze cu astfel de oficiali, care utilizează cele mai abjecte metode totalitare de manipulare?

E evident că, atâta vreme cât nu se desparte de acest purtător de cuvânt, PSD nu-şi va putea redobândi nici măcar o fărâmă din pierduta credibilitate democratică, una grav avariată şi de tentativa demolării statului de drept în vara anului trecut.

La rândul său, Partidul Socialist European nu poate face casă bună cu astfel de formaţiune.

În ce-i priveşte, autorii DW în limba română recuză atacurile sub centură ale lui Ivan şi-şi asumă să comenteze şi pe viitor, cu aceeaşi probitate, responsabilitate, claritate morală şi acuitate critică orice derivă anti-democratică ar mai putea avea loc.

dw.de

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.