anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 25.09.2020

Comunicat de presă

Deviza liberalilor ieșeni: Totul pentru noi înșine. Restul pentru țară! (P)

GALERIE
alexe ranchalexe ranch unu
  • alexe ranch
  • alexe ranch unu
- +

Cum să mai existe bani pentru dublarea alocațiilor copiilor, pentru creșterea pensiilor sau pentru susținerea dezvoltării comunelor, câtă vreme pentru astâmpărarea foamei de bani a camarilei liberale nu ar fi îndeajuns nici măcar bugetul întregii UE?

Costel Alexe, vremelnicul ministru al mediului și șef peste drujbele care seceră aurul verde al țării, un om în casa căruia intră oficial venituri totale anuale de abia 40.000 de euro își permite să cumpere, cu banul jos, un domeniu de 3,8 ha, cu clădiri de 1.500 mp, la doar 20 km de Iași, în Sculeni. Domeniul, un ranch pentru care l-ar invidia și J.R. Ewing, a fost cumpărat în 2015 de la SC Construcții Hidrotehnice SA, la un preț derizoriu de doar 42.000 de euro. Societatea era condusă de un coleg de partid, ceea ce explică multe.

Trei ani mai târziu, Alexe cerea avizul Consiliului Județean pentru amenajarea unei ferme de vaci, dar se plângea totodată că nu are bani pentru a o și face. Între timp, norocul a căzut pe capul lui Alexe. Grajdul s-a transformat într-o clădire de birouri și de cazare de toată frumusețea. Construcția principală, tip sediu de IAS, ridicată abia la roșu și părăginită, s-a transformat radical, conacul mirosind a proaspăt și a nou. A apărut un cort de evenimente, au apărut cai, struți, păuni, ponei, se lucrează alert la amenajarea unei piscine aproape cât un bazin olimpic, locuri de joacă, tot ce trebuie pt un local de lux destinat nunților, botezurilor și cumătriilor liberale. Ce s-a schimbat între timp? Nimic, în afara faptului că Alexe a devenit ministru.

Presa estimează investiția făcută până acum în „ferma” ministerială la peste 700.000 de euro, iar investiția finală la cel puțin dublu, 1,5 milioane de euro. Totul, din 40.000 de euro venituri anuale, pentru că ministrul nu a declarat niciun credit și nici n-a umblat pe la prieteni, cu căciula în mână, după bani.

Unde apare țara în preocupările liberalilor? În sumele derizorii aruncate parcă în scârbă primăriilor ieșene la ultima rectificare bugetară. În iunie, pe când la „ferma” ministrului-drujbă se transformau grajduri în hotel, se săpau iazuri și se amenajau cotețe pentru struții ministeriali, guvernul liberal aproba o rectificare bugetară de 5 milioane de lei pentru tot județul Iași. Sumă mult mai mică decât cea estimată pentru investiția clanului Alexe de la Sculeni. Un județ întreg nu valorează pentru liberali nici cât conacul unui ciocoi de soi nou.

Mai mult, din cele 5 milioane de lei acordate cu „generozitate” Iașului, 4,34 milioane lei au fost luați înapoi, cota localităților din impozitul pe venit fiind drastic diminuată. Pentru un milion de ieșeni au rămas în final doar 660.000 de lei. Adică 66 de bani pentru fiecare ieșean. Un județ întreg valorează, în ochii liberalilor, cât un coteț de struți și păuni. Aceasta este administrația liberală. Aceasta este dimensiunea jafului aflat în plină derulare și pe care liberalii îl doresc continuat încă patru ani!

Biroul de presă al PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Cosmin PAȘCA

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Din 2012 încoace, neîntrerupt (inclusiv în timpul Guvernului Cioloş) PSD- PRO România, UDMR şi ALDE au controlat jocul legislativ. Se apropie sfârşitul, iar această majorităte toxică a ales să-şi facă ieşirea din scenă cu un foc de artificii de povestit nepoţilor. Lăsat nesupravegheat, „focul” va părjoli o ţară, dar asta a fost ultima lor grijă.

Filmuletul zilei

opinii

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

Despre Iaşi (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (II)

În ciuda faptului că Iaşul a recuperat mult din deficitul de modernitate în raport cu oraşele Timişoara şi Cluj, au existat în aceste evoluţii şi numeroase sincope. 

Incremenirea în ignoranţă

Bogdan ILIESCU

Incremenirea în ignoranţă

sau Eşecul revoluţiei ştiinţifice

pulspulspuls

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

PULS

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

Noi veşti de pe vechiul front electoral, stimaţi telespectatori, acum la spartul târgului, cu trei zile înainte de alegeri. O păsărică ce îşi are cuibuleţul chiar sub streaşina unui vestit notar din târg ne-a ciripit zilele trecute că, într-o zi de dimineaţă, aşa mai pe răcoare, cine credeţi că a călcat pragul stabilimentului?

Caricatura zilei

Teleportare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.