Deviza liberalilor ieșeni: Totul pentru noi înșine. Restul pentru țară! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Deviza liberalilor ieșeni: Totul pentru noi înșine. Restul pentru țară! (P)

GALERIE
alexe ranchalexe ranch unu
  • alexe ranch
  • alexe ranch unu
- +

Cum să mai existe bani pentru dublarea alocațiilor copiilor, pentru creșterea pensiilor sau pentru susținerea dezvoltării comunelor, câtă vreme pentru astâmpărarea foamei de bani a camarilei liberale nu ar fi îndeajuns nici măcar bugetul întregii UE?

Costel Alexe, vremelnicul ministru al mediului și șef peste drujbele care seceră aurul verde al țării, un om în casa căruia intră oficial venituri totale anuale de abia 40.000 de euro își permite să cumpere, cu banul jos, un domeniu de 3,8 ha, cu clădiri de 1.500 mp, la doar 20 km de Iași, în Sculeni. Domeniul, un ranch pentru care l-ar invidia și J.R. Ewing, a fost cumpărat în 2015 de la SC Construcții Hidrotehnice SA, la un preț derizoriu de doar 42.000 de euro. Societatea era condusă de un coleg de partid, ceea ce explică multe.

Trei ani mai târziu, Alexe cerea avizul Consiliului Județean pentru amenajarea unei ferme de vaci, dar se plângea totodată că nu are bani pentru a o și face. Între timp, norocul a căzut pe capul lui Alexe. Grajdul s-a transformat într-o clădire de birouri și de cazare de toată frumusețea. Construcția principală, tip sediu de IAS, ridicată abia la roșu și părăginită, s-a transformat radical, conacul mirosind a proaspăt și a nou. A apărut un cort de evenimente, au apărut cai, struți, păuni, ponei, se lucrează alert la amenajarea unei piscine aproape cât un bazin olimpic, locuri de joacă, tot ce trebuie pt un local de lux destinat nunților, botezurilor și cumătriilor liberale. Ce s-a schimbat între timp? Nimic, în afara faptului că Alexe a devenit ministru.

Presa estimează investiția făcută până acum în „ferma” ministerială la peste 700.000 de euro, iar investiția finală la cel puțin dublu, 1,5 milioane de euro. Totul, din 40.000 de euro venituri anuale, pentru că ministrul nu a declarat niciun credit și nici n-a umblat pe la prieteni, cu căciula în mână, după bani.

Unde apare țara în preocupările liberalilor? În sumele derizorii aruncate parcă în scârbă primăriilor ieșene la ultima rectificare bugetară. În iunie, pe când la „ferma” ministrului-drujbă se transformau grajduri în hotel, se săpau iazuri și se amenajau cotețe pentru struții ministeriali, guvernul liberal aproba o rectificare bugetară de 5 milioane de lei pentru tot județul Iași. Sumă mult mai mică decât cea estimată pentru investiția clanului Alexe de la Sculeni. Un județ întreg nu valorează pentru liberali nici cât conacul unui ciocoi de soi nou.

Mai mult, din cele 5 milioane de lei acordate cu „generozitate” Iașului, 4,34 milioane lei au fost luați înapoi, cota localităților din impozitul pe venit fiind drastic diminuată. Pentru un milion de ieșeni au rămas în final doar 660.000 de lei. Adică 66 de bani pentru fiecare ieșean. Un județ întreg valorează, în ochii liberalilor, cât un coteț de struți și păuni. Aceasta este administrația liberală. Aceasta este dimensiunea jafului aflat în plină derulare și pe care liberalii îl doresc continuat încă patru ani!

Biroul de presă al PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.