Dezastru la Ciclism: Federația are conturile blocate și este somată de ANAF
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.05.2021

Dezastru la Ciclism: Federația are conturile blocate și este somată de ANAF

GALERIE
novak
  • novak
- +

Alexandru Ciocan, președintele ales al Federației Române de Ciclism, dar suspendat de Eduard Novak în baza unei hotărâri a MTS pentru nereguli din perioada în care chiar Novak era președinte, arată dezastrul în care se află FRC având doi sportivi calificați la Jocurile Olimpice.

Alexandru Ciocan a postat un mesaj pe contul său de Facebook în care arată blocajul în care se află FRC.

"Partea cea mai dureroasă este că cicliștilor nimeni nu le va mai da anul acesta înapoi. Și nici antrenorilor. Și nici cluburilor care investesc. Mulți s-au pregătit ca niciodată în iarnă, ambiționați enorm de rezultatele lui Vlad Dascălu, Grosu Eduard, Michael Serghei Tvetcov, Daniel Cristi, Szabó Norbert sau Emil Dima!

Și acum se întreabă: "pentru ce?"

Este trist și stupid.

Cum arată situația FRC la o luna după alegerile legale, care nu ar fi trebuit să zdruncine lumea ciclismului, dacă ar fi existat bun simț!

1. După alegerile din data de 13.03.2021, fără că cineva să depună o documentație la MTS, la sediul FRC a fost adusă o Hotărâre de Suspendare a deciziilor Adunării Generale. (FRC a solicitat 4 ani la rând un aviz fără să i se răspundă iar acum primim o hotărâre de suspendare pentru niște documente pe care MTS nici nu le avea).

Motivul suspendării? Se invocă treburile rămase nerezolvate din ultimii 4 ani. Cine a fost președinte în ultimii 8 ani? Cine știe să ridice mâna ....

2. Demisie Secretar General

În data de 29.03.2021, Secretarul General și candidat la funcția de președinte la adunarea menționată, și-a dat demisia, invocând că nu și-a primit salariul. Pe scurt: se cerea efectuarea unei plăti care să conțină salariile și anumite contracte despre care Consiliul de Administrație habar nu avea. Consiliul de Administrație a cerut atașarea acelor contracte, lucru care a fost refuzat. Nimeni nu-și dorește să semneze plăți din bani publici fără să știe exact ce plătește.

3. Blocaj bancar

În urmă demisiei Secretarului General, care nu s-a obosit să predea nimic: gestiune, semnătură în bancă, FRC se află într-un blocaj. Banca la care FRC are deschise conturile nu mai permite absolut nicio operațiune până la rezolvarea problemelor interne: că este abuz sau nu, banca nu este instanța judecătorească să decidă!

4. Sume de plată și notificare ANAF

La această dată am fost notificați de ANAF că FRC are datorii de aproximativ 800.000 de lei.

Primește în același timp somații de la furnizori pentru plata unor sume restanțe care se ridică și ele la peste 250.000 de lei.

Plus salariile restante!

Împreună cu obligațiile salariale pentru anul 2021, Federația Română de Ciclism are de plată ACUM o suma similară cu alocarea bugetară a Ministerului Tineretului și Sportului. Vorbim aici doar de datorii, sume pe care oricum nu avem cum să le acoperim din banii MTS.

Și apropos, coincidență sau nu, bugetul FRC a fost micșorat cu 40% față de 2020. În an olimpic. cu 2 sportivi calificați la Jocurile Olimpice și alți 2 la Jocurile Paralimpice.

Impecabil......

Povestea este mai întortocheată, sunt mai multe detalii, acesta este doar un rezumat. Și un mic printscreen că dovadă", a scris Alexandru Ciocan pe contul său de Facebook.

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.