Dezbatere despre poezia contemporană, la Palas
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Dezbatere despre poezia contemporană, la Palas

GALERIE
echos cafenea
  • echos cafenea
- +

Evenimentul, organizat în cadrul concursului naţional de poezie şi proză în limba franceză „Echos Francophones”, se va desfăşura pe 14 martie, de la ora 18.30, în librăria Librarium.

Studenţii francofoni ieşeni vor dezbate în cadrul unei cafenele literare fenomenul poeziei contemporane şi poziţia scriitorului între meserie şi vocaţie. Evenimentul, organizat în cadrul concursului naţional de poezie şi proză în limba franceză „Echos Francophones”, se va desfăşura pe 14 martie, de la ora 18.30, în librăria Librarium din Palas Mall.
Liceenii şi studenţii iubitori de literatură le vor putea asculta pe Elena Thuault, lector de limbă franceză, şi pe Daniela Gîfu, autoarea volumului de poezii „Păcatul neliniştii”, care vor încerca să îi îndrume pe tineri în procesul de redescoperire a poeziei contemporane.
„De asemenea, participanţii vor avea ocazia să recite, să asculte şi să discute pe marginea unor opere literare propuse de organizatori şi să interacţioneze cu personalităţi culturale din Iaşi. Accesul la creaţii literare supuse analizei se va realiza şi într-o manieră mai puţin convenţională, aflată la cumpăna artelor clasice: teatru şi muzică”, a subliniat Bianca Gal, reprezentantă a Asociaţiei Studenţilor Franconfoni Ieşeni. Această cafenea literară va fi urmată de o manifestare similară, organizatorii urmărind să suscite controverse cu privire la actualitatea fenomenului poetic în rândul tinerilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.