Dezbatere despre viitorul Institut Regional de Medicină Cardiovasculară Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 31.07.2021

Dezbatere despre viitorul Institut Regional de Medicină Cardiovasculară Iași

GALERIE
tinicaharta
  • tinica
  • harta
- +

Joi, 17 iunie, se discută la Centrul Providența despre viitorul Institut Regional de Medicină Cardiovasculară Iași.

UPDATE

Președintele CJ Iași, Costel Alexe, stă în primul rând între predecesorul lui, Maricel Popa, și omologul său de la Vaslui, Dumitru Buzatu.

UPDATE

Sunt prezenți în sală, printre alții, parlamentari din aproape toate partidele, șefii consiliilor județene din regiune, rectorii mai multor universități ieșene și manageri de spitale. Sunt peste 100 de persoane.

UPDATE

În debutul evenimentului de lansare a proiectului Institutului Regional de Medicină Cardiovasculara, care urmează să fie construit în comuna Miroslava, managerul IBCV, Grigore Tinică, prezintă necesitatea edificării noii instituții medicale și avantajele pentru locuitorii Regiunii de Nord-Est.

INFO

La eveniment participă reprezentanţi ai conducerilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, parlamentari din judeţele Bacău, Botoşani, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui şi Vrancea, membri ai Guvernului României, autorităţi locale şi judeţene, precum și reprezentanţi ai societăţii civile.

Agenda acestei prime întâlniri din cadrul proiectului „Împreună pentru inima Moldovei”  cuprinde:

• Prezentarea argumentelor care au dus la conturarea acestei inițiative

• Prezentarea etapelor proiectului şi acţiunile deja întreprinse

• Semnarea unui Acord Onorific de către reprezentanţii tuturor instituțiilor implicate, reprezentanții politici și reprezentanții societății civile prezenți, ca garanție a voinței comune necesare pentru materializarea acestei inițiative

"Să ne adunăm cu toții forţele şi energiile pentru crearea acestei instituţii cruciale pentru viaţa cetăţenilor din regiunea Moldovei, într-o epocă în care bolile cardiovasculare afectează un număr însemnat de români şi care, trataţi într-o instituţie modernă, ar putea să-şi prelungească viaţa!", spune Prof. Univ. Dr. Grigore Tinică.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.