Dezbatere la Camera de Comerț Iași despre importanța Parlamentului European, marți, 21 mai

joi, 16 mai 2024, 14:08
2 MIN
 Dezbatere la Camera de Comerț Iași despre importanța Parlamentului European, marți, 21 mai

Pe data de 21 mai, de la ora 16:00, va fi organizată la Camera de Comerț și Industrie Iași o dezbatere despre Importanța Parlamentului European. La eveniment vor fi prezenți candidați pentru instituția europeană, ziariști, oameni de afaceri și reprezentanți ai societății civile.

„60% dintre români sunt interesați de alegerile europarlamentare, arată un studiu Eurobarometru realizat în această primăvară.

Totuși, doar 43% dintre români considera că este un lucru bun că ţara noastră este membră UE. În momentul de față, în România se vorbește mult prea puțin despre importanța alegerilor europarlamentare din 9 iunie. Deși reprezintă un moment cheie pentru viitorul UE.

În acest context, RFI România, Ziarul de Iași, Freedom House România și PRESShub vă invită la dezbatere. Discutăm despre viitorul Uniunii Europene, despre importanța alegerilor europarlamentare și a dezinformărilor care le însoțesc.

Participă candidații din Moldova în alegerile europarlamentare de la principalele partide românești, experți, mediu de afaceri, jurnaliști.

Au confirmat: Dragoș Benea (PSD), Alexandru Muraru (PNL), Silviu Gurlui (AUR).

Din partea societății civile: Dorin Dobrincu, Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei.

Din partea mediului de afaceri:
– Mirabela Miron, președintele Organizației Femeilor de Afaceri din cadrul UGIR;
– Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași”, se arată în anunțul dezbaterii.

Dezbaterea va fi transmisă online, pe paginile de Facebook ale rețelei PRESShub și a Ziarului de Iași, și pe Youtube. Selecțiuni din dezbatere vor fi difuzate în emisiunea RFI „Decriptaj”

Dezbaterea va fi moderată de Ovidiu Nahoi (RFI). Toni Hrițac (Ziarul de Iași) și Răzvan Chiruță (PRESShub) vor adresa întrebări. De asemenea, invitații vor primi și întrebări din public. Accesul este liber, pe bază de înscriere. Dacă vreți să participați, înscrieți-vă aici. – https://shorturl.at/doLMR

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii