anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 19.08.2022

Dezbaterea bugetului pe 2018: primarul a luat şi pulsul multinaţionalelor din Iaşi

GALERIE
intilnire primarie
 • intilnire primarie
- +

Reprezentanţii mai multor companii multinaţionale s-au întâlnit ieri cu primarul Mihai Chirica. Reuniunea vine în contextul în care municipalitatea a început pregătirea bugetului pe anul 2018.

În cadrul întâlnirii, viceprimarul Radu Botez a anunţat că Primăria intenţionează să aibă un stand complex de promovare în cadrul ediţiei din 2018 la Expo Real Munchen. În acest sens, vor exista consultări cu universităţi şi companii. „Am convocat această şedinţă în primul rând pentru că am vrut să aflăm propunerile companiilor pentru bugetul municipiului Iaşi pe anul viitor. De asemenea, am purtat o discuţie legată de ultimele măsuri fiscale ale Guvernului, măsuri care influenţează atât municipiile, fiindu-le atacată autonomia locală, cât şi companiile care activează pe raza acestora“, a declarat Mihai Chirica. Potrivit edilului, companiile s-au mai interesat de proiecte precum „Iaşi Velo City“ (bike sharing), crearea unui parc industrial de profil IT şi modernizarea sistemului de transport public, inclusiv prin introducerea sistemului de internet wireless (WiFi). În cadrul şedinţei, un alt aspect abordat a vizat planurile municipalităţii de a conecta zonele Dacia şi Carrefour Era, acţiune la care ar putea să participe şi mediul de afaceri, de creare a unor breşe de descongestionare a traficului în zona Păcurari - Metro, dar şi crearea unei rute alternative spre Aeroport.

O problemă ridicată de către reprezentanţii mediului de afaceri a făcut referire la imposibilitatea de a creiona un buget şi un plan de afaceri realist pe anul 2018 din cauza fiscalităţii şi instabilităţii generate de măsurile guvernamentale. La întâlnire au participat reprezentanţi ai companiilor Atexis, Brikston Construction Solutions, Veolia, Auchan România, Preh România, Codecamp România, Maxcode, Centric, Ness, Intelligen Bee We, Lidl, Gemini Cad Systems, 3 Pillar Global, Pentalog România, Arhipelago, Orange, Lear Corporation, Avisso şi Extind.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Reformă? Ce fel de reformă?

Alexandru CĂLINESCU

Reformă? Ce fel de reformă?

În ce mă priveşte sunt sceptic, nu în ultimul rând din cauza persoanei care se află acum în fruntea ministerului. Sorin Cîmpeanu e o marionetă care se complace în insignifianţă. Fără coloană vertebrală, a servit drept unealtă obedientă mai multor partide. (...) Vorbeşte ca un robot, înşiră platitudini după platitudini. Este, cu siguranţă, omul cel mai puţin potrivit să reformeze învăţământul românesc.

opinii

Am fost la Gânju…

Nicolae TURTUREANU

Am fost la Gânju…

Un text „Sfâşietor - jurnalul unui artist care ştia că moare”, scris de Emilia Chiscop şi reluat de ZDI, după 20 de ani, mi l-a repanotat, pe simeza memoriei, pe redutabilul artist al penelului, Ioan Gânju. Mi-am amintit că şi eu „Am fost la Gânju”, dar cu încă vreo două decenii înainte, când „alte glasuri, alte încăperi” îşi etalau rezonanţele. Reiau, aici şi-acum, textul apărut la rubrica mea din ZDI, reprodus ulterior, sub genericul „Figuri. Legende”, în volumul „Cronice şi... anacronice” (Junimea, 2017).

Om câine

George PLEȘU

Om câine

Fără să ofer spoilere care să strice plăcerea celor care vor decide să-l vadă din 16 septembrie, când intră în cinematografe, spun doar că povestea creşte ca intensitate cu fiecare secvenţă până ajunge la paroxism, iar finalul deschis te face să pleci cu întrebări care revin şi-n zilele de după vizionare. Din ce-mi aduce la suprafaţă memoria afectivă, e probabil cel mai bun debut de la „Marfa şi banii” (2001) a lui Cristi Puiu.

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

pulspulspuls

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

Ehehei, dragii moşului, apăi să ştiţi voi aicea că cele mai interesante cotonogeli politice sunt, cum v-am mai spus noi şi cu alte ocazii, alea care au loc pe sub masă, când loviturile se aplică cu bombeul direct la ouşoarele sau fluierul piciorului adversarului, şi când icniturile şi gemetele sunt pe înfundatelea, ca să nu te dai de gol. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.