anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 01.10.2022

Dezbateri azi la Primărie pentru extinderea oraşului cu 99 de hectare

GALERIE
SRU_perspectiva_aeriana3
 • SRU_perspectiva_aeriana3
- +

Este vorba de Planul Urbanistic Zonal propus pentru zona Moara de Vânt şi a viitorului Spital Regional de Urgenţă

 

Terenul pe care se va construi Spitalul Regional de Urgenţă şi o zonă întinsă din jurul acestuia sunt subiect de dezbatere publică în această dimineaţă, de la ora 9, la Primăria Municipiului Iaşi. Este vorba de Planul Urbanistic Zonal propus pentru această parte a oraşului, care vizează printre altele trecerea în intravilanul municipiului a unei suprafeţe totale de 99,1 hectare, care figurează acum în extravilan. „La şedinţa publică sunt invitaţi să participe cei interesaţi – cetăţeni afectaţi, persoane fizice/ organizaţii/ asociaţii/ initiatorii, respectiv proiectanţii/ arhitecţii implicaţi”, menţionează anunţul afişat pe pagina de gardă a primăriei ieşene. Noul cartier care va apărea în Moara de Vânt - Podgoria Copou este proiectat să fie smart, de la lipsa cablurilor pe stâlpi (omniprezente de altfel în oraş) până la destinaţia construcţiilor preconizate să apară aici.

Printre acestea din urmă - un centru de date, servicii publice digitale şi dezvoltare urbană dedicat cetăţenilor şi mediului de afaceri, grădiniţă şi şcoală în clădiri inteligente, centru regional de cercetare în inteligenţa artificială, încă un centru - de cercetare medicală, spaţii hoteliere, comerciale, de divertisment şi rezidenţiale, un alt centru – regional de tineret, zonă funcţională verde şi parc inteligent (minimum 30 la sută spaţii verzi), sistem inteligent de parcare şi hub intermodal zonal „pentru diversificarea posibilităţilor de deplasare a populaţiei (staţie comună pentru tramvai, autobuz, biciclete, maşini electrice)”. De altfel, accesibilitatea în zonă este principala carenţă semnalată. Sunt indicate în acest sens strada Moara de Vânt şi bd. C.A. Rosetti (DN 24), ambele cu câte o singură bandă pe sens. Apropierea de Aeroport (2,2 km) impune, pe lângă acceptarea unui anumit nivel de zgomot, acordul Autorităţii Aeronautice Române Civile pentru nivelul de înălţime al clădirilor. Dacă în cazul SRU acest acord a fost emis temporar pentru o înălţime maximă de 28 de metri, rămâne de văzut care va fi răspunsul AACR pentru imobilele înalte de 40 de metri (P^12) care apar în propunerea de PUZ. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.