Dezbateri azi pe masa consilierilor judeţeni: de la modernizarea drumurilor la celebrarea unui artist plastic
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Dezbateri azi pe masa consilierilor judeţeni: de la modernizarea drumurilor la celebrarea unui artist plastic

GALERIE
modernizare drumuri
  • modernizare drumuri
- +

După ce vor constata că mandatul unui coleg - Constantin Fotea, de la PNL - a rămas vacant, aleşii judeţului vor intra astăzi în şedinţa de plen propriu-zisă, cu peste 30 de proiecte pe ordinea de zi. Primul proiect este cel referitor la Planul de analiză şi acoperire a riscurilor, menit să ofere „un cadru unitar şi coerent de acţiune pentru prevenirea şi gestionarea riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă”.

Planul explică responsabilităţile tuturor instituţiilor, de la Prefectură, CJ şi ISU, până la cele deconcentrate precum Serviciul de Gospodărire a Apelor, Centrul Regional Meteo, Agenţia de Protecţie a Mediului, Secţia Drumuri Naţionale Iaşi, Regionala de Căi Ferate Iaşi şi Direcţia Silvică. Sunt luate în considerare toate tipurile de dezastre posibile - cum ar fi cutremurele. Printre alte clădiri cu risc mare de prăbuşire la cutremur sunt enumerate cele 67 de blocuri de locuinţe expertizate în municipiul Iaşi, în care locuiesc peste 8 mii de persoane.

Cititi si: Strategia pentru drumuri începe cu lărgirea şoselei Iaşi-Lunca Cetăţuii

După ce se vor pronunţa asupra organigramei şi statului de funcţii pentru Spitalul de Copii „Sf. Maria”, apoi a celui al Muzeului Naţional al Literaturii Române, consilierii vor avea de dezbătut şi aprobat Strategia de modernizare şi reabilitare a infrastructurii rutiere a judeţului Iaşi. Aşa cum am mai relatat, printre drumurile judeţene ce urmează să fie modernizate în următorii ani, CJ intenţionează să lărgească la patru benzi segmentul lung de 3,3 km al DJ 248 de la ieşirea din municipiul reşedinţă până intersecţia cu Şoseaua de Centură, la Lunca Cetăţuii.

Unul din artiştii plastici ai Iaşului, Cela Neamţu, va primi astăzi titlul de Cetăţean de Onoare al Judeţului, pentru îndelungata activitate concretizată în expoziţii ale creaţiilor sale pe întreg mapamondul. Originară din Piciorul Lupului şi devenită celebră pentru tapiseriile care au ieşit din mâinile ei, Cela Neamţu împlineşte anul acesta 80 de ani.

Consilierii judeţeni vor mai vota astăzi transmiterea către Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a valorii investiţiilor realizate de CJ la Mănăstirea Golia. Partidul Verde va primi un sediu în suprafaţă de 47 mp în bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, după care aleşii vor avea de votat alocarea a aproape 3,2 milioane de lei pentru operaţionalizarea Centrelor de vaccinare împotriva Covid-19 de la Palatul Culturii, Aeroport şi Gara Mare.

Deşi mandatul actualului Consiliu de Administraţie al Aeroportului expiră peste 3 luni şi trebuie declanşată selecţia pentru unul nou, Consiliul Judeţean îl va numi astăzi, provizoriu, pe Ionel Damian în locul lui Mitică Rebegea. Şedinţa se va încheia cu prezentarea Raportului întocmit de Curtea de Conturi cu un an în urmă, în urma verificării procedurii de achiziţie a Spitalului mobil. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.