Dezbateri publice după 8 luni de pauză: 60 de PUZ-uri, blocuri cu până la 18 etaje
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

Dezbateri publice după 8 luni de pauză: 60 de PUZ-uri, blocuri cu până la 18 etaje

GALERIE
proiecte ASAM_PUZ_Iasi
  • proiecte ASAM_PUZ_Iasi
- +

Nu mai puţin de 17 dezbateri publice sunt programate în zilele următoare, participarea fiind liberă în limita locurilor.

Primăria a relansat consultările publice pe proiecte imobiliare după aproape opt luni de pauză. Perioada lungă de timp a determinat ca, pe parcursul lunii mai, să fie organizate nu mai puţin de 17 dezbateri deschise publicului la sediul instituţiei. În total, peste 60 de planuri urbanistice vor face obiectul discuţiilor, iar printre acestea se numără proiecte care îşi vor pune o amprentă importantă pe modul de dezvoltare a unor zone din oraş.

Un exemplu în acest sens este un proiect propus de firma M.Chim în Dacia, lângă Lidl: 4 blocuri cu 16 etaje pe un teren cu o suprafaţă de circa 9.000 mp. Pe latura nord-vestică a terenului, blocurile M.Chim vor fi vecine cu cele pe care vrea să le construiască BCC Agregate: un ansamblu cu imobile cu regim mediu de înălţime.

Tot în Dacia, la nici 300 metri distanţă de zona Lidl, M.Chim are în pregătire un alt proiect de amploare: 15 blocuri, iar 14 dintre acestea au 16 etaje (zona străzilor Serg. Gr. Ioan - Lupiţei). În imediata vecinătate a acestui proiect, firma Comat are aprobat un ansamblu cu 8 blocuri cu 10 etaje, unul cu 18 etaje şi altul cu 6 etaje. Principala arteră de circulaţie unde va fi descărcat traficul din toate aceste ansambluri este strada Tabacului.

O zonă industrială va fi transformată din temelii

Revenind la proiectele propuse spre consultare luna viitoare, un alt proiect important este cel al firmei Agroland: în zona Iasitex până spre Dedeman va fi construit un complex cu blocuri de 4, 8 şi 20 de etaje.

O altă zonă unde au loc reconfigurări urbanistice importante este Aurel Vlaicu: un proiect depus de trei firme (Asam, Autoplus Repair şi Imperia Development) are menirea de a reglementa construirea de blocuri pe un teren de 4,2 hectare. Pe amplasament sunt circa 30 de construcţii (hale industriale) care vor fi demolate. Din planşa urbanistică aferentă proiectului de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) rezultă că vor fi construite câteva zeci de tronsoane de bloc (locuinţe colective şi birouri) cu un regim cu 9 şi 12 etaje. În vecinătatea amplasamentului sunt în construcţie alte imobile cu acelaşi regim.

Pentru zona Aurel Vlaicu mai este propus un proiect de către firma Chiro Limited cu blocuri cu 8 şi 10 etaje.

Tot în luna mai va face obiectul unei dezbateri un proiect de PUZ iniţiat de latifundiarul Ioan Zapodeanu pe malul lacului Aroneanu. Omul de afaceri are în proprietate 20.000 mp şi propune amenajarea unui cartier cu circa 40 de vile (demisol, parter şi un etaj).

Pe şos. Iaşi - Tomeşti, firma Trutzi SRL propune amenajarea unui ansamblu cu 3 corpuri de clădire pe un teren cu o suprafaţă de peste 12.000 mp. Imobilele vor găzdui hale de depozitare confecţii metalice, birouri administrative şi un showroom.

În Păcurari, în vecinătatea Casei Buicliu, firma Forest Hills Gardens SRL vrea un ansamblu cu funcţiuni mixte (birouri, spaţii cazare, spaţii comerciale etc.), cu două corpuri cu un regim cu 4 şi 7 etaje (în ambele cazuri, ultimul etaj este retras) şi două niveluri în subteran.

Dezbaterile vor avea loc la sediul Primăriei în perioada 4 - 26 mai, iar accesul celor interesaţi este permis în limita a 20 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică. Detalii despre fiecare proiecte urbanistic pot fi consultate pe site-ul Primăriei Iaşi (primaria-iasi.ro) la secţiunea „Dezbateri publice“.

VEDEȚI ȘI:

Un ieşean a reuşit să oprescă ridicarea unui bloc lângă casa sa. Cum a convins judecătorii - AICI

Consultare publică: blocuri cu până la 14 etaje în Centru, lângă SRI - AICI

FOTO: Aţi mai auzit aşa ceva: bloc cu şase niveluri, pe numai 480 mp de teren? - AICI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

În atenția DIICOT

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.