Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Comunicat de Presă

Dezbaterile Rocanotherworld, pe 25 și 26 iunie. Ce face societatea civilă în situațiile de criză și ce aduc festivalurile

GALERIE
Rocanotherworld - program
  • Rocanotherworld - program
- +

Festivalul Rocanotherworld, care se desfășoară până pe 26 iunie în zona de agrement Aroneanu din Iași, aduce anul acesta, pe lângă cele 4 scene, zonele de lounge și de petrecere a timpului în aer liber, activitățile sportive destinate copiilor și adulților, încă două dezbateri care deschid conversația pe două teme actuale și de interes. Dezbaterile vor avea loc pe 25 și pe 26 iunie la Arte Cafe (str. Mihail Kogălniceanu nr. 11) iar accesul publicului este liber.

Temele propuse de conferințe sunt:

Sâmbătă, 25 iunie, 11:00 – 12:30 - Rolul societății civile în gestionarea situațiilor de criză

După doi ani de pandemie, acum se un război la granița României. Ce fac pînă la urmă ONG-urile pentru noi toți în asemenea situații? Aduc un impact real sau doar avem nevoie să simțim cu toții că ajutăm? Irosim resurse sau aducem resurse? Concurăm sau colaborăm cu Statul? 

Participă: 

Dana Pîrțoc, Director executiv Asociația pentru Relații Comunitare. În cei 18 ani în ARC a învățat că ceea ce contează în primul rând în munca ei sunt oamenii și calitatea relațiilor pe care le construiește, atât în cadrul echipei, cât și cu cei din exteriorul organizației. ARC a apărut în urma unui crez pe care îl împărtășea un grup mic de oameni: filantropia responsabilă poate fi un mijloc prin care schimbăm comunitățile noastre. 

Cosmin Brînză, Coordonator fundraising Fundația Serviciilor Sociale Bethany, licențiat în Comunicare și Relații Publice și Teologie. 

Olti Volovăț, Coordonator situații de urgență în cadrul CIVICA. De când a început conflictul în Ucraina, echipa CIVICA, alături de alte ONG-uri, a dezvoltat un plan logistic de asigurarea hranei în principalele centre de refugiați din Iași, a gestionat un proces de onboarding a voluntarilor ce au fost ulterior distribuiți către alte ONG-uri în funcție de cerințele acestora și a sprijinit dialogul dintre societatea civilă și autoritățile publice.

Mircea Meriacri, Președinte FONTIS (Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași). Începând cu luna octombrie 2015 este implicat în calitate de monitor local Iași în cadrului Consiliului Tineretului din România, din septembrie 2016 fiind director regional al aceleiași structuri. În perioada 2 mai 2019 - 31 octombrie 2020 a fost managerul programului „Iași - Capitala Tineretului din România 2019-2020”, iar din aprilie 2019 este președinte FONTIS.

Duminică,  26 iunie,  11:00 – 12:30 - Rolul festivalurilor în orașele noastre

Ce fac festivalurile pentru orașele noastre? Produc bani, produc entertainment? Aduc turiști, aduc vizibilitate? Toate astea? Multe altele? Cum facem să creștem impactul festivalurilor în comunitățile locale? Cum facem să sprijinim festivalurile locale pentru asta?

Invitați:

Codruț Dumitrescu, Management & Booking – Overground Music. În 2013 pune bazele agenției Overground Music, alături de care începe colaborarea și cu alți artiști din zona muzicii alternative. În prezent, Overground Music și-a extins activitatea, dezvoltând diverse proiecte și ajungând să reprezinte artiști reprezentativi ai scenei precum byron, Robin and the Backstabbers, The Mono Jacks, Grimus, Mr Jurjak sau Toulouse Lautrec. De asemenea este membru fondator al Asociației RAW Music care se ocupă cu organizarea Mastering in the Music Business.

Sebastian Marcovici, Focus in the Park Sibiu. Proiectul Focus Sibiu, ce îi aparține, este una dintre cele mai longevive, importante și complete retrospective foto din România. Artistul se regăsește și de peste 15 ani de activitate pe plan muzical, Sebastian fiind de-a lungul timpului basist si chitarist în trupe precum Alternosfera și Domino. Tot din considerentul muzical a luat naștere și Festivalul Focus in the Park în anul 2013, primul festival de muzică alternativă din Sibiu și unul din cele mai apreciate festivaluri pe plan național.

Dan Basu, Executive al Romanian Mental Health Film Festival Iași. Este un artist care locuiește și lucrează în București, România. Practica lui este una meditativă, indiferent de mediul ales, video,instalație, fotografie și desen - care în primul rând observă și explorează schimbările interne și apoi cele din jur. Dan este interesat de procesul artistic, în modul în care ideile capătă manifestări materiale și cum poate fi acest proces îndrumat şi încurajat.

Patricia Butucel, Director Rocanotherworld și Classix. Este fondator al start-up-ului Showberry, din 2015 unul dintre principalii promotori de concerte publice și evenimente tematice din regiunea de nord-est a României, și al Asociației Industrii Creative, ce are drept scop revitalizarea culturală a orașului, angrenarea comunităților creative și implicarea în viața civilă a societății prin acțiuni care promovează spiritul proactiv, contributiv și participativ.

Moderatorul dezbaterilor este Ștefan Teișanu, manager cultural, antreprenor și co-fondator al organizațiilor Centrul Cultural Clujean, Fapte și Nord.


Festivalul continuă azi, 24 iunie, cu The Schnitzels, NoruNegru, Mădălina Pavăl Live Orchestra, Zdob și Zdub; sâmbătă, 25 iunie, cu DJ Cristu, Bob Ramanka, Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut, Golan, Nouvelle Vague și duminică, 26 iunie, cu DJ Donisan, Adam’s Nest, Kumm, Domino și Alternosfera. 
Ediția a șaptea a Rocanotherworld readuce scena electronică, curatoriată de trei promoteri: Cyclic, Techno Wall și Dubla, iar programul de pe 24 iunie îi aduce pe Spacenoodles, Emann, Gorje Hewek, Iulian Toma, BACk on WAX și pe 25 iunie pe Gala (UA), Jorge Savoretti, Priku, Mera. 
De joi până sâmbătă va fi amenajată și o zonă specială de silent disco, iar artiștii care vor putea fi ascultați pe cele trei canale sunt Cel Visător, Merski, #Socez și SPZ. Iar sâmbătă și duminică publicul poate experimenta driftul, un concept nutrit de Cercul Întreg, ce provine din cultura de jam session, improvizaţie şi joacă, specifică culturilor străvechi, conectate la rădăcini. 

Biletele și abonamentele sunt disponibile în continuare online: https://rocanotherworld.iabilet.ro/. Pentru încurajarea și susținerea participării tinerilor la întreaga experiență a festivalului, au fost lansate bilete și abonamente pentru studenți cu un discount de 50%, iar copiii sub 12 ani au accesul gratuit, însoțiți de un adult plătitor de bilet. 

De asemenea, festivalul oferă acces gratuit pentru cetățenii ucraineni care vor să participe la festival. Biletele gratuite se obțin la intrare pe bază de ID sau pașaport ucrainean, în limita locurilor disponibile.  

Festivalul este unul pet friendly, iar în cadrul lui va fi organizată Ai cumva o păturică? o colectă pentru animalele fără stăpân din adăposturile din Iași care va avea loc în zilele de 25 și 26 iunie, de la orele 17:00 până la orele 19:30.

Rocanotherworld este un festival explorator de muzică, artă, gânduri, oameni și idei organizat la Iași începând cu anul 2016. Reprezintă o călătorie colectivă autentică, o stare de spirit, o celebrare a vieții prin (re)conectarea la valorile cu care rezonăm, o efervescență culturală de care avem nevoie în conturarea felului de-a fi și de a simți. 

Asociația Industrii Creative este organizator al festivalurilor Rocanotherworld și Classix din Iași, având drept scop revitalizarea culturală a orașului, angrenarea comunităților creative și implicarea în viața civilă a societății prin acțiuni care promovează spiritul proactiv, contributiv și participativ.

Showberry este un startup câștigător al programului Investește în oameni! Din 2015 dezvoltă proiecte culturale și creative, fiind unul dintre principalii promotori de concerte publice și evenimente tematice din regiunea de nord-est a României. Din 2016 este co-organizator al festivalului Rocanotherworld iar din 2020 a Classix Festival, alături de Asociația Industrii Creative.

Partener principal: : Kaufland România

Sponsori: Nuvei, Modular Services, Ness Digital, Wembley Dry Gin
Parteneri din comunitate: Cyclic, Techno Wall, Dubla
Parteneri de promovare: WINK Public Multimedia, Printco, IPPU
Mobility partner: Ford Iași - ATI Motors Holding
Hospitality partners: Hotel Pleiada, Hotel Unirea, Domeniile Averești
Parteneri media: Radio Guerrilla, Viva FM, Music Channel, AGERPRES, Zile și Nopți, IQads, life.ro, Spotmedia, Romania Journal, Infomusic, BestMusic, Observator Cultural, CVLTARTES, Propagarta, Ziarul de Iași, BZI, Fashion Premium Magazine, Munteanu.

Mai multe informații:
Facebook: https://www.facebook.com/rocanotherworld/
Instagram: @rocanotherworld
Website: www.rocanotherworld.com și https://asociatiaindustriicreative.com/rocanotherworld

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri