Dezinfecţie în cămine şi camere pregătite pentru izolare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Politehnica pregăteşte campusul pentru semestrul al II-lea

Dezinfecţie în cămine şi camere pregătite pentru izolare

GALERIE
Camere Camin
  • Camere Camin
- +

Univesitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi va realiza în acest weekend o dezinfecţie generală a Campusul "Tudor Vladimirescu", camerele de cămin urmând astfel să fie pregătite pentru cei 4.500 de studenţi cazaţi din semestrul al II-lea al acestui an univesitar. Astfel, până astăzi, 12 februarie, studenţii care vor continua anul universitar exclusiv în mediul online s-au decazat pentru a face loc celor care vor urma cursurile "on site" în semestrul al II-lea. După decazare, începând de sâmbătă, 13 februarie, angajaţii Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iaşi vor derula un amplu proces de dezinfecţie şi igienizare a camerelor, urmând ca perioada de cazare să aibă loc în perioada 17-20 februarie.

Conform datelor oferite de către Direcţia Servicii Studenţeşti, 1.330 de studenţi care au stat în cămin vor urma cursurile în mediul "on line" în cel de-al doilea semestru, aceştia decazându-se în această perioadă. După realizarea dezinfecţiei, potrivit datelor oferite de reprezentanţii Politehnicii, aproximativ 2.250 de studenţi se vor caza în perioada 17-20 februarie, aceştia alăturându-se celor aproximativ 2.250 de studenţi care vor rămâne cazaţi şi în semestrul al II-lea, aceştia aflându-se pe lista de studenţi care urmează cursuri "on site" pe perioada întregului an.

"Ne pregătim şi ne-am pregătit cât de bine posibil pentru ca studenţii să se poată întoarce în siguranţă în campus şi să fie în siguranţă în timpul şederii lor la Iaşi. În sensul acesta, protocolul cu măsurile de protecţie sanitară stabilit anul trecut se aplică în continuare: avem fluxuri separate în fiecare spaţiu comun, masca se poartă în toate spaţiile din campus, în băile de la capătul holurilor punem zilnic prosoape de unică folosinţă şi săpun, iar în spaţiile administrative sunt dezinfectanţi pentru mâini. Avem încredere în studenţii noştri, că putem trece peste această perioadă complicată împreună", a declarat conf. univ. dr. ing. Lidia Gaiginschi, prorector responsabil de relaţia cu studenţii.

În urma păstrării sistemului hibrid, începând cu semestrul al II-lea, studenţii din anul al II-lea de la licenţă, care au fost în primul semestru la Iaşi pentru a desfăşura activităţi "on site", se vor muta cu activitatea în "on line". La Iaşi vor studia restul studenţilor, din anii I, III, IV, V şi VI de la licenţă, cât şi cei de la master şi doctorat, având ore atât on line, cât şi în laboratoarele celor 11 facultăţi ale TUIASI. În căminele Politehnicii, în fiecare cameră sunt cazaţi maximum 2 studenţi, deşi normele sanitare ar fi permis, în anumite spaţii, şi cazarea a trei studenţi. Toate solicitările pentru locuri de cazare au fost aprobate în cazul studenţilor care fac cursuri în regim "faţă în faţă". Nu vor fi cazaţi studenţii de la alte universităţi.

Ce se întâmplă dacă un student se îmbolnăveşte

În ceea ce priveşte activitatea cantinei din campus, aceasta va funcţiona, la fel ca în primul semestru, cu sistemul de vânzare la pachet. Linia de servire a mesei impune achiziţia meniului dorit şi servirea sa în cămin, pentru a nu aglomera sala de mese. Totodată, baza sportivă şi sălile de lectură vor rămâne închise, cu menţiunea că sălile de lectură au fost deschise în perioada sensiunii.

Totodată, la intrarea în cămin, agentul de pază va termoscana studenţi cazaţi, urmând ca în cazul a trei măsurători consecutive în care se depăşeşte temperatura de 37,3 grade Celsius studentul să se izoleze în cameră. Personalul medical de la dispensarul campusul va dispune următorii paşi necesari în ziua care urmează. De menţionat este faptul că Universitatea Tehnică a pregătit şi 28 de camere în caminul T20 în care studenţii se pot izola în cazul confirmării sau suspiciunii unei infectări cu Covid-19, existând totodată voluntari care le vor sta la dispoziţie pentru achiziţionarea celor necesare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.